header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Две недеље касније у Епархији нишкој или администратор Теодосије гледа у биоскопу цртане филмове Штампај Е-пошта
четвртак, 17 септембар 2015

Ево је већ друга недеља од како је наш владика склоњен из епархије на Острог. Народ је негодовао, а онда се примирио, раја наивно верује да ће се владика вратити јер се владика пред одлазак појавио у Саборној цркви и рекао да га патријарх шаље под Острог где има посла и обећао да ће се вратити. Тиме је смирио побуну која је била на ивици да букне.

Повратак се, међутим, неће десити ако је веровати завереницима који се на све стране хвале да му повратка више нема. И изгледа да тако и јесте. Јер, ако се мало дубље анализира ситуација у Епархији, поред добро нам знаних "владајућих" свештеничких династија у Нишу, које су  "институције" (народ се пита институције чега), око сваког богатијег манастира у епархији постоје "крпељи" који су се добро "залепили" и себи обезбедили радна места са одличним приходима. И на такве "крпеље" је владика "ударио". И наравно, заједнички интереси уједињују такве људе, ма колико да се они приватно не воле.

Пошто је владика отишао, тачније, одстрањен из епархије,  "крпељи" које је владика склонио да се не би расипао црквени, односно манастирски новац, су се неометано вратили. 

А народ је почео да масовније одлази под Острог, тако да, ако се овако настави, владику ће морати да помере још даље. Слава Богу, па је изгледа Митрополит схватио да му је овај човек итекако потребан у садашњој ситуацији у Црној Гори која је веома тешка-

Што се тиче владике Теодосија, синоћ, 15. септембра о.г. заједно са добро нам познатим свештеником Цинцаревићем, изашао је у биоскоп да гледа цртани филм. А и шта би друго?

Владика Теодосије добро зна шта сме а шта не, тако да ће вероватно са уживањем гледати цртаће и делити верницима визит карте, које су, гле чуда, на енглеском, са @gmail адресом и уз титулу "bishop" ... То тако савремено,отмено о европејски звучи....

Узгред, кажу да је глава породице Цинцаревић вешт у снимању филмова типа "скривена камера" па се надамо да ће епископа Теодосија неко упутити да пази шта говори.... или је можда већ упућен.

Што се народа тиче, др Јован је наш владика, па нека нам Цинцаревић прети колико хоће... 

Јер, коло среће се окреће, а можда и о Цинцаревићима једног дана неко сними "скривену камеру"....

 

Верни народ Епархије нишке

 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( четвртак, 17 септембар 2015 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 20 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.