header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Под хитно спречити глобални геноцид!
СВЕТ ОКО НАС
четвртак, 01 октобар 2009

ПОД ХИТНО СПРЕЧИТИ ГЛОБАЛНИ ГЕНОЦИД!

Image       На интернет страници америчког часописа The Flu Case објављен је сензационалан документ у којем др Леонард Хоровиц и новинар истраживач Шери Кејн тврде да је пандемија тзв.свињског грипа, осмишљена у корпорацијама које се баве биотехнолошким истраживањима. Посебно је интересантна чињеница да највећи капитал у овим мултинационалним компанијама имају председник Светске Владе Дејвид Рокфелер и један од главних актера догађаја од 11. Септембра, Лари Силверштајн.
Детаљније...
 
Зауставимо гроболомље!
ПИСМА ПОСЕТИЛАЦА
среда, 30 септембар 2009

ИАКО НЕ ЗНАМО ДА СНЕСЕМО ЈАЈЕ, ЗНАМО ШТА ЈЕ МУЋАК

Image     Ја нисам, нити желим да будем адвокат Грешном Милоју. Али, истине ради, желим да изнесем јавно шта је он у вези са поштовањем светиња, као што су наша гробља, рекао и учинио, пошто га је господин Миодраг у свом писму прозвао. О томе сведочи и ових неколико цитата које сам пронашао у његовим књигама:
Детаљније...
 
Буђење разума у Епархији жичкој
ЕПАРХИЈСКЕ НОВОСТИ
уторак, 29 септембар 2009

БУЂЕЊЕ РАЗУМА У ЕПАРХИЈИ ЖИЧКОЈ

Из извора блиских Епархији жичкој дознајемо за одлуке које сигнализирају да у тој Епархији долази до позитивних промена.

Наиме, према нашем извору, Епископ жички Хризостом је разрешио дужности архијерејског намесника трнавског Радослава Милинковића.

Детаљније...
 
В. Димитријевић: Qui bono?
Текстови Владимира Димитријевића
уторак, 29 септембар 2009

Qui bono?

Стиропорски теолози? - У средини Јован Зизјулас
Image
         Али, на крају крајева, чему сва та теологија мртвачких формула, далеких од живота - технологија уместо теологије?

        Има она своје конкретне циљеве, наравно. И један од наших угледних мислилаца уочио их је још пре дванаест година. Основне тезе које износим у закључку припадају њему. Име му не помињем. Nomina sunt odiosa, кажу стари Латини. Можда би том човеку то могле да замере „сиве еминенције”, и да га уврсте у „псевдозилоте” попут мене.
Детаљније...
 
"Лако је квоцати, треба јаја носити"
ПИСМА ПОСЕТИЛАЦА
уторак, 29 септембар 2009

„Лако је квоцати, треба јаја носити“

 Прочитао сам на „Борби за веру“ интервју Грешног Милоја, који је он дао ТВ-е Чачак 2006. године. (http://www.borbazaveru.info/content/view/1479/54/) Интервју је насловљен „Благо за вечност“. Искрено говорећи, написе Грешног Милоја читам увек са великим интересовањем и пажњом, јер ме покрећу да се озбиљно замислим над својим делима. Једноставно, покрећу ме на покајање. Читајући његов напис „Сине мој, не пристај!“, спознао сам своје грехове које сам учинио према својим родитељима. И хвала му на томе!

Детаљније...
 
Константин Гордејев: Легенде и митови глобализације
БОРБА ЗА ВЕРУ
недеља, 27 септембар 2009

Константин Гордејев

ЛЕГЕНДЕ И МИТОВИ ГЛОБАЛИЗАЦИЈЕ

Уместо предговора

Свака нова друштвена појава се, сразмерно свом настајању, пажљивим посматрачима показује у два облика. Као прво, то је лепо паковање, које је нашем веку незамисливих убрзања, тренутних комуникација, изоштрених политичких технологија и безочних манипулација друштвеном свешћу предодређено за то да малограђане убеди у законитост и основаност изругивања над његовом слободом. Као друго, показује се у свој наказности користољубивих интереса "господара живота" који настоје да убеде читав свет да је управо њима поверено да посредују између Бога и људи или да бар, као минимум, одреде коме, где, како и колико припада. Ово друго је стварност, а оно прво мит, предодређен за њено оправдање.

Детаљније...
 
Награда за злочин
СВЕТ ОКО НАС
уторак, 29 септембар 2009

Хрватска очекује да ће папа прогласити Степинца светим

        Кардинал Бозанић позвао Бенедикта Шеснаестог да идуће године дође на обележавање педесетогодишњице смрти кардинала Степинца
Детаљније...
 
Ући у европско царство - модерне потурице
ПИСМА ПОСЕТИЛАЦА
понедељак, 28 септембар 2009

УЋИ У ЕВРОПСКО ЦАРСТВО - МОДЕРНЕ ПОТУРИЦЕ

Наша историја садржи горки пример безнађа у коме су вековима живели припадници нашег Српског народа оковани турским ропством, без права на слободан живот, без основних људских и грађанских права.

Детаљније...
 
Еп. Григорије: На следећем Сабору бирамо домаћина
ПРАВОСЛАВЉЕ- Актуелно
понедељак, 28 септембар 2009

На следећем Сабору бирамо домаћина

Љ. БЕГЕНИШИЋ, 28.09.2009 21:00:00

Image
Еп. Григорије
      ЦРКВЕНА влада није исто што и државна, па да је пред падом. То није влада у том смислу, како је људи схватају. А што се оставки у тој влади тиче, сваки нормалан човек који има власт и одговорност треба да размишља о оставци.
Детаљније...
 
Ж. Которанин: Значај усвојеног документа...
Жељко Которанин
понедељак, 28 септембар 2009

Жељко Которанин

ЗНАЧАЈ УСВОЈЕНОГ ДОКУМЕНТА

О ИСТУПАЊУ СРПСКЕ ПРАВОСЛАВНЕ ЦРКВЕ ИЗ „СВЕТСКОГ САВЕТА ЦРКАВА"

 Свети Архијерејски Сабор СПЦ је донео на заседању мајско-јунском 1997. год. документ о иступању СПЦ из екуменистичке уније правоверних и јеретика, познате под називом „Светски Савет Цркава". Овај документ, иако је усвојен од литургијског Епископског Сабора наше помесне, Цркве, иако је као такав сведочанстов Цркве -што је у Духу Светом служба, живот саме Цркве (Дела 1. 8), доживео је да буде тако редигован да изгуби свој изворни смисао и значај, те да благоверни народ и већи део клира не дозна за истински документ своје Цркве, него да дозна прво за онај лажни, тзв. редиговани документ.

Детаљније...
 
<< Почетак < Претходна 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 Следећа > Крај >>

Резултати 9781 - 9800 of 10675
УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 30 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.