header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Славица Барбарић, новинар: Ко нам трује децу? Штампај Е-пошта
петак, 12 мај 2017
          ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ, У ХРИСТУ ДРАГА БРАЋО И СЕСТРЕ У РЕДАКЦИЈИ БОРБА ЗА ВЕРУ,

Заблагодаримо  Васкрслом Господу Исусу Христу, што  је дао снаге родитељима, породицама, стручним, културним, образованим,знаним и незнаним здравим људима да стану у одбрану деце и да се  повуче тај саблазни образовни пакет Министарства просвете којим се на мала врата, перфидно, али дрско подстиче хомосексулизам деце.

Прво сам о том пакету читала на сајту Борба за веру, а онда на Спутњику, Фонду стратешке културе итд.  И питала сам се шта ће се конкретно учинити, знајући да је  Содом лукав и да су  ''нехуманост, обмана и потпуна суровост, генеричке одлике Содома и ми у њему живимо'' , како то лепо рече у својој књизи ''Није на продају'', протојереј Андреј Ткачов.

И после повлачења тог срамног пакета-Упутства, којим се пропагира содомија у вртићима и школама, најављен је  Сверодитељски протест упозорења за недељу, 14. маја у  Београду и сачињен Манифест  '' Мајки и очева – чувара деце и породице у Србији '' , са захтевима.

Хоће ли надлежни прихватити захтеве и испунити их?  Нисам видела да су  најгледаније телевизије ( извињавам се ако јесу) дале публицитет свему томе. И не чуди ме. Да је другачије, тај пакет се не би ни појавио, нити би се сада писале петиције да се из школског градива избаци  теорија еволуције, коју, нажалост,  бране и поједини професори Богословског факултета у Београду ! Ја сам била необавештена, односно сматрала сам, да је тако нормално, када је уведена веронаука у школе ( камо среће да је много раније) да се више не уче сатанистичке теорије. Али, то је, сада, још разлог више да се  институције за  заштиту  деце и породице ангажују да се образовни програми прилагоде духовним и моралним вредностима српског народа. И све те теорије и објашњења да наука ово, наука оно, све то су речи које треба кроз мноштво формалности да нам замагле суштину. А суштина је, драга браћо и сестре, да је Бог створио човека  и сав видљиви и невидљиви свет, да је наш Господ Исус Христос, Пут, Истина и Живот. На тој суштини требало би правити све остало. У Светом писму, у Јеванђељима је све речено, и све науке произилазе одатле, и сва уметност. Наравно није непознато ни саблазан одакле долази, и данас, у савременом свету.

Страшно је, браћо и сестре, што - знамо ми ко то и зашто - хоће да нам трује душу деце. Но само је делимично познато да не презају те мрачне структуре ни  тело деце и одраслих да трују. Вирусима! На екскурзији на Дивчибарама, око првог маја,  око 100 деце из Новог Сада се заразило норовирусом,   50 деце из  основне школе ''Милош Црњански'' и 50 деце из о.ш. ''Шандор Петефи''. Да се ради о том веома опасном и заразном вирусу, утврдили су лекари у Новом Саду када су се болесна деца и учитељице вратили раније са ексукрзије. Била је права драма међу  родитељима, а неки су и отишли по децу. Од  деце су се потом заразили сви у породицама, а деца која нису ишла на екскурзију, када су пошла у школу, такође, су подлегла вирусу.

Тај норовирус настаје, или се добија, од загађене воде и хране. Замислите, онда је била инспеција у том одмаралишту које се зове ''Пепа'', па је извршена дезинфекција, и онда – невероватно- отишла су деца из Београда и Зајечара и - она се заразила!

И ником ништа. Права епидемија. Колико муке, стресова, колико губитака од наставе, од посла, многи родитељи су боловали.

Неко зарађује на деци, а трује их., заразује вирусом.

Тако су све те ствари које су се догађале, у вези.  Јер, општа Содомија '' је изопачавање свих сегмената живота и губитак човечности'' (А.Ткачов ''Није на продају'').

Али, сви ти који хоће да саблазне децу нашу  неће успети. Ту  наду дају ми пуне цркве младих мајки и очева и чеда Божјих које им је Бог даривао. Годинама гледам и сведочим о тој истини. И видим како та дечица одрастају у људе пуне љубави, вере, богопознања, поштења и човечности. Како су радосна њихова лица док чекају  у реду за свето причешће!

Нека нам свима наш Васкрсли Господ Исус Христос подари снаге и мудрости да  одолимо свим искушењима и победимо  зло.

''Никада и ничега,браћо и сестре, да се не бојимо сем Бога једнога! Као што је и наш народ кроз векове понављао речи 'јер се Марко не боји никога разма једног Бога великога'. Само греха и онога што је злочин, онога што убија душу и појединца и народа – греха, дакле, да се бојимо.'' (Поуке патријарха Павла: Будимо људи, књига 3).

Славица Барбарић, новинар

Последњи пут ажурирано ( петак, 12 мај 2017 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 46 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.