header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Прославала Божића на екуменистички начин Штампај Е-пошта
понедељак, 19 децембар 2011

 Рок-фестивал под називом „За мир и толеранцију" одржаће се у Светој земљи под покровитељством Римокатоличке цркве

Уочи католичког Божића, од 19. - 21. децембра, одржаће се, у циљу „промовисања мира и толеранције у Светој Земљи“, фестивал „Рок у Витлејему“. Кроз ову врсту „културних догађања“ и „размену музичких концерата“, учесници фестивала намеравају да „изграђују мостове и да се уједињују ради мирног суживота“. „Музички звуци стварају искру мира, која распаљује велики пожар!“, - каже се на сајту организатора рок-концерта.

Концерти ће се одржавати на бини испред базилике Рођења Христовог у Витлејему. Почасни покровитељ иницијативе је надбискуп бечки, кардинал Кристоф Шенборн, а иницијатор фестивала Емануел Флекенштајн, који ради у прес-служби бечке надбискупије. Он је, иначе, гитариста аустријске рок –групе Cardiac Move, која ће такође насупити.

Ово је већ други догађај такве врсте. Први рок-фестивал у Витлејему је одржан 2009. године.

Извор:  "inform-relig.ru"

Последњи пут ажурирано ( уторак, 12 новембар 2013 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 34 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.