header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Бугари укидају ЈМБГ, јер вређа част грађана? Штампај Е-пошта
уторак, 28 септембар 2010

Бугари укидају ЈМБГ, јер вређа част грађана?

             Судија Здравка Велинова покренула је поступак без преседана против државе Бугарске с намером да се отараси свог јединственог матичног броја (ЈМБГ), сматрајући да нумерисање личности урушава част и достојанство, загарантоване Уставом.

 

Она подсећа да је након Другог свјетског рата нумерисање људи објављено за кривично дело без застаревања.  

Поступак судије Велинове против ЈМБГ биће на дневном реду Врховног администартивног суда Бугарске 13. октобра, пише софијски дневник "24 часа".

Велинова, која је хришћанка, види у насилном нумерисању атак на њену личност и Божије законе. И други верници чине административне покушаје да се отарасе свог ЈМБГ. Једни пишу омбдусману, а други патријарху.

"Одричем се јединственог матичног броја који ми је доделила ваша службе и не желим да се он ни у каквом случају веже за моју личност. Наглашавам да се не одричем реалне информације, односно: Име Здравка Дамјанова Велинова. Рођена 1. јула 1957. године у Софије", пише у саопштењу коју је Велинова упутила служби за одређивање матичних бројева.

http://www.vesti-online.com/Vesti/Svet/84901/Bugari-ukidaju-JMBG-jer-vreda-cast-gradana

Последњи пут ажурирано ( уторак, 28 септембар 2010 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 8 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.