header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Кад потомци српских крвника проповедају мир у Црнограду...
Свејерес екуменизма
недеља, 11 новембар 2018

 Данас се у Београду, у згради Народне банке Србије, одржава међународна конференција под називом “Европски идентитет”, чији је циљ да, како је речено у најави конференције, уочи 100. годишњице од дана завршетка Првог светског рата, упути поруку за “наредних 100 година мира”.

Детаљније...
 
Владимир Мељник: Двомисао врха Руске Православне Цркве (препоручујемо)
Антиекуменизам
субота, 10 новембар 2018

 Атонски синдром: претварање „највеће светиње“ у „прецењено место“; како се Московска патријаршија нагло растала с „атонским наслеђем“

Врх Московске патријаршије не престаје да задивљује својим „екранизацијама“ романа Џорџа Орвела „1984“, о чему смо више пута писали и раније. Описани принцип двомисли, који је постао крајеугаони камен реторике РПЦ, подразумева неколико карактеристика („двомисао“ – концепт о прихватању два међусобро искључена става, који је Џорџ Орвел изложио у свом роману „1984“ – нап. „Борба за веру“).

Детаљније...
 
Никола Милованчев: О правницима у историографији и броју мученика страдалих у Јадовну
ПИСМА ПОСЕТИЛАЦА
субота, 10 новембар 2018

 Др Вељко Ђурић Мишина је објавио на сајту „Видовдан“ 8. новембра 2018. свој одговор др Николи Жутићу под насловом „Шта је Никола Жутић хтео да каже?“. У том тексту споменуо је и моје име; „крив“ сам мом дугогодишњем пријатељу В. Ђурићу само зато што Н. Жутић у свом чланку „Антисрпски фалсификати у уџбеницима историје“ позитивно пише о мом чланку о броју жртава у Југославији 1941-1945, објављеном у „Политици“ 8. октобра о. г.

Детаљније...
 
Наташа Јовановић: За међеда скована сјекира
ПРАВОСЛАВЉЕ- Актуелно
субота, 10 новембар 2018
        Колико је опасан предлог за разрешење црквеног питања у Украјини који је изнео митрополит Амфилохије, а представио га као идеју целог епископата Српске цркве
Детаљније...
 
Свештеник Григорије Дјаченко: О односу хришћана према разонодама - беседа на Светог Димитрија
МИСИОНАР
петак, 09 новембар 2018

 Грађанин града Солуна, Свети Димитрије, чији спомен прослављамо, био је градоначелник родног града. Бринуо се о добру својих суграђана и то не само о тренутним, садашњим добрима, већ и о будућим, учећи их Христовој вери. Император Максимијан, дошавши у Солун, због овога га је затворио у тамницу. Након тога се император предао једној недостојној забави: наиме, посматрао је као један гладијатор, по имену Лије, баца људе са једног узвишеног места, доле на копља. Али нашао се млади хришћанин, који је лишио цара ове недостојне забаве. Нестор, како се звао овај младић, наумио је да погуби Лија.

Детаљније...
 
Грчки митрополит позвао на отпор прогонитељима Цркве
ПРАВОСЛАВЉЕ- Актуелно
петак, 09 новембар 2018

 У Грчкој ври због одлуке владе Алексиса Ципраса да покрене уставне промене које би раздвојиле цркву од државе, односно учиниле државу „религиозно неутралном“.

Детаљније...
 
Пол Крег Робертс: Сједињене Државе - владавина морона
СВЕТ ОКО НАС
петак, 09 новембар 2018

 Постало је срамотно бити Американац. Ова земља је имала четири председника, заредом, који су ратни злочинци. Клинтон је два пута покренуо војне нападе на Србију, наређујући НАТО пакту да бомбардује бившу Југославију два пута, 1995. и 1999. године, тако да је Бил због тога двоструки ратни злочинац.

Детаљније...
 
Владимир Мос: Заједница последњих времена
АПОКАЛИПСА
четвртак, 13 новембар 2008
           "Многи лажни свештеници ће покушавати да одвоје верни народ од Цркве
помоћу анатема и екскомуникација,
али ће се сви њихови напори изјаловити
зато што Господ неће признати такве њихове казнене мере"
 
          У трећој глави свога тумачења Откривења Св. Јована Богослова архиепископ Сиракушки и Светотројицког манастира Аверкије (упокојио се 1976) пише у вези са Филаделфијском Црквом из Откривења следеће: "Филаделфијска Црква јесте слика претпоследњег периода у животу Цркве Христове, епохе чији смо савременици, у којој Црква има мало снаге у човечанству и у којој ће започети нови прогони, и у којој ће бити неопходно дуготрпљење".
Детаљније...
 
Слободан Антонић: Наш циљ да са Косова оду окупатори, а Србија врати у Пећ и Призрен
СВЕТ ОКО НАС
четвртак, 08 новембар 2018
         Заиста верујем да ако свако од нас уради макар нешто, колико може, али посвећено и од срца, да неће проћи много а да сви заједно не запевамо „Многаја љета“ у Богородици Љевишкој
Детаљније...
 
Рат против заборава професорке Аврамов
СВЕТ ОКО НАС
четвртак, 08 новембар 2018
         Професорка Аврамов је читавог живота била борац за слободу и правду, државу и нацију. Бог је професорки подарио необично дуг и плодан живот, а она га је посветила неуморној борби за истину о страдању српског народа у XX веку
Детаљније...
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Резултати 21 - 40 of 9984
УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 17 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

Чувај се сине мој јеретика и њихове приче, јер се наша земља такође испунила њима! Ако ће ико да спасе душу своју, то ће бити само кроз живот у Православној вери. Јер нема боље вере од наше свете Православне вере. Сине мој, није добро хвалити нечију туђу веру. Ко год хвали страну веру, он је као онај који напушта своју властиту Православну веру. Ако неко хвали своју а и туђу веру, он је као човек са две вере и близу је јереси. Ако ти ико каже: "Твоја вера и моја вера су од Бога," ти сине мој треба да одговориш: "Јеретиче! Да ли мислиш да Бог има две вере? Зар не знаш шта пише у Писму: Један Господ, једна Вера, једно Крштење." (Ефе. 4,5) Зато се чувај таквих људи и увек стој у својој вери. Не братими се са њима него их избегавај и ходи у својој вери и добрим делима! Сине мој, чак ако буде потребно и да умреш за своју свету веру, не бој се смрти! Тако су и светитељи умирали за своју веру, и сада су живи и са Христом.

Св. Теодосије Кијевски
Из његовог писма принцу кијевском кога су паписти хтели обратити


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.