header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Зоран Гашић: Поводом текстова о биометријским личним документима Штампај Е-пошта
уторак, 25 октобар 2016

 Помаже Бог,

видим да се повела расправа око чипованих докумената опет што је добро али није добро какви се закључци изводе дефинитивно. Значи према своме умовању и брат Мирослав и потоњи брат који одговара Мирославу изводе закључке који мало везе имају са оним о чему су говорили савремени старци (а неки од њих и већ канонизовани).

Наше није да се превише тешимо, или да налазомо оправдања за оно што чинимо већ у најмању руку да признамо своју немоћ и непослушање речима стараца и тако бар затражимо милост од бога.

Нећу наводити цитате јер их немам код себе лично али ћу навести имена оних за које знам да су говорили да се нова документа (са чипом или без чипа) не примају. Значи старци који су говорили да се нова документа не требају узимати су:

- старац Пајсије Светогорац (сада свети)

- старац Тадеј Витовнички

- старац Николај Гурјанов

- старац Јероним Санаксарски (познат Русији)

али и многи други нама непознати. На пример позната књига која говори исто: Поуке старца Антонија о последњим временима. Поуке од скоро упокојеног анонимног руског стараца која је веома популарна.

Сада би било непоштено рећи да ти старци нису знали шта говоре и да би они сада променули своје мишљење јер ето црква у целини је одлучила другачије - као ето све владике су узеле документа, нема одлучења од причешћа… То нису мерила и није наше да знамо колико постоји људи који већ сада живе без нових докумената у православљу… Још горе би било прогласити ове људе за затуцане и слично (што ће многи у рећи). А најпаметније би било, покренути и афирмисати протесте верних у Србији да влада да алтернативу, јер ако ћете још бити поштени, до пре пар година подржавали сте протести у вези тога да ли је лична карта чипована или не, а сада испада да је то било и погрешно и узалудно.

Узгред, да ли је чиповано или не, никада није ни било тема стараца који су изричито против свих облика нових електронских докумената (са или без чипа). Они су сведочили да се чин примања нових докумената изражава и одрицање од Христа и да се на њима добија број (ново име), које за разлику од ренијих матичних бројева садржи три шестице и уствари представља анти-крштено име дато од сатане, бесова и његових глобалистичких слугу. Старци су такође говорили да је тим чином чевек озбиљно нарушвао благодат божију коју носи у себи. Све остало је непотребно мудровати јер су то били њихови да кажемо ”званични” ставови, и то зна СВАКО.

Нећемо помињати и званична саопштења синода и патријараха у којима се од власти тражи да верницима који не желе документа влада треба прижити алтернативз иако су исти (велика већина њих) и прихватили нова документа.

Ако сте већ примили нова документа, онда немојте да их промовишете и саблажњавате оне који не желе да их приме, јер је тога и онако превише, већ радије поштено реците онако како јесте и како је било. Говори истуну без обзира да ли ти иде у прилог или не.

Свако добро,

Зоран Гашић

Последњи пут ажурирано ( уторак, 25 октобар 2016 )
 
< Претходно   Следеће >
УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 34 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

СА СВЕТИМ ВЛАДИКОМ НИКОЛАЈЕМ ИЗ ДАНА У ДАН -

ПОУКЕ:

 

СУНЦЕ ПРАВДЕ

Што год Христос као Сунце правде стоји више, то су наше људске сенке мање и краће; а што год је Христос ниже на видокругу нашем, то су сенке људске јаче и дуже. Када Христос потпуно ишчезне са нашег видокруга, онда се сенке људске издужују и међу собом преплићу и бију као авети. 

Такво аветињско време доживљавао је хришћански свет доста пута.

Доживели смо га и ми у наше доба, и не једном. Ми нисмо ценили светлост и светлост се удаљила од нас; волели смо своје густе и дугачке сенке, па својим сенкама прекрили сву земљу.. И Бог је ишчезао са хоризонта европског.

Јер, Бог се људима не намеће. Сваку твар у васиони Он држи чврсто под Својом влашћу, у својој крепкој руци; само се човеку не намеће, само је човеку оставио на вољу да бира: или са светлошћу или са тамом; или у рај са Анђелима, или у рит са жабама; или бити син Бога Свевишњега, или се признати за сина кала лончарскога и ћумура ковачкога.

 

 + + +

ТРИ ПРЕДМЕТА

О три предмета не жури да говориш:

О Богу - док не утврдиш веру у њега,

о туђем греху - док се не сетиш свога, и

о сутрашњем дану - док не сване.


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.