header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Уредништво: Атеница – дан трећи Штампај Е-пошта
уторак, 27 август 2013

 Обавештавамо наше цењене посетиоце да је отац Србољуб Стојковић, због изузетно лошег здравственог стања, ради чега му је од синоћ три пута указивана хитна лекарска помоћ, био принуђен да прекине свој подвиг у храму Свете великомученице Марине у Атеници код Чачка.

Отац Србољуб је својим чврстим и одлучним ставом показао да се не сме допустити промена „ни једне јоте у закону“, а камоли поклекнути пред дрским и богоборним насртајима новотарско-екуменистичких окупатора Српске Православне Цркве, којима ништа није свето у Предању Цркве од Истока. Враћање икона у атенички храм, као што већ рекосмо, јесте победа православне побожности.

Несумњиво је, међутим, да папска експозитура у СПЦ неће мировати, већ да ће интензивније настојати да покатоличи духовну децу Светог Саве. Очигледно је да су се новотарци осилили, јер имају подршку не само паписта, већ и српских земаљских моћника. Али, Псалмопојац Давид говори: „Једни се хвале колима, други коњима, а ми именом Господа Бога свог. Они посрћу и падају, а ми стојимо и не колебамо се (Пс. 19: 7,8).

А за охолост и гордост, којом новотарци и екуменисти дишу, Премудри Соломон каже: Охолост долази пред погибао, и поносит дух пред пропаст(Приче 16,19).

Новотарска охолост и поносит дух сведоче, дакле, поред много чега другог, да њихов „час и власт таме“ (ср. Лк. 22, 53) неће још дуго потрајати.

 "Љубазни! Старајући се једнако да вам пишем за опште ваше спасење, би ми потребно да вам пишем молећи да се борите за праведну веру, која је једанпут дана светима" (Јд. 1,3).

Користимо ову прилику да замолимо наше читаоце да се помоле Господу за здравље оца Србољуба Стојковића.

Понављамо: „Борба за веру“ ће и надаље, уз помоћ Божију, будно пратити свако новотарско злодело. Наши посетиоци ће увек бити благовремено и истинито информисани.

Последњи пут ажурирано ( среда, 28 август 2013 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 35 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.