header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Св. Теодор Студит: Поука у среду прве седмице поста
СВЕТА ЛИТУРГИЈА
недеља, 01 март 2009

          Браћо и оци! Ови први дани светог поста у сравњењу с другим могу се упоредити са тихим пристаништем у коме се сви, и монаси и мирјани, стичу да би пронашли духовну тишину; зато је ово време за спасавање љубављу.
Детаљније...
 
Пророчанства архимандрита Тавриона
АПОКАЛИПСА
среда, 01 март 2017
       Биће удар (напад) на Причешће. Печат буде на свему што иде за причешће. Уместо вина биће подметнут затамњен алкохол. И ако то видите не узимајте. Код тих пастира не идите. Ако пастир ћути, не говори о истини, носи електронске кодове он нема благодати.
Детаљније...
 
Папа Фрањо – узор свим екуменистичким циркузантима
Свејерес екуменизма
среда, 01 март 2017

 Игор Друз

Римокатоличанство се претвара у циркус

Језуита Бергољо је још једанпут позвао кловнове у Ватикан. У среду, 22. фебруара, он је поздравио цркуске артисте из Rony Roller Circus, који су, на његову молбу, извели циркуску представу за ходочаснике. Њиховим наступом завршена је општа аудијенција, прва ове године одражана на Тргу Светог Петра.

Детаљније...
 
Отац Симеон Рукумијски: О припреми за Свето Причешће
Беседе оца Симеона
недеља, 13 март 2011

ОТАЦ СИМЕОН РУКУМИЈСКИ У ЕМИСИЈИ „ПРАВОСЛАВЉЕ ДАНАС“ ТВ "ДУГА"

Детаљније...
 
Владимир Димитријевић: Мистички смисао Фебруарске револуције
Текстови Владимира Димитријевића
уторак, 28 фебруар 2017

 Фебруар – набавити мастила и плакати

(Борис Пастернак)

Мало смо себе познавали, мало ценили

(Иван Шмељов)

ЗНАЧАЈ ПРАВОСЛАВНЕ МОНАРХИЈЕ
           За разлику од Цркве, која је призвана да буде небо на земљи (иако, наравно, на њиви Божјој, поред жита, има и кукоља), и да људе приводи Христу, Богу љубави, баш љубављу, а не инквизиторским насиљем, задатак државе није у томе да створи рај на земљи. Морални смисао постојања државе јесте употреба земаљских средстава, од права до силе, ради ограничавања зла и подржавања добра (Рим. 13,3–4). Како је говорио Владимир Соловјов:она не треба да покушава да створи земни рај него да спречи да на земљи не завлада пакао.
Детаљније...
 
Оливера Икодиновић: На крају „игрице“ деца се убијају
СВЕТ ОКО НАС
уторак, 28 фебруар 2017

 У Русији и још неким постсовјетским земљама расте забринутост због језивих онлајн игара услед којих је повећан број самоубистава малолетника. Реч је о „игрaма смрти“, које се попут епидемије шире друштвеним мрежама, почињу безазлено а завршавају се самоубиствима.

Детаљније...
 
Владислав Ђорђевић: „Муж је глава жени“
Владислав Ђорђевић
понедељак, 27 фебруар 2017

 Принципијелни оснивач хришћанства – Св. Павле – учио је да мушкарац треба да има поглавничку улогу у породици, друштву и Цркви. То је лапидарно изразио речима: „Муж је глава жени” – „Kephalē de gуnaikòs o anēr” (Коринћанима посланица прва 11,3). Исту фразу понавља на још једном месту: „Јер је муж глава жени” – „Óti аnēr estin kephalē tēs gуnaikòs” (Ефесцима посланица 5,23). Када писац исту фразу понавља два пута, онда изгледа да му је до тога стало.

Детаљније...
 
Срђан Воларевић: Слово у Ђурђевим ступовима о Преподобном Симеону Мироточивом 2017.
ПИСМА ПОСЕТИЛАЦА
понедељак, 27 фебруар 2017

 Ми, данашњи,  чеда немоћи и слабости, отупели од самоугађања, кукавице у страху од бола и немаштине, обогаљени стрепњом над сутрашњим даном, поводљиво жељни непостојаног и пропадљивог, ревносне слуге привида и лажи, плаховито брзи на осуди и још бржи у хуљењу, спори у праштању а неверни у покајању, истрајни у незахвалности, огрезли у зависти, иза седам брава самољубиво закључани у саме себе  да ли смо се икад запитали у чему су и где темељи нашег отачаства.

Детаљније...
 
Ф. Вилијем Енгдал: Генетика је нова еугеника: како ГМО храна утиче на смањење становништва
СВЕТ ОКО НАС
понедељак, 27 фебруар 2017
           Текст који следи је транскрипт интервјуа

Прошле године је дошло до спајања низа ГМО агробизнис корпорација широм света. То је практично створило алармантану концентрацију корпоративне моћи у рукама три корпоративне групе.

Детаљније...
 
В. Димитријевић: Деведесете и рат за душе
Текстови Владимира Димитријевића
недеља, 26 фебруар 2017

 ДЕВЕДЕСЕТЕ И РАТ ЗА ДУШЕ 

Од када је објављен извештај о сектама на нашој територији, јуна 1993, почело је велико интересовање људи за оно што се у овој области дешава. Нарочито су се јављали родитељи и родбина жртава секташке манипулације. Веома су се заинтересовали и представници штампе.  

Детаљније...
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Резултати 161 - 180 of 8355
УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 19 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

СА СВЕТИМ ВЛАДИКОМ НИКОЛАЈЕМ ИЗ ДАНА У ДАН -

ПОУКЕ:

 

Још мало врло мало па ће доћи Онај који треба да дође и неће одоцнити (Јевр. 10,37). А кад дође Он као страшни Судија, разделиће венце победиоцима. Примићеш и ти венац, ако се будеш у овом кратком веку определио за Њега, а не против њега. Ево ћу доћи брзо, држи што имаш, да нико не узме вијенца твојега. Тако ти поручује Он.

+ + +

Џиновски велики изгледају непријатељи добра у овоме свету, но разбијају се лако као празни облаци ветром. Богом смо јаки. С Божијом помоћи разби Мојсеј џина Амалика, и Давид Голијата. Нека се не уплаши срце твоје од величине зла пред очима твојим. Величина Бога твога стоји изнад сваке величине. Победићеш сигурно, само веруј у Бога и љуби Бога.

+ + +

Љубав је јача од свега, премда не изгледа увек тако. Љубав је јача од злобе и од свега и од смрти. Љубав Божија слађа је од меда. Ко њу окуси, опија се њоме занавек и побеђује све. Љубављу према Богу апостоли су победили злобу јеврејску и мач римски и огањ и зверове и моћ природе и смрт. Побеђуј и ти тим непобедивим оружјем.

 

 


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.