header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Алузија на Путина: Учитељ снимио филм о љубави руског цара Николаја и балерине Штампај Е-пошта
среда, 20 септембар 2017
          Познати руски режисер Алексеј Учитељ снимио је филм „Матилда“, који говори о наводној љубавној вези руског цара Николаја Другог Романова и једне балерине, што представља директну алузију на наводну везу руског председника Владимира Путина и балерине и гимнастичарке Алине Кабајеве.

Филм „Матилда“ би у октобру требало да крене у биоскопску дистрибуцију, али је већ изазвао протесте и жестоке реакције у самој Русији. Режисера оптужују за скрнављење сећања на последњег руског цара и искривљавање историјских чињеница.

Пре неколико дана  бачени су молотовљеви коктели на студио режисера Алексеја Учитеља у Санкт Петербургу. Починиоци нису приведени.

Такође, запаљено је возило испред биоскопа „Космос“ у Јекатеринбургу, у коме се, додуше, још увек не приказује филм. Починилац је тридесетдеветогодишњи мушкарац, који је наводно повезан са православним организацијама у Русији.

Биоскоп „Космос“ се налази близу православне цркве која је саграђена на месту где су бољшевици 1918. године убили Николаја Другог Романова и његову породицу.

Извор: „Јавни Поборник“

Последњи пут ажурирано ( среда, 20 септембар 2017 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 12 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.