header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Одговор Божији на параду содомита у Црнограду Штампај Е-пошта
недеља, 17 септембар 2017
         Снажан ветар праћен пљусковима погодио је Србију, а на подручју Руме је падао град. Неколико особа је повређено, међу којима мотоциклиста и петогодишње дете на које је пала грана у београдском насељу Борча. Око 14 часова у Новом Саду и Београду дувао је ветар од преко 100 километара на час. У Шапцу и Зрењанину ветар је носио кровове са зграда, а материјлна штета причињена и на усевима. Саобраћај се на београдском аеродрому, после краткотрајног невремена, нормално одвија. Само један лет преусмерен на Софију.

У року од само десетак минута нешто пре 14 часова небо над Војводином и Београдом се потпуно смрачило и почео је да дува изузетно јак ветар који је носио све пред собом.

 

Невреме у Војводини и Београду

Невреме у Београду

На путевима у Војводини аутомобили су били засути прашином и грањем, а ветар је оборио и саобраћајне знаке и сигурносне ограде.

Око 14 сати у Новом Саду и Београду дувао је ветар од преко 100 километара на час. Оборено је неколико стабала на Новом Београду и у Земуну.

Невреме у Новом Саду

Ветар је ломио гране на Карабурми и у Борчи, где је повређено петогодишње дете. Оно је задобило лакше повреде када му је грана пала на главу, а екипа Хитне помоћи га је у свесном стању превезла у Ургентни центар, речено је РТС-у.

Још један становник Борче задобио је повреде главе, када га је услед јаког ветра ударио прозор.

Одломљена грана у Улици војводе Мицка Крстића на Карабурми

У Хитној помоћи кажу да су лекарске екипе, осим у Борчи, интервенисале и на Новом Београду и Земуну.

У Улици трешњин цвет на Новом Београду једна особа је повређена када јој је капија пала на леђа, а у Земуну је лекарска помоћ била потребна становнику на којег је пала грана.


Такође, код Лида на Дунаву је пријављен нестанак мушкарца који се налазио у чамцу. 


Олујно невреме око 14 часова је погодило и Зрењанин и околину.

Према првим подацима, повређен је мотоциклиста на кога је ветар срушио дрво. Повређени је превезен у Ургентни центар, а затим упућен на даље лечење у Клинички центар Србије, кажу за РТС у Општој болници у Зрењанину.

 

Последице невремена у Зрењанину

У центру Зрењанина ветар је однео лимени кров са зграде Водоторањ. Покидани су и каблови који су се налазили на том крову. Такође је срушен и кров са зграде робне куће. Конструкција је пала у Гимназијску улицу, али на срећу није било повређених.

Више улица је било непроходно због оборених стабала, а на неколико кључних раскрсница створене су велике баре. 

Велике штете има у Ботошу, а у Јарковцу је прекинут далековод. Нанесена је велика штета и у селима општине Житиште, где су најавили заседање Штаба за ванредне ситуације. Страдали су кровови на кућама у више села у општини, а у селу Хетин је пало девет бандера на електромрежи, јавља дописник РТС-а.

Олујни ветар захватио је и Шабац где је чупао дрвеће и однео део кровa са једне четвороспратне зграде. Осим стамбеним објектима, невреме је нанело штету и пољопривредним усевима.

Било је и прекида у снабдевању електричном енергијом које екипе Електродистрибуције отклањају.

На подручју Руме је падао град. 

 

Ветар однео део крова зграде у Шапцу


На београдски аеродром "Никола Тесла", упркос лошем времену које је захватило делове Србије и региона, авиони слећу уз мање кашњење. На сајту Аеродрома је наведено да су авиони из Тел Авива и Софије слетели с малим закашњењем, али авион из Амстердама касни више од два сата, а из Букурешта 40 минута.

Невреме у Шапцу

У Служби хитне помоћи није било позива са Михајловца, простора на којем се одржава Малогоспојински вашар. Једна женска особа се јавила у амбуланту због повреде ноге која је настала усред рушења шатре приликом олујног невремена, јавља дописник РТС-а.

Невреме у Шапцу

Ветар је подигао неколико шатри а због његове јачине пао је и један електро-стуб на вашаришту. У току је отклањање кварова.


Олујни ветар захватио је северни део Мачванског округа, а, како сазнајемо, стамбени објекти остајали су без по неког црепа или прозора.

 

Невреме у Новом Саду

Метеоролози су издали упозорење на могуће непогоде које ће земљу захватити после изузетно топлог времена, а на основу метеоларма читава земља обележена је жутом и наранџастом бојом, које сигнализују опасно невреме.

На наплатној рампи Врчин, ветар налик торнаду носио је чак и контејнере, а на Новом Београду је ишчупао стабло из корена.

 

+ + +

Пожари на подручју Златибора, Чачка, Горњег Милановца...

© Sputnik/ Dušan Radivojević

Живот

19:00 17.09.2017(освежено 19:09 17.09.2017) Преузмите краћи линк

0 4001

На подручју Златиборског округа од јутрос је избило више од 50 пожара, а ватрогасци имају посла и на подручју Чачка, Горњег Милановца, Лучана и Ивањице.

© Tanjug/ Јарослав Пап

Торнадо Србија: Велико невреме у целој земљи, ветар носи све пред собом (фото, видео)

Пожаре је углавном изазвало варничење жица на нисконапонској мрежи, услед јаког ветра који дува од подне.

На подручју Злaтибора угрожене су и неке куће, а најкритичније је на подручју Ариља, где се један пожар проширио и са територије Босне и Херцеговине, јавља Глас западне Србије.

Варничење жица на нисконапонској мрежи узрок је и више пожара на подручју Чачка, Горњег Милановца, Лучана и Ивањице, где ватрогасци имају пуне руке посла.

Ватра се у неким местима приближила и кућама, а на терену је све људство и механизација.

Више пожара избило је на неколико локација у Ивањици, где поред ватрогасаца пожаре гасе и грађани.

„У месту Лучка река горе пашњаци, малињаци и воћњаци. Ветар је толико био јак да се пламен у року од неколико секунди ширио и до 30 метара“, рекао је за Глас западне Србије заменик председника општине Ивањица Момчило Митровић.

Према његовим речима, тај пожар је локализован. У помоћ ватрогасцима су притекли и радници јавних предузећа и мештани, а један полицајац је повређен.

Пожари су избили и на Градини, Церови, као и на Голији. У месту Беле воде изгорела је штала.

 

 

Извор: Медији

Последњи пут ажурирано ( недеља, 17 септембар 2017 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 20 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.