header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Свети Теофан Затворник: Четврта недеља поста - мисли за сваки дан у години
СВЕТА ЛИТУРГИЈА
уторак, 21 март 2017

 ПОНЕДЕЉАК

Апостол Павле говори да су се Израиљци, прешавши море, крстили (1.Кор.10,2). Такво крштење је служило као знак њиховог разликовања од Египћана. А апостол Петар додаје: (Вода) и нас сада спасава крштењем као испуњењем праобраза (1.Пт.3,21). И наше крштење нас спасава и служи као камен међаш између тамне сатанске области греха и света, и светлог живота у Христу.

Детаљније...
 
Владимир Димитријевић: Кетмен друге Србије
Текстови Владимира Димитријевића
уторак, 21 март 2017

-          Момчило Ђорговић, Трагедија једног народа/ Шта људе у Србији нагони да раде против себе, Службени гласник, Београд, 2016. -

 ИМАЛИ, ПА БАЦАЛИ

Анегдота вели да је неки Хрват својевремено с индигнацијом рекао Миловану Витезовићу: “Ви сте своје краљеве бацали кроз прозор“. На то му је Витезовић одговорио: “Имали, па бацали!“ Да, баш тако: имали, па бацали, јер су Срби били слободни, и у слободи грешили, рвући се са својом и светском историјом.

Детаљније...
 
Компанија „НЕСТЛЕ“ у својим производима користи абортивни материјал
СВЕТ ОКО НАС
уторак, 21 март 2017

 Компанија Нестле (Nestle) активно сарађује са Сеномикс (Senomyx) америчком  биотехнолошком компанијом која се бави производњом додатака за побољшавање укуса и мириса хране.

Детаљније...
 
Владислав Ђорђевић: Да ли је Адам био „адрогин“?
Владислав Ђорђевић
понедељак, 20 март 2017

 Да би нарушавање брака било успешно, феминизам снажно пропагира теорије које негирају постојање комплементарних разлика између мушкости и женскости. Једна од њих је и теорија о универзалној „унисексности”.

1. Пропагирање „унисексности”

Детаљније...
 
Отац Серафим Роуз: Питање православног календара
МИСИОНАР
понедељак, 20 март 2017
            Међу оним узроцима који су започели жалосне поделе унутар Православне Цркве у овом веку, један од најозбиљнијих је било неканонско усвајање грегоријанског календара од стране Константинопољске цркве и још неколико других цркава. До данашњег дана су словенске цркве одбијале да следе овај пример а протестни глас унутар грчке цркве је био толико јак да је црква новог календара била присиљена да преузме улогу прогонитеља великог броја свештеника и верних који су остали одани православној традицији.
Детаљније...
 
Епископ браничевски Хризостом (Војиновић): Туђинка на Земљи
МИСИОНАР
недеља, 19 март 2017

          Још као деца слушали смо о старозаветном великом пророку Мојсеју. Слушали смо и читали како је четрдесет година водио свој народ из Египта, где се тај народ патио, у дивну обећану земљу Хананску; како је довео народ до те земље, али у њу није ушао, него је само издалека с планине Навав видео, и ту на планини издахнуо.

Детаљније...
 
Миро Рајлић: Новотари, проклете вам душе
ПИСМА ПОСЕТИЛАЦА
недеља, 19 март 2017
         Новотари, проклете вам душе! Како другачије почети писати о новотарима који су засејали сјеме раскола у нашој Загребачко-љубљанској епархији? Можда и нема смисла спомињати душу јер је све очигледније да њихова тумара у водама папског екуменизма па и не видим неке велике разлике између Михајла Хардова, гркокатоличког унијатског жупника доведеног на Жумберак из Руског Крстура или било којег новотара које је нашој пастви довео митрополит Порфирије из "центра екумене и папољубља" простране бачке равнице и манастира Ковиља.
Детаљније...
 
"Агенда 21" - план светских сатаниста за покоравање човечанства
СВЕТ ОКО НАС
недеља, 19 март 2017
           По извршној одредби из 1993. године, Председник Бил Клинтон створио је Председничко Веће за Одрживи Развој како би приближили УН-ову Агенду 21 јавности, преко федералне владе. Познати амерички аутор и историчар др Џон Колеман, бивши оперативац обавештајних служби у својој књизи ‘Комитет 300’ навео је које су то тачке према којима се иде до успоставе Новог светског поретка, којем је депопулација, односно решавање вишка становништва, примарни циљ.
Детаљније...
 
Владимир Димитријевић: Одговор исписнику
Текстови Владимира Димитријевића
субота, 18 март 2017

 Недавно сам добио следеће електронско писмо:

Возљубљени брате у Васкрслом Владимире Димитријевићу,

Већ дуги низ година пратим Ваше написе и читао сам нека Ваша дела, те пошто се декларишете као чувар православне вере у Срба од надолазећих новотарија, екуменизма, глобализма и осталих "изама" те од Мартина Бубера, Митрополита Јована Зизјуласа, Еманулела Левинаса и осталих имао бих за Вас неколико питања. Надам се да ће те одговоре дати на сајту Борба за веру, као и да ће моје писмо са питањима бити објављено на истом сајту братски Вас поздрављам.

Детаљније...
 
Владимир Фролов: Hrvatsko „mudrovanje“
Србоцид
субота, 18 март 2017
        Забринута за стање „срца Европе“, уприличила је недавно Federika Mogerini вишедневну радну посету земљама тзв „западног Балкана“, притом обилазећи пажљиво једно неофашистичко жариште на рубном делу постојеће ЕU, које је извор евидентних појава и догађаја, те га чак и Amnesty International (АI) у свом годишњем извештају о стању људских права, апострофира.
Детаљније...
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Резултати 21 - 40 of 8275
УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 119 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

СА СВЕТИМ ВЛАДИКОМ НИКОЛАЈЕМ ИЗ ДАНА У ДАН -

ПОУКЕ:

 

Не понеси се мудрошћу. Ни туђом, јер није твоја. Ни својом, јер чим си се понео, значи да је немаш много. Ниједна лампа не гори док се не долива. Све се лампе могу напунити, а лампа мудрости никада.

+ + +

„Знање је светлост“, говоре охоли зналци, без радости и милости. Но, гле, Сахара има највише светлости, но зато је она увек усијан кадавер.

+ + +

Што веће богатство изван Бога, то већа бедноћа. Што веће знање изван Бога, то већа празнина.
Бог једини чини богатим и мудрим. Свет без Бога ствара просјаке и глупаке.

 

 


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.