header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Настављен "богословски" дијалог православних и латина о папином "првенству" Штампај Е-пошта
петак, 25 септембар 2015
        Од 15. до 18. септембра 2015. г. у Риму је одржано заседање Коoрдинационог одбора Мешовите комисије за богословски дијалог између Православне и Римокатоличке цркве, на којем је учествовао Митрополит волоколамски Иларион.

Рад Одбора одвијао се под председавањем председника Папског савета за јединство хришћана кардинала Курта Коха и Митрополита пергамског Јована (Васељенска Патријаршија). У средишту пажње православних и римокатоличких учесника налазио се пројекат документа „На путу ка заједничком схватању саборности и првенства у Цркви у првом хиљадугодишту“, који је био састављен као базични текст на 13. пленарном заседању Мешовите комисије за богословски дијалог између Православне и Римокатоличке Цркве у Аману (Јордан) од 16. до 22. септембра 2014.г. и затим био знатно дорађен од стране редакционог одбора исте те Комисије у Риму у јуну 2015. године.

После уношења неопходних измена, чланови Координационог одбора одобрили су пројект документа, који ће бити упућен на разматрање на 14. пленарном заседању Мешовите комисије за богословски дијалог између Православне и Римокатоличке цркве 2016. године.

Извор: Московска Патријаршија (превод Р. Ракића)

„СПЦ.рс“

Последњи пут ажурирано ( петак, 25 септембар 2015 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 99 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.