header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Акакијев одговор "зилотима окупљеним око сајта 'Борба за веру'"
СВЕТ ОКО НАС
среда, 27 март 2019

  Поводом текста >>„О истински лицемерној хомофобији српских "истински православних зилота"<<, који смо објавили 12. марта (овде:), огласили су се расколници из такозване „Српске истинске православне цркве“, познатији као „зилоти“, односно њихов „епископ“ Акакије. Он је на свом сајту објавио одговор на наведени текст нашег читаоца, али без преношења истог. Толико о истинољубивости "истинских". 

У складу са истинитим и објективним информисањем, најпре доносимо Акакијев текст, а такође, као посебан прилог, и одговор (овде:).

Уредништво

Детаљније...
 
Свети Владика Николај: Човеку коме враћају зло за добро
МИСИОНАР
уторак, 26 март 2019

 Жалиш се, како су људи постали зли. Нигде да сретнеш добра човека. Па се чудиш, зашто Бог трпи овакав свет и већ не учини му крај.

Детаљније...
 
Божије опомене: Свештеник који је прешао у расколничку ПЦУ видео пакао
ПРАВОСЛАВЉЕ- Актуелно
уторак, 26 март 2019
        У парохији Могилево-Подолског рејона Виницке области 11 марта 2019 године, десио се следећи случај. Неколико мјесеци до тог дана, сва парохија је по одлуци парохијана прешла у лажецркву "Православну цркву Украјине" (ПЦУ). То је био први дан Великог поста, читао се Канон Светог Андреја Критског.
Детаљније...
 
Хрватска анализа НАТО бомбардовања Србије – по објективности и темељности боља од српских (видео)
СВЕТ ОКО НАС
уторак, 26 март 2019

N. Babić

NATO bombardiranje SRJ – 20 godina poslije

Kada se iznose popisi agresivnih kampanja NATO pakta protiv suverenih zemalja uvijek se nekako pokušava zaboraviti da je sve počelo prije 20 godina agresijom na takozvanu Saveznu Republiku Jugoslaviju, odnosno onoga što je ostalo od socijalističke Jugoslavije nakon ratova koji su najviše bjesnili u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. Početi niz s Afganistanom, Irakom i Libijom je iskrivljivanje povijesti. Koliko je god, čak i među srpskim narodom, netko mrzio i još uvijek ne može smisliti Slobodana Miloševića, NATO je u svoj krvavi pohod, kršeći međunarodno pravo, krenuo bombardiranjem tadašnje SRJ.

Детаљније...
 
Свети Владика Николај: Једном Рентијеру који пише како је осигурао себе и своје
МИСИОНАР
понедељак, 25 март 2019
        Ја сам у страху за вас. Пишете ми како сте осигурали себе и своју децу тако чврсто, да сада можете безбрижно живети. Ваша безбрижност, изгледа, изагнала је из душе Ваше страх од Бога. Чиме сте се осигурали? Новцем ли?
Детаљније...
 
Владимир Димитријевић: Папа у Скопљу: обележавање НАТО територије
Текстови Владимира Димитријевића
понедељак, 25 март 2019

 КО ТО СТИЖЕ У „АПОСТОЛСКУ ВИЗИТАЦИЈУ“?           

Канцеларија печатa при Ватикану објавила је 7. марта 2019. званични програм посете папе Фрање новопроглашеној НАТО државици, Севереној Македонији. Папа, после посете Бугарској, треба да дође у Скопље, родни град Мајке Терезе.

Детаљније...
 
Епископ Атанасије Ракита у паници
ПИСМА ПОСЕТИЛАЦА
понедељак, 25 март 2019

 Тренутно стање у епархији милешевској равно је потпуној катастрофи, а све захваљујући безумним и сада већ психо-патолошким потезима одлазећег епископа милешевског господина Атанасија Раките, који је народски речено "изгубио рабош", па се у складу са тим понаша потпуно неконтролисано.

Детаљније...
 
Свети Владика Николај: Економу Спаси С. који пита: Зашто неправедници напредују
МИСИОНАР
недеља, 24 март 2019

 Докле напредују? И шта им бива на крају, њима и породу њиховом? Јеси ли се то питао? Нека се не спотичу мисли твоје кад видиш, да се неко хвалише снагом а заборавља Дародавца снаге.

Детаљније...
 
Владимир Димитријевић: Зашто су нас бомбардовали - Ћосовићев дневник под бомбама
Текстови Владимира Димитријевића
недеља, 24 март 2019

 МАРТ 1999: ДУХОВНИ УЗРОЦИ

Светоотачко предање Православне Цркве март сматра веома важним месецом – тада је саздан свет; тада су биле Благовести, као почетак његовог пресаздања; тада ће, сматра се, бити и Страшни суд, када ће векови, као сплавови, по речима Бориса Пастернака, допловити Христу на вечну проверу.

Детаљније...
 
Ово и нама спремају „православни“ екуменисти: проповед Курана у римокатоличком храму (видео)
Свејерес екуменизма
недеља, 24 март 2019

 Протест римокатолика традиционалиста:

БОГУХУЉЕЊЕ: ПЕСМА У ЧАСТ МУХАМЕДА У МАДРИДСКОЈ КАТЕДРАЛИ

         Концерт муслимана и Јевреја у мадридској катедрали Ла Алмудена, поводом Светског дана УН за међународну хармонију. Свакако, уз допуштење кардинала Осоро (неки га зову и Бергоглио II):
Детаљније...
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Резултати 161 - 180 of 10484
УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 42 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

МОЛБА

Молимо наше цењене посетиоце да се у својим молитвама помоле Господу и за здравље и спасење душе Данијеле, Љиљане и Радована.

 Унапред се захваљујемо!


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.