header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Владимир Путин: Панкерке дивљале по Москви Штампај Е-пошта
петак, 07 септембар 2012

Путин је рекао да је једна од чланица „PUSSY RIOTпре неколико година у једном московском супермаркету окачила три страшила с натписом да Москву треба ослободити од Јевреја, хомосексуалаца и гастарбајтера

Панк молитва групе 'Pussy Riot' у храму Христа спаситеља у Москви била је чисто дивљање, рекао је председник Русије Владимир Путин.

Путин је, коментаришући пресуду изречену чланицама панк групе "Pussy Riot", рекао да је држава "обавезна" да заштити осећања верника и додао да неће да се меша у овај случај, али да је држава требало и раније да обрати пажњу на њене скандалозне акције.

"Оне су најпре биле у цркви Елоковскаја, где су направиле хаос, а потом су отишле у другу цркву и поново направиле пометњу... Држава је обавезна да заштити осећања верника", рекао је руски председник у интревјуу телевизији Russia today.

Он је подсетио да су чланице руске панк групе учествовале у снимању сцене колективног секса, који је постављен на интернету.

"Да ли је пресуда која им је изречена оправдана и пропорционална ономе што су учиниле? За сада нећу да дајем коменатаре на ту тему", рекао је Путин. Додао је да чак не зна да ли су се адвокати обраћали вишим инстанцама.

"Једноставно, то не пратим... Трудим се да се уопште не бавим тим случајем. Знам шта се тамо дешава, али у то се уопште не упуштам", рекао је Путин.

Он је, међутим, оценио да је сам назив "Pussy Riot" чак и на енглеском звучи непристојно, а такође је подсетио на раније акције чланица групе.

Путин је рекао да је једна од њих пре неколико година у једном московском супермаркету окачила три страшила с натписом да Москву треба ослободити од Јевреја, хомосексуалаца и гастарбајтера.

Поменути „перформанс“ изведен је септембра 2008. у супермаркету „Ашан“. Затим су исти људи организовали „сеансу групног секса на јавном месту“, наставио је Путин имајући у виду акцију“у Тимирјазевском музеју у Москви у којој је 2008. учествовала једна од осуђених Надежда Толокоњикова.

"То је, што се каже, њихова ствар, људи имају права да се баве чим хоће ако се тиме не крши закон, али на јавном месту, чини ми се да је већ тада требало обратити пажњу власти на то. Потом су још снимак ставили на интернет“, казао је Путин...

Чланице бенда Надежда Толокоњикова, Марија Аљохина и Јекатерина Самуцевич осуђене су 17. августа за хулиганство, пошто су у фебруару у храму Христа Спаситеља у Москви извеле перформанс у оквиру којег су отпевале песму "Богородице, Путина прогони".

Међународна заједница критиковала је одлуку руског суда, оцењујући да је казна непропроционално висока у односу на кривично дело.

Извор: Агенције

Последњи пут ажурирано ( петак, 07 септембар 2012 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 14 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.