header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Александар Дугин: Страсна седмица је резиме светске историје – Велики уторак
ПРАВОСЛАВЉЕ- Актуелно
уторак, 11 април 2017

 Христос је на Велики уторак говорио о Другом Доласку - будимо стално приправни

Добар дан, ви гледате емисију Директива Дугина. Да вас подсетим, у току је Страсна Недеља. Данас је Велики Уторак. Велики Уторак је исто као и Велики Понедељак свечан и строг. Тога дана помиње се проповед Исуса Христа у Јерусалимском храму у којем он говори о Страшном Суду, о Другом Доласку и о заблудама јудејских секти које га траже да га убију.

Детаљније...
 
Слободан Антонић: Постизборна ЛГБТ инклузија
СВЕТ ОКО НАС
уторак, 11 април 2017

 Намеравао сам да у овонедељној колумни пишем о постизборним протестима, али сам схватио да је тренутно важнија тема – постизборна ЛГБТ инклузија. Наиме, управо ових дана у српским обдаништима, основним и средњим школама, на мала врата уводи се „сексуално образовање“ праћено подстрекивањем деце на хомосексуалне односе.

Детаљније...
 
Узнемирујуће вести са Свете Горе
ПРАВОСЛАВЉЕ- Актуелно
понедељак, 10 април 2017

 Припрема се прогон монаха који не помињу Вартоломеја инстамбулског

Монаси који су престали да помињу вођу „правосланих“ екумениста, консантинопољског патријарха Вартоломеја, добили су обавештење о потреби да напусте своје келије. Број монаха који је прекинуо  молитвено општење са патријархом Вартоломејом, премашио је цифру од стотину људи.

Детаљније...
 
Александр Дугин: Трећи светски рат: Почетак?
СВЕТ ОКО НАС
понедељак, 10 април 2017
           Одлуку о нападу усвојио је Доналд Трамп. Самим тим он се завршио као Трамп, и почео као обучен у мушкарца Хилари. То је Хилари-трансвестит.
Детаљније...
 
Светски сатанисти се спремају за апокалипсу: попуњен трезор за судњи дан
АПОКАЛИПСА
понедељак, 10 април 2017

 Дубоко унутар Арктика, на норвешком острву Спитсбергену, налази се Трезор Судњег дана. У њега је недавно додато још око 50.000 узорака различитог семења за случај апокалипсе. У њему иначе научници чувају узорке семења прикупљеног широм планете, које може бити употријебљено у случају глобалне катастрофе.

Детаљније...
 
Протести у Румунији против абортуса: Марш предводе православни свештеници
СВЕТ ОКО НАС
понедељак, 10 април 2017

           Бивши комунистички диктатор Николае Чаушеску забранио је абортусе и контролу рађања 1968. у покушају да повећа број становника Румуније, а абортуси су легализовани 1990. након што је он свргнут са власти и погубљен 1989. године

Детаљније...
 
Блажени Теодорит Критски: О божанственој љубави
МИСИОНАР
недеља, 09 април 2017

 Увод: О беседи Блаженог Теодорита «О божанској љубави»

У наше дане, много се прича о љубави. Љубав, љубав, љубав – о томе стално говоримо. Господ је заиста рекао да је заповест о љубави највећа од свих заповести. Али, авај, та љубав је далеко од ових наших људских симпатија и дружења. И оне су добре ако су с добром намером, али су недовољне. Божаствена љубав утемељена је на жртви и подвигу, и она се стиче Духом Светим. Изрека Отаца је:»Дај крв, и прими Дух». Зато пажњи читаочеовој предлажемо беседу Блаженог Теодорита Кирског  о тој теми. Као што ће се видети, овај учитељ говори о подвижницима који су љубав стекли. Да знамо и да се по томе равнамо. Далеко смо од идеала, али морамо да му стремимо, молећи се Господу да уклони наше недостатке. (В.Д.)

Детаљније...
 
Владимир Димитријевић: Понижени, увређени и књига вечног живота – о роману и његовом писцу
Текстови Владимира Димитријевића
недеља, 09 април 2017

 НОВО ИЗДАЊЕ РОМАНА ДОСТОЈЕВСКОГ,

ДУХОВНИ ЛУГ КРАГУЈЕВАЦ

(превод Драгана Буковичког)

О ЧЕМУ ЈЕ, ЗАПРАВО, ДЕЛО ДОСТОЈЕВСКОГ?          

Још пре другог светског рата код нас се распрваљало о делу Достојевском,  и о томе да ли га људи Запада могу схватити. 

Детаљније...
 
Владимир Фролов: Travanjska obljetnica
Србоцид
недеља, 09 април 2017

 У садашњој еуропској Хрватској,  као датума проглашења NDH постало је уобичајена, иако још неформална свечаност. Тзв „леви антифашисти“, који су у неофашистичкој средини само декорација за приказивање у медијима, и интересна група за покретање свих регионалних акција против јачања „српског фашизма“, обавезно осуде појаве обележавања „десетотравањске пригоде“ и појео вук магарца до следеће године, када ће сама манифестација бити видно израженија!

Детаљније...
 
ЗЛО «ДУРНОГО ПРЕДАНИЯ»
Борьба за веру на русском языке
субота, 08 април 2017

        Несколько лет назад (в №№ 6 (78) и 7 (79)) мы публиковали интервью с редакцией сербского православного сайта «Борьба за веру». Тогда братья-славяне рассказали о бедственном состоянии их Поместной Церкви, фактическая власть в которой находится в руках модернистов (http://borbazaveru.info/content/view/5590/1/; http://borbazaveru.info/content/view/5642/102/) .

В частности, они говорили о том, что «богослужебные реформы в Сербской Церкви инициировали <…> иеромонахи Амфилохий (Радович), Афанасий (Евтич) и Ириней (Булович).

Детаљније...
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Резултати 41 - 60 of 8350
УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 16 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

СА СВЕТИМ ВЛАДИКОМ НИКОЛАЈЕМ ИЗ ДАНА У ДАН -

ПОУКЕ:

 

Не понеси се мудрошћу. Ни туђом, јер није твоја. Ни својом, јер чим си се понео, значи да је немаш много. Ниједна лампа не гори док се не долива. Све се лампе могу напунити, а лампа мудрости никада.

+ + +

„Знање је светлост“, говоре охоли зналци, без радости и милости. Но, гле, Сахара има највише светлости, но зато је она увек усијан кадавер.

+ + +

Што веће богатство изван Бога, то већа бедноћа. Што веће знање изван Бога, то већа празнина.
Бог једини чини богатим и мудрим. Свет без Бога ствара просјаке и глупаке.

 

 


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.