header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Донко Ракочевић: Мило Ђукановић решио да поунијати Црногорце!
СВЕТ ОКО НАС
недеља, 21 октобар 2018
          Док Српску православну цркву третира као главног непријатеља Црне Горе, Мило Ђукановић позива папу да посјети Црну Гору, називајући га „Светим Оцем“, што није учинио ниједан црногорски вођа кроз историју
Детаљније...
 
Света Гора отказала послушност Вартоломеју истанбулском?
ПРАВОСЛАВЉЕ- Актуелно
субота, 20 октобар 2018

 На Светој Гори у уторак је одржано заседање Светог Кинота, тела коме припада највиша власт на Атону. У њега су делегирани представници свих светогорских манастира. Иначе, саопштење Кинота није званично објављено, напомиње ТГ – канал „Методичка“ („ТГ канал“ - Telegram-канал – нап „Борба за веру“).

Детаљније...
 
Владимир Димитријевић: Срби у Југославији и Европи – сведочанство Жарка Видовића
Текстови Владимира Димитријевића
субота, 20 октобар 2018

   Мислили смо да нам  се, као оданим савезницима и истинским жртвама рата, не може десити ништа што би нас претворило у немоћне посматраче своје судбине 

Ново на сајму

Детаљније...
 
О папином вештичарском штапу (фото)
СВЕТ ОКО НАС
субота, 20 октобар 2018

 Чим се појавио Бергоглио на отварању "Синоде за младе", привукао ми је пажњу штап који је користио том приликом, због језивог и злослутног утиска који је остављао.

Детаљније...
 
Ж. Которанин: О иступању Српске Цркве из "Светског савета цркава"
Жељко Которанин
четвртак, 01 октобар 2009

 УСВОЈЕНИ ДОКУМЕНТ О ИСТУПАЊУ СРПСКЕ ПРАВОСЛАВНЕ ЦРКВЕ ИЗ „СВЕТСКОГ САВЕТА ЦРКАВА" -

КАО ЗНАК ПРОТИВ КОГА СЕ ГОВОРИ

           О значају усвојеног документа о иступању Српске Православне Цркве из „Светског савета цркава" ми смо писали /Свети кнез Лазар, бр. 18. стр. 41./. И већ тада смо уочили нечасне радње, које прате овај документ, а наиме, редиговани /лажни/ текст усвојенога документа, те његов утицај на тумачење и спровођење оригиналног документа. Шта нас наводи да недуго по првом, пишемо о истоме и други пут?
Детаљније...
 
Ексклузивно: Буловићева империја узвратила ударац
ПИСМА ПОСЕТИЛАЦА
петак, 19 октобар 2018

            Сарадници „Борбе за веру“ из врха Београдске патријаршије јављају:

       „На Богословском факултету је изабран Наставни Савет од 15 чланова. Свих 15 су из клана Иринеја бачког, а за председника Савета изабран је Порфирије загребачки. Ово је дошло као гром из ведра неба за Херцеговце, који су се пролетос радовали победи Игњатија Мидића над Владимиром Вукашиновићем.

Детаљније...
 
Велика радост – уклоњена саблазан у манастиру Гргетег
ПИСМА ПОСЕТИЛАЦА
петак, 19 октобар 2018

 Помаже Бог браћо! Христос по среди нас! И јест и будет!

Преносим Вам радосну вијест из манастира Гргетег.  На празник Светог Дионисија Ареопагита, отац Доситеј служио Литургију по типику. Часни Престо није више у наосу пред вјерним народом. Враћен је у олтарску преграду.

Детаљније...
 
Осврт на текст "Случај украјинске цркве - теологија или политика"
ПИСМА ПОСЕТИЛАЦА
петак, 19 октобар 2018

Помаже Бог,

Редовно пратим Борбу за веру. Знам да преносите и чланке са других интернет страница и да оно што се у њима објављује није нужно став Борбе за веру. Знам и да сте писали о намерама за распарчавање Српске Цркве новим предлогом устава и тежњама самозваног архиепископа Амфилохија па ме чуди да се у поменутом чланку (овде:) појавио следећи параграф без осврта Уредништва :

Детаљније...
 
Жељко Которанин: Деформација Православља
Жељко Которанин
уторак, 18 август 2009

 ЖЕЉКО ЈЕ СВЕ ОВО ВИДЕО ПРЕ ДВАДЕСЕТ ГОДИНА

             Онај коме очи нису заслепљене екуменизмом и фанариотлуком, све ово што се данас догађа, везано за папоцентризам истанбулског патријарха, могао је да види још пре 20 година, што је случај са нашим уваженим сарадником Жељком Жугићем Которанином. Текст у наставку о томе сведочи. 

+++

            Стална делегација Цариградске Патријаршије при Светском Савету цркава издала је следеће обавештење:
Детаљније...
 
Др Михаил Лазорик: Молитва мења крв
МИСИОНАР
четвртак, 18 октобар 2018
         Истраживач, др Михаил Лазорик, доцент на катедри за факултетску терапију Ужгородског Националног универзитета и аутор чак 166 патената и 15 лиценци, а који је још из студентских дана бавио истраживањем белих крвних зрнаца, одлучио је да испита утицај молитве на људску крв. Током проучавања, које је трајало читавих 15 година, дошао је до изванредног научног открића.
Детаљније...
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Резултати 101 - 120 of 9994
УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 42 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

Чувај се сине мој јеретика и њихове приче, јер се наша земља такође испунила њима! Ако ће ико да спасе душу своју, то ће бити само кроз живот у Православној вери. Јер нема боље вере од наше свете Православне вере. Сине мој, није добро хвалити нечију туђу веру. Ко год хвали страну веру, он је као онај који напушта своју властиту Православну веру. Ако неко хвали своју а и туђу веру, он је као човек са две вере и близу је јереси. Ако ти ико каже: "Твоја вера и моја вера су од Бога," ти сине мој треба да одговориш: "Јеретиче! Да ли мислиш да Бог има две вере? Зар не знаш шта пише у Писму: Један Господ, једна Вера, једно Крштење." (Ефе. 4,5) Зато се чувај таквих људи и увек стој у својој вери. Не братими се са њима него их избегавај и ходи у својој вери и добрим делима! Сине мој, чак ако буде потребно и да умреш за своју свету веру, не бој се смрти! Тако су и светитељи умирали за своју веру, и сада су живи и са Христом.

Св. Теодосије Кијевски
Из његовог писма принцу кијевском кога су паписти хтели обратити


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.