header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Брат Лукијан и брат Ђуро Штампај Е-пошта
недеља, 07 јул 2013

 Екуменистички говор епископа осјечко-пољског и барањског Лукијана на устоличењу надбискупа Ђуре Хранића

Лукијан, епископ осјечко-пољски и барањски - у име Српске Православне Цркве:  

Многопоштовани узорити и преузвишени кардинали, надбискупи и бискупи, ексцеленције, даме и господо, драга браћо и сестре!

Дозволите ми да у име наше пратње, свећенства, монаштва и народа Божјег поздравим новоименованог надбискупа и метрополита ђаковачко-осјечког, господина Ђуру Хранића.

Уважени и увијек нам драги брате Ђуро! Господ нам поручује – Ништа није љепше и милије него да браћа живе заједно. Гдје су двоје или троје сабрани у име моје, ту сам и ја, говори Господ.

Двадесет година наши путови на овим просторима се укрштавају и сваки наш сусрет на јавним скуповима, гдје сте Ви представљали повјерену Вам надбискупију, а наша смјерност повјерену нам епархију, био је искрен, срдачан, братски загрљај што је на присутни народ остављао снажан и позитиван утисак.

Нови ђаковачко-осјечки надбискуп Ђуро Хранић

Данас сте Ви примили узвишену и одговорну службу и на своја плећа примили тежак криж, који са пуно савјести и одговорности морате изнијети на Голготу. Али, не бојте се! Увијек је било добрих људи попут Јосипа из Ариматеје који су нам помагали да повјерену нам службу вршимо савјесно и на спасење душа наших и повјереног нам народа Божјег.

Много се радујемо Вашем избору и што је досадашњи надбискуп и метрополит ђаковачко-осјечки, преузвишени г. Марин, добио достојног насљедника у Вашој особи.

Молит ћемо се се Господу и Пресветој Богородици, врховним апостолима Петру и Павлу да Вас сачувају од свакога зла и невоља овога свијета.

Господ нам поручује кроз свето Еванђеље: Ако мајка и заборави пород свој, ја вас нећу заборавити. Ја сам с вама у све дане живота вашег. Још једном честитам вама, повјереном Вам свећенству и овом народу Божјем којем ћете служити у све дане Вашег живота. Благослов Божји нека је са свима вама, с домовима вашим и дјецом вашом. 

http://djos.hr/site/index.php?option=com_content&view=article&id=3471:pozdravni-govori-na-

 

Последњи пут ажурирано ( субота, 07 децембар 2013 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 22 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.