header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Никола Милованчев: Неколико додатних чињеница – поводом писма г. Жељка Лубарде
ПИСМА ПОСЕТИЛАЦА
уторак, 18 јун 2019

 Драги у Христу брате Жељко!

Поводом Вашег одговора, желио бих да додатно објасним неке ствари у вези мог текста али и размишљања о темама које сте покренули.

Детаљније...
 
Свети Лука Кримски: Треба се избављати од духовног слепила
МИСИОНАР
понедељак, 17 јун 2019

 Господ наш Исус Христос је исцелио мноштво болесника. Али, на исцелење слепца из Витсаиде треба обратити посебну пажњу. Господ је слепца извео ван насеља. Из овога можемо да закључимо да за ослобађање од душевног слепила треба да се избавимо светске испразности, погружености у свакодневне овоземаљске бриге. Господ није одмах исцелио слепца. И из овога извлачимо важну поуку за себе. Јер је и већина нас духовно слепа и не умемо да разликујемо добро од зла. Духовни вид је велика ствар и изузетно тешка, нико не може одједном да овлада њиме, потребан је дуг и дугогодишњи труд који траје од почетка нашег свесног живота до саме смрти.

Детаљније...
 
Миро Рајлић: Одговор Николи Милованчеву
ПИСМА ПОСЕТИЛАЦА
понедељак, 17 јун 2019
        Драги у Христу брате Никола, веома ми је драго што читате и пишете за "Борбу за веру" и што сте прочитали моје писмо (овде:). Наиме, скоро сам помислио да овај сајт "отпадника Димитријевића" читају и посјећују само "отпадници" и "противници", надам се наше Светосавске Православне Цркве.
Детаљније...
 
Свети Владика Николај: „Истраживачу истине“: О Духу Светоме
МИСИОНАР
недеља, 16 јун 2019

 Црква учи, да постоји један Дух Свети, који је Бог од Бога, Благи од Благога, Бесмртни од Бесмртнога, Свемоћни од Свемоћнога, Истина од Истине, Светлост од Светлости, Живот од Живота. Ви би пак хтели, да људи живе „по духу времена“. А дух времена није друго до дух који се мења, пролазни ветар као и сваки ветар, с том разликом само, што обичан ветар искорењује и упропашћује дрвеће, а ветар духа времена искорењује и упропашћује душе. Ако би сви људи ишли само по духу времена, сви би се вратили на исту полазну тачку.

Детаљније...
 
Мр.сци Ж. Лубарда:Одговор на текст Г. Н. Милованчева, објављеног поводом писма Г. М. Рајлића (видео)
ПИСМА ПОСЕТИЛАЦА
недеља, 16 јун 2019

 Драги брате Никола, будући да сте ме поменули у Вашем писму (овде:) дужан сам да Вам одговорим и посвједочим истину. Ви мене и лично познајете и јасно Вам је да се не бојим свједочити истину, и борити се за истину ако је то потребно. Зато се чудим Вашем писму и изнешеним ставовима, и чини ми се да сте помислили како сам измучен, заспао на стражи за истину. Мој Господ је пут и истина и живот ( Јн.14,6) и зато морам свједочити истину и Вама и било коме другом. Господ ме кријепи па сам још увијек будан.

Детаљније...
 
Драган Николић: Осврт на писање Слободана Станковића
ПИСМА ПОСЕТИЛАЦА
недеља, 16 јун 2019
         Господ је рекао: „Не судите да вам се не суди. Јер каквим судом судите, онаквим ће вам се судити; и каквом мјером мјерите, онаквом ће вам се мјерити. А зашто видиш трун у оку брата својега, а брвно у оку своме не осјећаш? Или, како ћеш рећи брату својему: стани да ти извадим трун из ока твога; а ето брвно у оку твоме? Лицемјере, извади најприје брвно из ока свога, па ћеш онда видјети извадити трун из ока брата својега."
Детаљније...
 
Старац Пајсије – О молитви у болести
МИСИОНАР
субота, 15 јун 2019

 - Из разговора са монахињама ман. Св. Јована Богослова, Сурути код Солуна -

-   Старче, у последње време имам неких проблема са срцем и бојим се да ми се нешто не деси.

-   Не бој се. Сви ми треба да имамо неку бољку, јер када имамо тако нешто онда седимо крај ногу Христових и молимо Га да нам помогне.

-   Старче, молим Вас – молите се за мене да оздравим.

Детаљније...
 
Слободан Станковић: Одговор Владимиру Димитријевићу
ПИСМА ПОСЕТИЛАЦА
субота, 15 јун 2019

 ПО ВАШЕМ МИШЉЕЊУ ИСПАДА ДА ЈЕ БОГ КРИВ ШТО СУ ПЕДЕРИ - ПЕДЕРИ

Поштовани господине Димитријевићу,

Хвала Вам на одговору (овде:).

Као и сви Ваши текстови (изузимајући новинске чланке) и овај је преобиман и оптерећен дугачким цитатима. Мој текст је, рецимо, био величине 629 карактера, а Ваш одговор 5.162. Искрено, морао сам да се накањујем да прочитам оно што сте написали. Али сам прочитао. И то врло пажљиво.

Детаљније...
 
Никола Милованчев: О емисији ТВ Словенија о 800 – годишњици аутокефалности Српске православне цркве
ПИСМА ПОСЕТИЛАЦА
субота, 15 јун 2019

 Г. Миро Рајлић је објавио један текст (овде:) у поводу емисије ТВ Словеније о прослави 800 – годишњице аутокефалности Српске православне цркве, емитоване на словеначкој државној телевизији 5. и поновљене 10. јуна о.г. Наслов је толико увредљив да га, згађен њим и у чланку изнесеним увредама, нећу ни спомињати.

Осећам да, истине ради, морам да напишем ових неколико редака, наводећи чињенице и моја запажања.

Детаљније...
 
Владимир Димитријевић: Одговор Слободану Станковићу
Текстови Владимира Димитријевића
петак, 14 јун 2019
             Поштовани господине Станковићу, с обзиром да сте у свом тексту – реакцији на неке моје изјаве у емисији  продукцијске куће „У центар“ поставили озбиљна питања везана са мојим схватањима греха мужеложништва, хитам да Вам одговорим.          .     
Детаљније...
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Резултати 101 - 120 of 10668
УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 72 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.