header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Где се изгубила храброст Иринеја, Амфилохија и Атанасија - бивших Јустиноваца? Штампај Е-пошта
понедељак, 03 новембар 2014

 Пре десетак дана у Ватикану је завршен Синод бискупа Римокатоличке цркве", или тачније, Синод бискупа Латинске јеретичке «цркве». Као што је уобичајено латински Синод је разматрао многа питања из живота Римокатоличке «цркве».

 За разлику од прошлих Синода, између осталог је покушано да се кроз иницијативу одређених бискупа, а преко одлуке латинског Синода, положај хомосексуалаца у Римокатоличкој «цркви» озакони као нормалан и јеванђелски прихватљив. На латинском Синоду у Ватикану овај предложени, скандалозни и афирмативни закон за хомосексуалце у Римокатоличкој «цркви» лично је подржао велики пријатељ српских екумениста, латински папа Фрањо. За сада, хвала Господу, овај предлог није прошао.

http://www.pravda.rs/2014/10/19/sinod-sprecio-papu-da-sprovede-prihvatanje-homoseksualizma-u-katolickoj-crkvi/?lng=lat.

Да је овај безбожни предлог неких римокатоличких бискупа, који је подржао и сам папа Фрањо, заиста и прошао, то на жалост не би била ни прва ни последња хула на Духа Светога на обезбоженом и трулом западу. Ипак, овако очевидна и скарадна хула на све што је хришћанско, нормално и јеванђелско изазвала је свеопшту пажњу јавности не само на западу него и на истоку. Критике на овај скарадни предлог се могу чути и прочитати са свих страна. Како из редова Православне Цркве тако и из редова саме Римокатоличке «цркве», јер је сама ватиканска расправа о томе да ли је један од најодвратнијих грехова уопште грех или нешто што се треба «прихватати и уважавати» као и папина подршка овом скандалозном сатанистичком предлогу, пре свега знак времена. Знак тоталне отпадије од Бога, отпадије која се спрема и покушава наметнути читавом човечанству. Ево како гласи овај сатанистички предлог појединих бискупа Римокатоличке «цркве» који је отворено подржао пријатељ српских екумениста папа Фрањо.

   «Добродошлица за хомосексуалне личности

50. Хомосексуалци поседују таленте и квалитете које могу да понуде хришћанској заједници… Да ли смо спремни да укажемо добродошлицу овим људима, да им гарантујемо место и братски однос у нашим заједницама? Они би често желели да виде Цркву као свој гостољубиви дом. Да ли су наше заједнице у стању да им то пруже, прихватајући и уважавајући њихову сексуалну оријентацију без довођења у питање католичког учења о породици и браку?»

   После тако отвореног сатанског предлога појединих латинских бискупа које је подржао и сам јеретички папа Фрањо, пријатељ наших екумениста, симптоматично је од стране бивших Јустиноваца да лично они до данас јавно избегавају критике лично на рачун латинског папе Фрања, због папине бестидне подршке содомском греху. Уопштене критике содомског греха могу се чути и од њих али латинског архијеретика нико од бивших Јустиноваца до данас не смеде лично прокритиковати. Ту им се језик изгледа нешто запетљао? Због чега? И од чега се плаше? И кога се то боје?

Ћути владика Бачки Иринеј. Од њега се много и не чудимо ћутању по овом питању мада је и он некада, док је био храбрији, православнији и искренији, оштро критиковао било какав недозвољени екуменизам.  Сетимо се само његовог антиекуменистичког писма владици Лаврентију пре четрдесетак година (http://borbazaveru.info/content/view/171/53/). Не чудимо се дакле владици Иринеју јер је владика Бачки у последње време вазда услужни и насмејани домаћин многим латинским бискупима као и чести радостни гост у Ватикану? Зар он није један од оних који се јавно хвали како се заједно моли са латинским јеретицима? Како би сад он још и критиковао папу Фрања и пријатеље из Ватикана кад их толико воли да и свете каноне Православне Цркве гази из преобиља те љубави ка екуменизму.

Ћути по том питању и цетињски екумениста и аутономаш са појединим аутокефалним тенденцијама и излетима - митрополит Амфилохије. А и како би оштро прозборио против свог пријатеља архијеретика папе Фрања са којим је одмах по избору овог новог латинског папе брже боље потрчао да се насмејано слика у Ватикану и  кога у једној недавној Острошкој беседи назва наследником светога првоврховног апостола Петра. Зато и не чуди да се овај некада храбри Црногорац јавно не зачу ни колико комарац. Не зуцну ни речи против свог пријатеља папе Фрања. Што кажу мала деца - језик му је појела маца. Шта ли бу му тек рекли отац Јустин и старац Пајсије?

Ћути и умировљени владика Атанасије, медијски вожд самовољних новотарија у СПЦ. Да је можда брат Владо Димитријевић написао неку критику стања у СПЦ, вероватно би овај немирни умировљеник одмах написао брзи одговор у Православљу или макар у свом Видослову, или би одржао неко досадно и промашено предавање у Чачку. Или би изашла у свет нека с брда с дола склепана књижица против «незнавених мутаваца» који се не клањају свакој његовој речи ни сваком његовом писанију из херцеговачких гудура. Али кад папа Фрањо јавно подржи сатанистички предлог о хомосексуалцима, онда овај владика у пензији лично јавно ћути и за сада избегава да лично и јавно прокритикује ватиканског архијеретика. И он се по том питању сакрио у мишију рупу.

Све у свему, поново и по ко зна који пут се показује отворени кукавичлук и сервилност бивших Јустиноваца и многих других српских екумениста. По оној народној: Сви јунаци ником поникоше и у црну земљу пропадоше.

Занимљива је и сличност неких српских екумениста и нових српских лажних политичких месија и диктатора. Кад им дођу странци са запада озарено се смешкају и сервилно улагују уз тихе гласиће које једва испуштају из својих уста. А кад им дође њихов верни народ, или кад се обраћају искључиво свом народу у нашој СПЦ, кога често квалификују као мутавце и незнавенце, показују се диктаторски накострешени и букаџијски строги. Зашто? Шта их то толико нервира код свог народа а толико радује при сусретима са архијеретиком папом Фрањом?

Зато и постоји сајт «Борба за веру», јер екуменистичком кукавичлуку и лицемерју са једне стране и папистичкој деспотији српских екумениста са друге, треба се неко и супроставити. Барем речју. Барем раскринкавањем њихових злодела и лицемерја. Барем немуштим муцањем најмутавијих мутаваца у читавом Мутавстану. А и шире.

З.Ј.  Ниш

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 03 новембар 2014 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 73 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.