header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Терахерцни скенер чип који уништава ДНК уграђиваће се у мобилне телефоне Штампај Е-пошта
субота, 15 септембар 2012

 Према речима др Boian Alexandrov-а у Центру за нелинеарне студије у Лос Аламос Националној Лабораторији у Новом Мексику, терахерц (THz) таласи уништавају људски ДНК. Таласи дословно распакују ДНА.

Тим технолога са Универзитета Далас планира да узме чипове који емитују THz таласе и да их угради у мобилне телефоне за потрошаче, за спровођење закона и за медицинско особље... Потенцијално смртоносна технологија евентуално би могла да убије или разболи милионе људи.

Контроверзна технологија THz скенера, коју већ користи TSA на многим националним аеродромима у Америци, сада ће се прилагодити за коришћење у мобилним телфонима. Студије терахерц зрачења су узбудиле стручњаке који су подигли аларм због значајног здравственог ризика за људе.

Недавно су водећи медији вребали нови чип који допушта прилагођавање THz уређаја који би се уграђивао у мобилне телефоне.

 
 Да  ли је цена за гледање кроз зидове језива смрт?

Је ли цена за гледање кроз зидове језива смрт?

Узбуђени медији постављају слике такве технологије која би се користила од стране потрошача, којим би гледали кроз зидове и објекте, а здравствени стручњаци, попут доктора, би са таквом технологијом могли да траже мале туморе унутар пацијената без употребе инвазивне хирургије.

Терахерцни THz талас се појављује између микроталаса и инфрацрвеног на електромагнетном спектру - је са таквим особинама изабран за уградњу у сигурносне уређаје јер продире кроз ствари, као што су одећа, дрво, папир и друге порозне материјале који нису проводници. Неко време стручњаци су веровали да је ова врста зрачења безопасна.

Они нису били у праву ...

 После скенера на аеродромима иде ово?

Из скенера на аеродромима ... иде ово ...?

У револуционарном истраживању које су спровели др Boian Alexandrov и тим физичара, откривен је застрашујући доказ да се изложеност терахерцном THz зрачењу гради кумулативно и утиче на људски и животињски ДНК.

Вероватно да ће изазвати рак

David J. Brenner, лекар Колумбија Универзитета и стручњак за ефекте зрачења изјавио је да је сасвим вероватно да ће TSA терахерцни скенери изазвати рак код неких појединаца.

Brenner, чији се Колумбија Центар за радиолошка истраживања фокусира на ефекте зрачења на биолошким процесима, ниске изложености процене ризика и терапија радио-изотопима је забринут да су људи с компромитованим имунолошким системом, као што су АИДС болесници, они који пате од лупуса или с другим имунолошки недостатком, посебно у опасности од терахерцног зрачења. Одојчад, деца до 5 или 6, жене које су трудне или доје, оболели од рака ... итд .... требају да се уклоне далеко од машина.

 ДНА завојница бомбардована од стране терахерцне THz радијације

ДНА завојница бомбардована од стране терахерцне THz радијације

Они који су изложени терахерцном THz зрачењу - да ли из безбедносних скенера или будућих технологија у мобилним телефонима - они који узимају одређене лекове на рецепт или имају знатно ниске нивое одређених витамина, имају повећан ризик од карцинома изазваног зрачењем.

Поновљено излагање ниским нивоима зрачења приликом скенирања такође може довести до катаракта и изазвати рак коже, укључујући смртоносни меланом.


CMOS чип се користи у многим различитим производима

THz терахерцни скенер користити постојеће CMOS чипове

CMOS чип се користи у многим различитим производима

THz терахерцни скенер користити постојеће CMOS чипове

Према Daily Mail-у, чипови створени помоћу комплементарне CMOS технологије користе исту технологију већ уграђену у уређаје као што су ХД телевизори, паметни телефони и персонални рачунари.

"CMOS технологија је приступачна и може се користити у пуно чипова", казао је др. О. "Комбинација CMOS-а и терахерц значи да би могли ставити овај чип и пријемник на полеђину мобилног телефона, претварајући га у уређај који би носили у џепу с којим се може видети кроз зидове."

Било би штета да се смртоносна технологија која би на крају могла да убије или разболи милионе људи несвесно продаје широм света.

http://www.svetinjebraniceva.rs

Последњи пут ажурирано ( субота, 15 септембар 2012 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 37 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.