header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Ахмадинеџад оптужио Запад за примену климатског оружја Штампај Е-пошта
среда, 12 септембар 2012

 Председник Исламске републике Иран, Махмуд Ахмадинеџад, посетио је север земље и одржао говор у коме се дотакао ситуације у сектору пољопривреде и оптужио западне земље да су одговорне за климатске промене.

 „Нас очекују суше. Један од разлога за то је индустријски развој, али не можемо да заборавимо и зле намере. Непријатељи уништавају кишне облаке који иду према нашој земљи. То је рат, и ми смо дужни да у њему победимо“, изјавио је ирански председник.

Иначе, ово није први пут да представници иранског руководства оптужују западне земље за природне катаклизме. У јуну 2012. године потпредседник Ирана Хасан Мусави је позвао да се испитају сумње да је Запад крив за тешку сушу која је захватила југозапад Ирана. Он је том приликом још изјавио да светско угњетавање и колонијализам (Запада) утичу на временске прилике, што је део необјављеног рата Запада против Ирана.

Председник Ирана је у мају 2011. године оптужио западне земље да су „направиле планове да изазову сушу“ у Ирану.

Према извештајима о клими чија је тачност потврђена, европске земље користе специјалну опрему да би створиле облаке кише (над Европом) и спречиле кишне облаке да стигну до нашег региона (Блиског истока), укључујући Иран – рекао је он.

Међутим, по мишљењу иранског руководства, промена климе није једини злочин Запада. Недавно је Ахмадинеџад оптужио западне земље за стварање вируса СПИД. Циљ бактериолошке саботаже је слабљење земаља трећег света и њихово лишавање воље за пружање отпора, сматра ирански председник.

По материјалу са „earth-chronicles.ru“

приредило Уредништво „Борбе за веру“

Последњи пут ажурирано ( среда, 12 септембар 2012 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 41 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.