header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Никодим Ротов се "повампирио" Штампај Е-пошта
субота, 23 фебруар 2019

         Помаже Бог браћо Срби! На здравље и спасење данашњи празници!

       Гледам кратки интервју митрополита Павла, намјесника Кијевско Печерске Лавре (овде:) и веома се ожалостих, што из његових уста говори Никодим Ротов, који је по пророчаству блажене Паше Рјазањске "липсао као пас" на канџама проклетог римског архијеретика (овде:).

Митрополит Павле вели да се вјерни народ може причешћивати у латинским јеретичким збориштима, и да то није ништа ново, јер се и у време Никодима Ротова тако "причешћивао".

Заиста тешке тренутке и страшна испитанија преживљава народ Кијевске Руси, Трећег Богородичног Удјела. Са једне стране притјешњени сектама суботара, протестаната, будиста, које цвјетају као гљиве после кише, са друге стране имају кловнове које су прозивели вампир фанарски и чифут Порошенко, а са треће стране их дочекују вуци у јањећој кожи попут повампиреног Никодима Ротова који говори кроз уста садашњег намјесника Кијево Печерске Лавре. Помолимо се Господу да у вјери утврди блаженејшог митрополита Онуфрија, са митрополитима Агатангелом, Владимиром, Мелетијем, архиепископом Лонгином и другим достојним пастирима Цркве Христове у Кијевској Руси да их зачува од овако страшних искушења. Амин! Амин! Амин! 

+ + +

Још желим, ако је могуће још један стручан осврт или неког искусног теолога, на булажњење вампира фанарског. Иако су ова слова тешка што га зовем вампиром, имајући у виду да се давно молио са Мухтар Кентом у синагоги сатаниној, и да се у потпуном евхаријстијском јединству са архијеретиком римским, и да је масон 33. степена и турски официр, узимам себи за право да га тако и зовем.

Свети Николај Жички је рекао да су на свијету два највећа зла: стамбулски патријарх и римски папа. Стамбулски патријарх јер је "најсветији" и римски папар јер је "непогрешив",

У чланку http://borbazaveru.info/content/view/11434/1/ он износи масу саблазни, јереси и неистина.

Пише, како се ситуација променила, па је поништио томос који је Кијевску Рус препустио на управљање Московској Руси. А по чему се ми православни разликујемо од незнабожаца, него по томе, што је Бог непромењив и што је наша вјера од доласка Господњег у виду Богомладенца, и од Његовог предавања Апостолима, а са Апостола на њихиове наследнике, до данашњег да је остала иста. Они који су вјеру мијењали отпали су од вјере праве, и проклети су на Седам васељенских Сабора. Значи у Православљу нема промјена, а лажепатријарх турски се залаже за промјене.

Апостолска правила забрањују дјеловање једног епископа (патријарха) на територији епархије која му не принадлежи. Чак ни Оче Наш не смије да прочита у одјејанију, ако му належни епископ не дозволи. Тако да томос који је написао кловнивима порошенковим нема никакву снагу, таман и да Вартоломеј није отпао од Цркве, молећи се и причешћујући се са свим јеретицима овог свијета. А много правила лишава клирике чина, ако се заједно моле, и ако залазе у синагоге јудејске.

Логичније би било да се састао сабор патријараха и епископа помесних цркава и да је Вартоломеја предао анатеми, иако се сам својим недјелима предао, да је умјесто њега на слободној територији која себе сматра наследницом Византије, у Светој Гори Атонској изабрао патријарха Цариградског, достојна наследника Светог Јована Златоустог. Свети Апостол Павле каже, "ако вас гоне у једном граду, ви бјежите у други", те је тако умјесто Фанара, који је под притиском безбожне турске власти, сједиште Цариградске Патријаршије требало да буде у Светој Гори Атонској, све док се Цариград не ослободи од незнабожаца.

Даље, лажепатријар Вартоломеј лаже како се не понаша као православни папа, а узима себи за слободу да се мијеша у унутрашње уређење других помјесних цркава. Откуда њему право? Он иако има неко право части да буде први међу једнаким, и то је неправедно према Јерусалимској или према Антиохијској Патријаршији, јер је на њиховим територијама основана Црква Христова, и тамо су постављени први епископи. Не у Истамбулу, а у Јерусалиму.

Значи, расколник и јеретик из Истамбула нема и не смије да има икакав ауторитет у Православљу.

Тим више што отворено проповједа антихристову религију кроз тезу "сви се моле истом Богу". Како се моле сви истом Богу, кад ми Православни се молимо Сину Божијем који је распет у време Понтија Пилата, и страдао и био погребен, а незнабожни муслимани веле да је умјесто Исуса Христа разапета Његова сјенка, или још богохулније да је распет проклети Јуда Искариот? Да ли је то мољење истом Богу?
Да ли се истом Богу молимо ми Православни као и латини јеретици у којих "анамо њиов" "дух свети" исходи и од сина?
Или да ли се истом Богу молимо ми православни и они који краву, змију, миша... сматрају светим животињама и приносе жртве златном телету?

Зато молим неког ученог Богослова или свештено лице које залази на Ваш сајт да детаљно анализира сва булажњења Вартоломеја у поменутом чланку и јавно изобличи његове накарадне ставове.

Свако добро од Господа!

Р.Ј.

Последњи пут ажурирано ( недеља, 24 фебруар 2019 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 31 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.