header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Путин позвао Јевреје да се врате у Русију Штампај Е-пошта
среда, 20 јануар 2016

 Челник Европског јеврејског конгреса каже да је антисемитизам у успону и да Јевреји беже са некада просперитетног старог континента

Јевреји који се због антисемитизма осећају несигурно у осталим европским земљама добродошли су у Русији, изјавио је у уторак руски председник Владимир Путин.

"Могу доћи код нас. Напустили су Совјетски Савез. Нека се врате", рекао је Путин челнику Европског јеврејског конгреса Вјачеславу Мошеу Kантору на састанку у Москви, преноси Интерфакс.

Kантор, рођени Московљанин, је казао да ће са Kонгресом, на чијем је челу скоро деценију, разговарати о Путинову предлогу.

Са представницима Европског јеврејског конгреса

Први човек највише јеврејске организације у Европи је Путину потврдио да је антисемитизам на старом континенту у успону и да "Јевреји беже из некада просперитетне Европе".

Према његовим речима, Јевреји су суочени са најгорим условима у Европи од Другог светског рата, преноси Хина.

"Видео сам извештај да се људи боје да носе јармулку у јавности. Покушавају да сакрију своју етничку припадност", одговори је Путин.

             Фото: "Факти"

Извор: balkans.aljazeera.net

Последњи пут ажурирано ( среда, 20 јануар 2016 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 28 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.