header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Фанар и НАТО на истом задатку - интервју професора др Зорана Милошевића за "Борбу за веру"
ИНТЕРВЈУ
петак, 02 новембар 2018

  ОПЕТ И ОПЕТ: ЗАПАД ПРОТИВ РУСА И СРБА

Поштовани господине Милошевићу, већ деценијама се бавите православним Словенством, Русијом, Малорусијом и Белорусијом. Нарочиту пажњу сте посвећивали насртајима Ватикана на ове просторе. Рат против руске цивилизације се наставља ударом Фанара на канонску територију Московске патријаршије по налогу америчке Империје. Како Вам изгледа координација – америчке трупе се гомилају у бази Рамштајн у Немачкој, а Цариград устаје против Руске Цркве?

Детаљније...
 
О. Всеволод Чаплин: Константинопољска патријаршије више не постоји – то је секта новотараца
ПРАВОСЛАВЉЕ- Актуелно
петак, 02 новембар 2018

 Одговор на напад Јова (Геча) може бити само један: Фанар уопште нема аутокефалију, територију и јурисдикцију, јер због гажења канона и обновљенске (новотарске – нап. „Борба за веру“) ЈЕРЕСИ то више није Црква. „Константинопољска патријаршија“ више не постоји - то је секта одступника – новотараца.

Детаљније...
 
Фанарски ерхиепископ Јов Геча говори за „Би-Би-Си“...
ПРАВОСЛАВЉЕ- Актуелно
петак, 02 новембар 2018

 Улога државе у поступку добијања томоса о аутокефалији је кључна. То потврђује и архиепископ телмијски Цариградске патријаршије, Јов Геча – доктор богословских наука, предавач у православноме центру Шамбези код Женеве – који је у разговору за Би-Би-Си саопштио и друге важне чињенице.

Детаљније...
 
Свети Петар Цетињски: „Змију у недра не пуштајте“ – о масонерији и Француској револуцији
МИСИОНАР
четвртак, 01 новембар 2018

 Кад jе у оно давно вриjеме силна руска царевина 1813. године потукла гордог и охолог Наполеона код Москве и када jе некада моћна француска воjска у паници почела да бjежи од силе руске, св. Петар Цетињски, велики неприjатељ Наполеонове политике, jе одмах написао jедну интересантну, поучну а и данас посебно актуелну прокламациjу народу црногорском и брдском. У њоj jе поред позива на оружjе за ослобођење Боке, Владика црногорски изнио и своjе jасне ставове о jедном великом и надолазећем злу - злу масонериjе.

Детаљније...
 
Хроника најављеног слободоубиства - разговор са проф. др Браниславом Ристивојевићем
СВЕТ ОКО НАС
четвртак, 01 новембар 2018

  ПРВИ ЧОВЕК У СРБИЈИ КОЈИ ЈЕ ОСУЂЕН ЗА ВЕРБАЛНИ ДЕЛИКТ ПОСЛЕ ПАДА КОМУНИЗМА  

Бранислав Ристивојевић је редовни професор Правног факултета Универзитета у Новом Саду. Шеф је Катедре за кривично право и криминологију. Некад је био и народни посланик, шеф посланичког клуба, председник два скупштинска одбора (за законодавство и за правосуђе и државну управу), саветник председника владе. У орвеловској Србији у којој живимо, професор Ристивојевић jе, због слободно израженог научног и стручног става,  изведен пред Виши суд у Новом Саду. На суд га је бацила поверинца за равноправност, и жена судија/ судиница/ судијка (бирајте шта вам се свиђа, у складу са новоговором „родне равноправности“ ) је недавно донела пресуду:

Детаљније...
 
Поводом прогона Олега Платонова
СВЕТ ОКО НАС
четвртак, 01 новембар 2018

 Љубиша Морачинин:

Олег Платонов о најзабрањиванијој књизи свих времена!

           Ниједан други документ није у последњих 100 година изазвао тако жучне спорове. Многи истакнути умови (не само руски) директно су везивали бољшевичку револуцију, али и цијелу политичку слику свијета, са програмом ,,Протокола“. Но, јеврејско-масонски кругови, за које се вјерује да су изњедрили овај документ, никада нису престали да обнављају и развијају мит о „Протоколима“ као о измишљотини руске обавјештајне службе
Детаљније...
 
Слободан Орловић: Пресуда Ристивојевићу - напад на критичко мишљење
СВЕТ ОКО НАС
четвртак, 01 новембар 2018

  Ако се не варам, први случај да је по тужби државног повереника за заштиту равноправности донета првостепена пресуда против физичког лица (Б. Р) десио се у мају ове године, када је суд утврдио (неправоснажно, у току је поступак по жалби) да је тужени извршио акт дискриминације жена и „ЛГБТ“. Он је то учинио текстом „Насиље у породици и насиље над породицом“ па му је суд, између осталог, доживотно забранио да јавно износи ставове којима се „омаловажавају жене и припадници/це ЛГБТ популације и подражавају предрасуде према овим друштвеним групама“. Текст се може прочитати на интернету па нека свако стекне свој утисак, а овде желим да укажем на неколико важних и суштинских грешака у вези са овим „кажњавањем“ слободе мисли.

Детаљније...
 
Владимир Димитријевић: Да се зна зашто смо на удару новопаганског тоталитаризма
Текстови Владимира Димитријевића
среда, 31 октобар 2018

 ЗАВЕТНОСТ НА УДАРУ 

Свако од нас припада свом  народу.    И то је нормално и логично. И свако од нас дели судбину свог народа. Ако неће, он постаје конвертит, и мрзи свој народ и његов идентитет. А често се претвара и у гонитеља бивше браће, да би другима и себи доказао ко је и шта је  у новом кључу, кључу самопорицања.        

Детаљније...
 
Срамно!- У Русији почео прогон Олега Платова, човека који је раскринкао заверу против Православља
СВЕТ ОКО НАС
среда, 31 октобар 2018

 „Комитет за заштиту Олега Анатољевича Платонова“, обратио се јавности саопштењем, које доносимо на увид и препоручујемо пажњи читалаца „Борбе за веру“:

„У Пресненском суду, у улици Зоологическа бр. 20, 6. новембра 2018. године почеће суђење директору Института руске цивилизације, председнику председништва Међународног савеза друштвених организација Свесловенски савез (МСОО Всесловянский союз), доктору економских наука, научнику и писцу Олегу Платонову.

Детаљније...
 
Никола Бабић: Трећи Црквени раскол у режији патријарха Вартоломеја и Фетулаха Гулена
СВЕТ ОКО НАС
среда, 31 октобар 2018

 Иако се некоме то може чинити као унутарња ствар цркве, недавна одлука Цариградске патријаршије и екуменског патријарха Вартоломеја да призна аутокефалност Украјинске православне цркве – Kијевске патријаршије и мање Украјинске аутохтоне православне цркве је догађај по важности раван Црквеном расколу из 1054. и објави 95 теза Мартина Лутхера 1517. након чега су се протестантске цркве почеле одвајати од Ватикана.

Детаљније...
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Резултати 61 - 80 of 9994
УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 38 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

Чувај се сине мој јеретика и њихове приче, јер се наша земља такође испунила њима! Ако ће ико да спасе душу своју, то ће бити само кроз живот у Православној вери. Јер нема боље вере од наше свете Православне вере. Сине мој, није добро хвалити нечију туђу веру. Ко год хвали страну веру, он је као онај који напушта своју властиту Православну веру. Ако неко хвали своју а и туђу веру, он је као човек са две вере и близу је јереси. Ако ти ико каже: "Твоја вера и моја вера су од Бога," ти сине мој треба да одговориш: "Јеретиче! Да ли мислиш да Бог има две вере? Зар не знаш шта пише у Писму: Један Господ, једна Вера, једно Крштење." (Ефе. 4,5) Зато се чувај таквих људи и увек стој у својој вери. Не братими се са њима него их избегавај и ходи у својој вери и добрим делима! Сине мој, чак ако буде потребно и да умреш за своју свету веру, не бој се смрти! Тако су и светитељи умирали за своју веру, и сада су живи и са Христом.

Св. Теодосије Кијевски
Из његовог писма принцу кијевском кога су паписти хтели обратити


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.