header image
НАСЛОВНА СТРАНА
В. Димитријевић: Никола Томазео или ко су Срби римокатолици и зашто не желе више да буду Срби
Текстови Владимира Димитријевића
уторак, 14 фебруар 2017
 ТОМАЗЕО И ПОВРАТАК СРБСКОМ СТАНОВИШТУ / НИКОЛА ТОМАЗЕО: “ИСКРИЦЕ“, ЛИО, ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ 2017.

О ЈЕДНОМ СРБИНУ ОД ПРЕ ДВА ВЕКА

Ево како је писао један Србин у 19. столећу:“Пјесме су повијест наша, у њима тражимо добро и зло наше. Други пуци ( , нап. В.Д.) штију их, преводе и чуде се о њима, а ми их се срамимо и још исмијавамо с нашим просвијећеним варварством. Покупимо, браћо, покупимо наше благо, прије него га вјетар времена не погуби. Хљеб из земље, лијепост из пука; пук нам је отац, а земља мајка наша.“ Образован, учен, космполита, он је поучавао своје младе сународнике: “Ви млади, који идете у туђе земље искати знање које вам земља ваша не даје, будите уфање (нада, нап. В.Д.) и весеље, а не жалост и страх отаџбине тужне.

Детаљније...
 
Гиви није ратовао да би убијао више људи, већ је ратовао да више никог не убију (видео)
Вјечнаја памјат
уторак, 14 фебруар 2017
           На многим руским сајтовима и форумима појавила се вест да су српскe патриоте и верници сa искреним болом примили вест (изабрани коментари руских читалаца у прилогу) о мучком убиству једног од највећих хероја Новорусије пуковника Михаила Толстиха Гивија.  Руски медији су пренели да српски улични сликари, у знак сећања на Гивија, осликавају мурале са његовим ликом.  Као пример овога посебно се истиче Нови Сад, где се акција спроводи на иницијативу покрета „Српска лига“. Учесници ове акције желе да изразе свој протест поводом развоја ситуације на Домбасу.
 
 

Детаљније...
 
Размишљање на тему текста "Време пре чиповања душа"
ПИСМА ПОСЕТИЛАЦА
понедељак, 13 фебруар 2017

 Драги брате Викторе, ја сам се већ оглашавао на овом сајту поводом сличног писма овом твоме а из разлога што сматрам да су оваква размишљања веома погубна за хришћанина као уосталом и сва друга мишљења која се противе поукама светих отаца.

Детаљније...
 
Саопштење Међународне комисије за истину о Јасеновцу
Проф. др Србољуб Живановић
понедељак, 13 фебруар 2017
            Саопштење Међународне комисије за истину о Јасеновцу, поводом Изложбе о Јасеновцу у САД Министарствоa за иностране послове Републике Србије је требало да организује у Њујорку, САД у Уједињеним нацијама изложбу под насловом Холокауст - изложба о Аушвицу Балканског полуострва”, поводом 75 година од пробоја логораша из Јасеновца. Наместо предвиђне изложбе у Уједињеним нацијама у Њујорку организована је изложбаЈасеновац – право на незаборав” и то у Хобокену, у једном бившем магацину фирме Flourish and multiply. Наравно нико од диплимата и нико од заинтересовани хособа није могао или није желео да посети ту изложбу.
Детаљније...
 
Владислав Ђорђевић: Развод
Владислав Ђорђевић
понедељак, 13 фебруар 2017

 Да ли сте разведени? Ако јесте, да ли жалите што сте уопште склопили брак? Да ли планирате поново да га склопите?

У Србији се скоро сваки трећи брак заврши разводом. У метрополама – попун Новог Сада – још је више развода. У њему се сваки други брак заврши разводом. Те чињенице намећу потребу да се анализира историјат развода као друштвене појаве. Живимо у јудеохришћанском културном кругу, па је добро почети анализу развода од Новог Завета.

Детаљније...
 
Миодраг Лукић: Жиг звијери – пробудите се док није касно јер последњи воз већ полази
ПИСМА ПОСЕТИЛАЦА
понедељак, 13 фебруар 2017

 Премда се држим оне Његошеве: „Сан је лажа, а Бог је истина“, повремено запамтим ружан сан и живим под утиском сна док не схватим, или барем не умислим,  да сам схватио поруку које можда и нема. Вјероватно је нема, мислим, није дошла споља него из моје подсвијети гдје је била заборавњена, али ускладиштена за тренутак када ће ми бити потребна.

Детаљније...
 
Проф. др С. Живановић: Споменик у Осјеку злочинцу Степинцу, „блаженом“ Римокатоличке "цркве"
Проф. др Србољуб Живановић
недеља, 12 фебруар 2017
          Није нас изненадила вест да су римокатолици Хрвати поставили у Осјеку бронзану бисту-споменик ратном злочинцу и поглавнику римокатоличкецркве” у Независној држави Хрватској и у послератној Југославији, загребачком надбискупу Алојзију Степинцу.
Детаљније...
 
Миодраг Лукић: Данајски дарови за патријарха Иринеја Гавриловића
ПИСМА ПОСЕТИЛАЦА
недеља, 12 фебруар 2017

 Увод за овај текст је донекле неприкладан, али пошто се ради о људима које лично познајем, сматрам да ће ова прича у потпуности показати какво је стање у нашој цркви. Причу сам насловио: Два попа.

Детаљније...
 
Време пре чиповања душа
ПИСМА ПОСЕТИЛАЦА
недеља, 12 фебруар 2017

 Помаже Бог, браћо и сестре!

„...Услед понестајања благодатних руководитеља и умножавања лажних учитеља, који су обманути демонском прелешћу и читав свет увлаче у ту обману, неопходан је живот прожет смирењем, неопходан је најдоследнији живот по јеванђелским заповестима, неопходно је сједињење молитве са плачем за собом и за читавим људским родом, неопходна је опрезност пред било каквим завођењем распаљеношћу, која мисли да дело Божије савршава само људском снагом, без Бога, Који делује и савршава Своје дело...“

Детаљније...
 
Схимонахиња Нила Новиков: Пророчанства о Русији
АПОКАЛИПСА
субота, 11 фебруар 2017

  Схимонахиња Нила (Новикова). Пророчанства о Русији. Животни пут схимонахиње Ниле (Евдокија Андрејевна Новикова) позната многим православним људима у свим крајевима Русије, упокојила се 6. марта 1999. године.

Детаљније...
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Резултати 121 - 140 of 8275
УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 122 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

СА СВЕТИМ ВЛАДИКОМ НИКОЛАЈЕМ ИЗ ДАНА У ДАН -

ПОУКЕ:

 

Не понеси се мудрошћу. Ни туђом, јер није твоја. Ни својом, јер чим си се понео, значи да је немаш много. Ниједна лампа не гори док се не долива. Све се лампе могу напунити, а лампа мудрости никада.

+ + +

„Знање је светлост“, говоре охоли зналци, без радости и милости. Но, гле, Сахара има највише светлости, но зато је она увек усијан кадавер.

+ + +

Што веће богатство изван Бога, то већа бедноћа. Што веће знање изван Бога, то већа празнина.
Бог једини чини богатим и мудрим. Свет без Бога ствара просјаке и глупаке.

 

 


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.