header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Порука из Канаде: Какав владика – такви вјерници Штампај Е-пошта
субота, 13 јун 2015

 Владика канадски Георгије пуне три деценије сједио је на трону своје епархије. За то вријеме створио је ту епархију, изградио бројне цркве, умножио парохије и довео нове свештенике.

Али Владика је за три деценије у Светосавској вјери утврдио и двије генерације српских вјерника. Научио нас је да слиједимо Јеванђеље али и да својим трудом градимо и одржавамо цркве уносећи у тај рад и дио себе за своје потомке. 

Данас зато ми вјерници у епархији и даље идемо путем на који нас је извео Владика Георгије.

Могла је да дође синодска комисија и да ради како је радила, срамно и без жеље да утврди истину. Могао је и Синод да уради шта је урадио, без савјести и без закона. Могао је митрополит Амфилохије да чини све што је чинио и чини, без срама и стида. И могао је Сабор да прегласава, како је то већ урадио, себи на срамоту и за наук вјерницима. Вјерници у Канади остају на свом путу.

Никакве пријетње, завјере и декрети неће промијенити вољу српских вјерника у Канади. Декретима се можда могу и на силу скидати епископи али декретима се не може скинути народ.

Ми остајемо у својим цркавама, одани вјери отаца, онако како нас је Владика Георгије учио. У нашим црквама ће остати иконостаси и служиће се на начин на који нам је то Светим предањем дато. Владике су пролазне па и патријарси, свештеници поготово. Цркве и наша вјера остају вјечно.

Вјерници из Мисисаге, Онтарио

Последњи пут ажурирано ( субота, 13 јун 2015 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 7 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.