header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Духовне поуке старца Софронија Сахарова (видео)
МИСИОНАР
недеља, 05 фебруар 2017
 
Хоакин Флорес: Шта све не ваља са цензуром на "Фејсбуку"
СВЕТ ОКО НАС
недеља, 05 фебруар 2017
         Закерберг и Фејсбук руководиоци су одлучили да оснују организацију стручњака и новинара, који ће одлучивати уместо читаоца која је вест права, а која лажна. И тиме се дотиче одређени број веома проблематичних тема, за које је, заправо, одговорно америчко новинарство у последњих век и по. Али оно што сада знамо је да ће Закерберг и компанија, ми ћемо их звати "Фејсбук", окупити различите стручне новинаре, који су вешти у новинарству и са везама  контактима у часопису Тајм, ТВ мрежама CNN, NBC и тако даље; неки стручњаци су директно из Њујорк тајмса, Вашингтон Поста и других либералних издања.
Детаљније...
 
Хазари - ратоборно племе које влада светом
СВЕТ ОКО НАС
субота, 04 фебруар 2017

 Ратоборно племе које ратује против истине од Постанка света. Представљају се Јеврејима, али они то нису! Грег Фелтон, канадски писац и стручњак за питања Блиског истока, рекао је: „Оно што познајемо као ‘јеврејску државу Израел у ствари је етноцентрична гарнизон-држава коју су утемељили не-Семити с декларисаним циљем да Семите цивиле лише власништва и угњетавају их“. 

Детаљније...
 
Отац Дионисије Дунајев: "Хришћански живот је немогућ без живљења догматима Цркве"
МИСИОНАР
субота, 04 фебруар 2017

 Секуларизација друштвене свести је разлокала до непрепознатљивости појмове, као што су "вера", "религија" и "духовност". Потрошачко друштво их види као својеврсни терет. И стварно, разноврсне секте и култови данас се често користе методима трговаца. У поштанском сандучету, заједно с рекламама супермаркета, може се наћи позив на неки секташки скуп, у рекламним часописима нуде се "услуге свештеника". Грађанин, задовољан разноврсношћу такве "пијачне" понуде, додаје свом задовољству исказе типа: "Како је сада добро - више ни веру не забрањују!" или "Ах, ти православци, баш су непомирљиви - само гледају на те своје догмате!"

Детаљније...
 
Владислав Ђорђевић: Библијски извештај о грехопаду
Владислав Ђорђевић
субота, 04 фебруар 2017

 У лику Владислава Ђорђевића, сајт "Борба за веру" добио је изврсног сарадника, човека који у свом стваралаштву спаја теологију, философију и социологију, и који се суверено креће у области савремене западне мисли, која је све више секуларна и аннтихришћанска, чак и у оквиру јеретичких скупина које себе називају "црквама". Кристално јасне мисли, одговоран за сваку написану реч, г. Ђорђевић показује како је могуће бити савремен, а не одступати од Светог Предања. Зато са поносом објављујемо да је г. Владислав Ђорђевић од сада добио рубрику (овде:) редовног сарадника нашег скромног, али учењу Цркве Христове оданог, сајта. 

Уредништво

+ + +

Есеј „О феминизму и феминистичкој духовности” словеначка феминисткиња Аленка Гољевшчек започиње реченицом: „Нову духовност не можемо замислити без феминизма (лат. femina – жена).”[i] O каквој је „новој духовности” реч?

Детаљније...
 
Рон Пол: Свет ће се убрзо суочити са новом финансијском катастрофом
СВЕТ ОКО НАС
субота, 04 фебруар 2017
          Рон Пол, некадашњи амерички конгресмен и председнички кандидат, изјавио је како ће се свет убрзо суочити са новом финансијском катастрофом, коју ни Доналд Трамп ни Владимир Путин неће моћи да зауставе.
Детаљније...
 
Свети Јустин Ћелијски: О загробном животу
ДУША ПОСЛЕ СМРТИ
понедељак, 13 јул 2009

 О БОГУ СУДИЈИ

Целокупну еванђелску проповед о човеку и о спасењу човека, Богочовек заснива на истини: човек је бесмртно биће, биће саздано за живот вечни. Господ Христос поступа са човеком као са бесмртним бићем кога је смрт унаказила и учинила смртним, и кога треба лечити и спасавати од смрти бесмртношћу и животом вечним. Све се у Еванђељу своди на то, како да се човеку осигура бесмртност и живот вечни. То је основна благовест Богочовекова.

Детаљније...
 
Срђан Воларевић: Мрвице
ПИСМА ПОСЕТИЛАЦА
петак, 03 фебруар 2017

 Срђан Воларевић, угледни србски писац и син Книнске Крајине, је човек који увек и свагда промишља о судбини свог народа на граници Истока и Запада на начин дубок, испуњен светлим и чистим увидима. И овога пута његова размишљања, под називом „Мрвице“, доказују управо једну такву тезу. Док год има људи попут Воларевића, Срби неће изгубити свој пут у тами савремености.

В.Д.

Детаљније...
 
Језуита Фрањо дозвољава да се истовремно верује у Бога и теорију "Великог праска"
СВЕТ ОКО НАС
петак, 03 фебруар 2017

 Римски папа је изјавио да се истовремено може веровати и у Бога и у теорију „Великог праска“, који је био почетак универзума и из кога је настао живот. Он је ово рекао у разговору с члановима Папске акедемије наука, пише „The Independent“.

Детаљније...
 
Jeромонах Игнатиjе (Шестаков): Мали човек
МИСИОНАР
четвртак, 02 фебруар 2017

 Некада давно, пре две хиљаде година, живео је на земљи један човек. Мали човек у дословном смислу те речи, био је ниског раста. И овај човек је тежио власти и богатству, био је упоран у својој тежњи, био је властољубив и похлепан. За овакве се каже: «мали и одвратан», и врло често у историји овакви људи заузимају нека важна и кључна места, јер их физичко стање вуче ка освајању власти. Из историје знамо многе такве људе.

Детаљније...
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Резултати 61 - 80 of 8193
УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 13 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

СА СВЕТИМ ВЛАДИКОМ НИКОЛАЈЕМ ИЗ ДАНА У ДАН -

ПОУКЕ:

 

 "Исусе Сине Божији, помилуј ме! Нека ти ова молитва не избија из срца. Изговарај име Победиоца смрти, и живот ће се одомаћити у теби. Ово је искуство свих светих подвижника. Именом Исусовим они су победили смрт и наследили живот вечни. Јер нема другог имена под Сунцем које спасава."

+ + +

 Џиновски велики изгледају непријатељи добра у овоме свету, но разбијају се лако као празни облаци ветром. Богом смо јаки. С Божијом помоћи разби Мојсеј џина Амалика, и Давид Голијата. Нека се не уплаши срце твоје од величине зла пред очима твојим. Величина Бога твога стоји изнад сваке величине. Победићеш сигурно, само веруј у Бога и љуби Бога.


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.