header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Благовремено упозорење др Владе Вукчевића патријарху Иринеју Штампај Е-пошта
четвртак, 06 август 2015

 Ваша Светости,

Не бих се Вама обраћао да није нешто озбиљно или ургентно. Сазнадох скоро да ће доћи делегација у Канаду испитати понашање и жалбе и друге ствари које се односе на Владику Георгија. Немам коња у овој трки како кажу Американци. Само ми је стало до истине и правде. Наше пријатељство датира од времена кад сам оперисао Блаженопочившег Патријарха Павла. Не бих лагао да кажем Ви мене одлично познајете и мој карактер и моје срце.

Знам Владику Георгија,кога сам упознао преко Владике Јована, јер је био чести гост код Владике Јована. Друго, ја сам оперисао Вл.Георгија па је чак и мој болијесник. Много и много пута сам боравио у његовој Епархији и лично видио како се тамо све просвијетава и колико народ тамо њега воли, обожавапоштује. И ја сам један од њих. Не може једна особа бити све и сва свима. Ја као офталмолог,40 година успешне праксе, имадох и своје непријатеље.

Љубомора и дивља амбиција су саставни дио људске природе.Већина мојих непријатеља су биле моје професионалне колеге. Увијек сам игнорисао,кад сам бијо у пракси, што други кажу о мени јер сам у своме срцу знао да оно што радим је истинито и праведно. Радити своје најбоље је био мој управљајући принцип. Као резултат тога сматрали су мене једним од најбољих офталмолога широм Америке.Наравно је у бизнису да сваки успешан појединац створи и непријатеље. Људи су љубоморни на успешне особе као што сам алудирао раније.Можда се чудите зашто Вам све ово пишем и зборим. Животни пут Владике Георгија и искуство кроз које је прошао у развитку своје Епархије је у многоме слично мени. Добро се сјећам кад је Владика Јован био овдје вјерници су њега критиковали што није знао мјесни језики и није хтијо га учити.

Ваша Светости,

прошле године умрла ми је мајка у својој 96 години. Исељеници су били моји родитељи. Послије њене смрти обећао сам Митроплиту 250,000 за цркву у Бару посвећену Светоме Јовану Владимиру. Све то чиним из велике љубави према мојим најбољим могућим родитељима добро знајући да њихов животни пут није био лак. Жалити се никада нијесу. Продао сам своју праксу лани и сада се бавим финансијом. Финансија ми је друга страст и зато ми добро иде. Ваша Светости, Владика Георгије има моју снажну подршку и оданост.Чак и тамо финансирам пројекте. Њега надомјестити би имало послиједице и ране које можда нијесте очекивали. Изнад свега јединство је потребно и важно као никада раније. Апелујем на Вас, Ваше Светости, за "fair play" у интерсима СПЦ и Владике Георгија.

Цијеливам Вашу Свету Десницу и благословите.

Ваш одани слуга,

Др.Владо Вукчевић

Последњи пут ажурирано ( четвртак, 06 август 2015 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 27 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.