header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Митрополит санктпетербургшки и ладошки Јован: Тајна безакоња
МИСИОНАР
среда, 03 октобар 2018

 НАПОМЕНА ПРЕВОДИОЦА 

Трагајући по својој архиви, нашао сам овај текст блаженопочившег митрополита петроградског Јована (упокојио се 1995. године), истинског ревнитеља побожности и државотворства руског. Текст је објављен 1993, на врхнуцу Јељцинове погубне власти, кад је изгледало да нема никакве наде за Русију. Ипак, ствари су се промениле. Видимо како. Иако овај текст говори о Русији, његов духовни увид тиче се и нас, данас и овде. Вреди послушати владику Јована, човека који је сазирао истину и умео да је саопшти.  

Владимир Димитријевић

Детаљније...
 
Хрватски портал „Нови лист“: „У цркви представљају 'Лик и дјело хрватског витеза Макса Лубурића'“
СВЕТ ОКО НАС
среда, 03 октобар 2018
         "Хрватски витез Вјекослав Макс Лубурић", ваља нагласити, идејни је зачетник и творац злогласног логора Јасеновац, у којем је убијено најмање 80 тисућа људи (као што видимо Јован Ћулибрк је на истој линији са усташама - нап. "Борбе за веру"), углавном Срба, Рома и Жидова. Тако је, као идејни творац и зачетник логора, Лубурић титулиран и поставу Спомен-подручја Јасеновац.
Детаљније...
 
Михаило Марковић: Поводом текста о пресађивању срца
ПИСМА ПОСЕТИЛАЦА
среда, 03 октобар 2018
          Поштовано Уредништво, поново Вам  се обраћам а овог пута  поводом текста Његовог високопреосвештенства Митрополита Филарета Вознесенског "Православни поглед на пресађивање срца" (овде:).
Детаљније...
 
Уредништво: Зашто Жељка, Ђуровићу?! Зашто?! Зашто Жељка???!!!
ЗВАНИЧНА САОПШТЕЊА
уторак, 02 октобар 2018

 Недавно се, поводом текста др Миодрага Петровића, електронским писмом нашем сајту обратио папопоклоник у православној мантији, "свештеник" Зоран Ђуровић, тражећи да објавимо његов одговор у складу са законом.

Детаљније...
 
Митрополит Филарет Вознесенски: Православни поглед на пресађивање срца
МИСИОНАР
уторак, 02 октобар 2018

 Ово доба је чудно доба. Ми знамо да су кроз људску историју постојали тренуци духовних и културних криза, моралног пада и уздизања, били су тренуци такозваних „превредновања вредности“. Али само у нашем добу, у свету се појавило нешто много више застрашујуће и претеће: то је губитак вредности, њихов катастрофични нестанак из живота, са духовног и интелектуалног хоризонта, из савременог човечанства.

Детаљније...
 
Митрополит Августинос Кандиотис: Порука пастиру
МИСИОНАР
среда, 09 мај 2012

 СПРЕМИТЕ СЕ ЗА МУЧЕЊЕ

 Спремите се за мучења, спремите се за цркву катакомби. Превише смо навикли на лепе столице и столове, на лепа јела и лепо друштвo...

Чују се застрашујуће трубе Откровења. Спремићеш се не за уживања и провод, али за мучење. Бићеш срећан и блажен ако будеш мучен за Онога који је пролио своју крв за тебе. Са таквим светим осећањима те данас рукополажем у чин ђакона, и желим да верујем да нећеш изневерити наду коју је у тебе положио наш народ и  паства.

Детаљније...
 
Митрополит Августинос Кандиотис: Долази патња
МИСИОНАР
недеља, 15 јануар 2012

 «Долази велика патња на свет. Рекао сам то и пре, понављам и сада. Молите се да се не упали ватра на Балкану. Ако се упали ватра на Балкану, биће трећи Светски рат, који ће бити као електрична лопатa, која ће почистити цео свет».

(Мотрополит Флорине Августин, Флорина 31-4-1976, део јутарње проповеди)

Детаљније...
 
Амфилохије први лансирао лаж о 80 хиљада пострадалих Срба у Јасеновцу
ПИСМА ПОСЕТИЛАЦА
понедељак, 01 октобар 2018

 Број од 80.000 српских жртава у Јасеновцу, први пут је лансиран у јавност 2007. године, у Калифорнији, на руском Сабору. Том приликом је велики део клира Руске Заграничне Православне Цркве, присутан у Сан Франциску на Сабору, бојкотовао да служи због присуства митрополита Амфилохија Радовића, због тога што је екумениста. Али по политичкој ујудурми неки слични њему епископи су га позвали и дали да држи беседу на којој је први пут један епископ србски изрекао такву гнусобу речима (грубо цитирам тај део):

Детаљније...
 
Душан Ковачев: Организована интернет пропаганда
СВЕТ ОКО НАС
понедељак, 01 октобар 2018

 Интернет је омогућио двосмернo медијско општење. Уредници више нису господари медија у комуникацином поступку, јер у њему активно учествује јавност, а појавили су се и нови начини злоупотребе комуникационог поступка. Ове чињенице су подигле значај астротурфинга толико, да су безбедносни разлози навели владе моћих држава формирају јединице за борбу на интернету.

Детаљније...
 
Митрополит Августинос Кандиотис: Хришћани треба да буду борци
БОРБА ЗА ВЕРУ
среда, 27 октобар 2010

         Не сматрам вас слушаоцима, већ саборцима… Имате у себи религиозно интересовање, а то је данас реткост, осећате у себи једну бол због разних црквених догађања. Због тога вам желим најавити нешто веома важно. Као војници Христови, као верна деца Цркве, не треба да смо равнодушни за црквене теме, али да показујемо велико интересовање за Цркву Христову.
Детаљније...
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Резултати 161 - 180 of 9994
УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 46 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

Чувај се сине мој јеретика и њихове приче, јер се наша земља такође испунила њима! Ако ће ико да спасе душу своју, то ће бити само кроз живот у Православној вери. Јер нема боље вере од наше свете Православне вере. Сине мој, није добро хвалити нечију туђу веру. Ко год хвали страну веру, он је као онај који напушта своју властиту Православну веру. Ако неко хвали своју а и туђу веру, он је као човек са две вере и близу је јереси. Ако ти ико каже: "Твоја вера и моја вера су од Бога," ти сине мој треба да одговориш: "Јеретиче! Да ли мислиш да Бог има две вере? Зар не знаш шта пише у Писму: Један Господ, једна Вера, једно Крштење." (Ефе. 4,5) Зато се чувај таквих људи и увек стој у својој вери. Не братими се са њима него их избегавај и ходи у својој вери и добрим делима! Сине мој, чак ако буде потребно и да умреш за своју свету веру, не бој се смрти! Тако су и светитељи умирали за своју веру, и сада су живи и са Христом.

Св. Теодосије Кијевски
Из његовог писма принцу кијевском кога су паписти хтели обратити


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.