header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Мрзост опустошења на месту светом: у Храму Гроба Господњег биће одржана екуменистичка „литургија“ Штампај Е-пошта
четвртак, 22 мај 2014

 Францискански сајт Custodia Terrae Sanctae објавио је програм екуменистичке „литургије“, коју ће служити вођа „православних“ екумениста патријарх Вартоломеј и римски папа Фрањо. Богопротивно „богослужење“ биће одржано 25.маја у Храму Гроба Господњег.

У овој екуменистичкој молитви учествоваће и јерусалимски патријарх Теофил и јерменски „патријарх“ Нурхан Манукјан.

Према објављеном распореду, Вартоломеј и папа ће држати један другога у братском загрљају (amplexus fraternalis).  После проповеди патријарха Теофила, почеће „Литургија речи“ (Liturgia Verbi), у току које ће се читати одељак из Јеванђеља по Јовану (20, 1-9 - на грчком) и Матеју (28, 1-10 - на латинском).

У сусрет антихристу

После тога ће патријарх Вартоломеј и римски папа одржати беседе, а затим ће један другоме дати „пуљубац мира“ и заједно прочитати „Оче наш“ на италијанском.

На крају ће патријарх и папа скупа благословити присутне, међу којима ће, између осталих, бити копти, англиканци, лутерани,  представници израелске владе и палестинске аутономије.

Занимљиво је да се у програму „богослужења“ у Храму Гроба Господњег римски папа свуда именује титулом Summus Pontifex (врховни понтиф), што представља скраћеницу једне од званичних папиних титула: Summus Pontifex Ecclesiae Universalis (врховни понтиф Васељенске Цркве).

По материјарлу са „Антимодернизм.ру

Последњи пут ажурирано ( четвртак, 22 мај 2014 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 136 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.