header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Отац Онуфрије, келејник старца Рафаила Берестова: Отворено писмо Константину Душенову Штампај Е-пошта
уторак, 01 март 2016

 "Декларација потписана на Куби је издаја и гажење православне Вере... Она садржи у себи антихристово учење, које гордо, богохулно и лажљиво устаје на Истину Христову."

+ + +

Здраво, драги Константине Јурјевичу!+

Пише Вам грешни Онуфрије (Авељ), келејник баћушке Рафаила (Берестова). Упознали смо се у Санкт Петербургу, када сте били под истрагом. Долазио сам да Вам да дам подршку. Разговарали смо после још једног судског спора.

После читања Вашег чланка „Смртоносна ревност 'Пријатеља апокалипсе', одлучио сам да Вам пишем у редакцију „Руске народне линије“, али не знам да ли су Вам предали моје писмо, јер ја сам писао у коментарима, а мој коментар није постављен. Сада Вам пишем отворено писмо, и обавезно га прочитајте, зато што сам из Вашег чланка схватио да сте читалац нашег „Трећег рима“ и да пажљиво читате све наше радове.

Константине Јурјевичу, молим Вас да ми одговорите: да ли имате исту веру с „патријархом“ Кирилом?

Да ли је то православна Вера?

 „Патријарх“ Кирил верује да је екуменизам није јерес, већ „покрет за уједињење свих хришћана“. Ово тврђење је записано у документима које је „патријарх“ Кирил потписао у Шамбезију 2015. године.

Увођење свејерејси екуменизма у РПЦ, кроз усвајање докумената „пројекта Шамбези“, завршено је без саборног разматрања на Архијерејском сабору (2-3. фебруар 2016.године), без разматрања са свешеницима, монасима и мирјанима РПЦ.

 „Патријарх“ Кирил је лишио РПЦ саборности и, чињенички, присвојио себи папске прерогативе.

 „Патријарх“ Кирил је одлуку о тако важном питању за читаву пуноћу Руске Цркве - да ли да се руски православни патријарх сусретне или не сусретне с јеретиком језуитом „папом римским“, – донео самостално.

 „Патријарх“ Кирил признаје једног „свевишњег“ с јеретицима, јудејима, муслиманима, будистима и другим незнабошцима.

За „патријарха“ Кирила „Светски савет цркава“ је „заједнички дом“.

Његове су речи да „православни прихватају светски савет цркава као свој дом и желе да он буде колевка једне цркве“.

 „Патријарх“ Кирил има „жељу да допринесе екуменистичком покрету“.

 „Патријарх“ Кирил признаје многе „цркве“, супротно 9. члану Символа вере.

Он говори да је „екуменистички покрет – покрет цркава, а не појединих представника посебне богословске елите“.

Проповедајући у џамији, пред „браћом“ муслиманима, „патријарх“ Кирил је рекао да је „Бог – као сунце, а разне религије су зраци, кроз које људи прилазе Богу“.

 „Патријарх“ Кирил признаје јеретичко свештенство, папско јеретичко збориште и јеретика Фрању за благодатне.

 „Патријарх“ Кирил гази свештене Догмате и Каноне Православља, учења Светих Отаца и крв Светих Мученика и Исповедника, који су разобличавали и борили се против јереси, папства и јеретика латина.

 „Патријарх“ Кирил активно учествује у стварању једне светске религије. Он је стални учесник на међурелигијским самитима у Москви, Бакуу и Астани.

Са становишта Православља, сви његови екуменистички иступи нису схватљиви. Но, ако их посматрамо кроз призму Другог ватиканског концила, видећемо да је „патријарх“ Кирил усрдни извршилац одлука Другог ватиканског концила.  

 „Патријарх“ Кирил је у јединству са „папом“. Они су браћа, равноправни епископи, „свјатјејши“, имају заједничку веру, заједничко крштење, признају „две цркве“, а не Једну, Свету, Саборну и Апостолску Цркву!

Браћа „патријарха“ Кирила су и сатанин жрец Берл Лазар, и муфтија и језуита-сатаниста Фрањо и протестанти. Зар Ви можете рећи да је „патријарх“ Ваш отац?

Декларација потписана на Куби је издаја и гажење православне Вере! Молим Вас, обратите пажњу на њену богословску анализу, коју су дали многи свештеници.

Реците искрено, по савести, Константине Јурјевичу, да ли је после свега побројаног могуће „патријарха“ Кирила назвати Православним? Је ли тако веровао блаженопочивши убијени митрополит Јован (Сничев)? Да ли Ви тако верујете? Хоћете ли, после прочитаног, и даље бити адвокат човека који Руску Православну Цркву инфицира јересима, одступништвима и предано учествује у стварању религије антихриста? И ако то није православна Вера, већ зловерје, како ћете назвати „патријарха“ Кирила ако не јеретиком и одступником од Светог Православља?

Могуће је политички заблудети, али никада се лаж не може назвати истином, јерес – хистеричним понашањем, што је  „патријарх“ Кирил некада чинио и то противстављати његовом садашњем понашању. Знајте да ми не прихватамо ни оно некад ни ово сада. Главни разлог због чега ми овако разобличавамо лажног патријарха данас, а не јуче, су јеретички „пројекат Шамбези“, кроз који слуге антихриста легализују екуменистичку свејерес као учење Православне Цркве, као и језуитска декларација – легализација религије антихриста, потписана на аеродрому.

Занимљива случајност: са грчког αέρας (аэрас) – ваздух; πόρτα (порта) – врата: „Наш рат... с духовима пакости испод неба“ (Еф. 6,12), „Сазидаћу Цркву своју, и врата паклена неће јој одолети“ (Мт. 16,18). Потписана језуитска декларација садржи у себи антихристово учење, које гордо, богохулно и лажљиво устаје на Истину Христову. Управо из тог разлога ми одбацијемо и саму декларацију и разобличавамо одступника и саблазнитеља православних хришћана – лжепастира Кирила.

Нека би Бог дао, брате Константине, да се Ви, који сте се тако неочекивано за све Русе обратили у апологету и адвоката непријатеља Свете Русије, - повратите и постанете борац за Истину и разобличитељ жидовског јарма. Јер ни Ви нећете спороти да он са Русије још није збачен, и да постоје конкретне личности које су његови представници, сарадници и пористалице.

Срећан Вам празник Иверске иконе Мајке Божије! Спасавајте се!

Грешни Онуфрије

______________

+Константин Јурјевич Душенов - руски друштвени делатник, православни публициста, уредник сајта "Рус Православнаја", аутор књига, чланака и филмова патриотске орјентације.

 

По материјалу са: „odigitria.by“

Превод и приређивање: „Борба за веру“

Последњи пут ажурирано ( уторак, 01 март 2016 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 19 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.