header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Рат против заборава професорке Аврамов
СВЕТ ОКО НАС
четвртак, 08 новембар 2018
         Професорка Аврамов је читавог живота била борац за слободу и правду, државу и нацију. Бог је професорки подарио необично дуг и плодан живот, а она га је посветила неуморној борби за истину о страдању српског народа у XX веку
Детаљније...
 
Уредништво: Са Сабора "уживо" (2. део)
ПРАВОСЛАВЉЕ- Актуелно
среда, 07 новембар 2018

 Једна од основих карактеристика екумениста и новотараца, поред издаје и грамзивости, је лакрдијаштво, односно циркузанерство. Ако се зна да је највећи комедијаш ђаво, онда није необично што су то исто и његове слуге. Из тог разлога заседања Сабора Београдске патрјаршије, у коме екуменисти и новотарци имају апсолутну већину, често се претварају у (траги)комедију, што је, претежно, било и данас, другог дана саборског заседања.

Детаљније...
 
Уредништво: У мафијашком стилу: лаж критског "сабора" у замену за мир на Украјини
ПРАВОСЛАВЉЕ- Актуелно
среда, 07 новембар 2018

 У интервјуу који је недавно дао Русима (овде:), митрополит Амфилохије је понудио предлог решења питања упада Цариграда на канонску територију Руске цркве:

Детаљније...
 
Проф. др Никола Жутић: Антисрпски фалсфикати у уџбеницима историје о ге­но­цид­ном стра­да­њу Срба
Др. Никола Жутић
среда, 07 новембар 2018

 Ме­мо­ран­дум СА­НУ је на­стао због не­сно­сног по­ло­жа­ја Ср­ба у СФРЈ, у свим обла­сти­ма ма­те­ри­јал­ног и ду­хов­ног жи­во­та др­жа­ве и дру­штва, а на­ро­чи­то због ан­ти­срп­ских фал­си­фи­ка­та у исто­ри­о­гра­фи­ји. По­сле ге­но­цид­ног са­ти­ра­ња у НДХ на­стао је од 1944. ко­му­ни­стич­ки те­рор над Ср­би­ма и у „но­вој” Ср­би­ји и дру­гим срп­ским зе­мља­ма „ком-со­ци­ја­ли­стич­ке” Ју­го­сла­ви­је. Кул­тур­ни и ду­хов­ни ет­но­цид на­ста­вљао се то­ком ус­по­ста­ве ан­ти­срп­ског Бро­зо­вог ре­жи­ма, ко­ји се на­ро­чи­то око­мио на бо­га­ту српску на­род­ну и вер­ску тра­ди­ци­ју...

Детаљније...
 
Са Сабора „уживо“ (1. део)
ПРАВОСЛАВЉЕ- Актуелно
уторак, 06 новембар 2018

 У јучерашњем прилогу посвећеном заседању Сабора (овде:), између осталог, написали смо: „...Врх СПЦ одавно је под окупацијом, и, по свему судећи, неће смети да се оглашава по питању даљих преговора о предаји Косова и Метохије Шиптарима иза којих стоји НАТО.“ Да смо били у праву потврђено је већ данас, првог дана јесењег заседања Сабора Београдске патријаршије.

Детаљније...
 
Проф. др Миодраг М. Петровић: Читаоцима филопаписте Зорана Ђуровића
Миодраг Петровић
уторак, 06 новембар 2018
 Поводом текста „Одговор клеветнику, др Миодрагу М. Петровићу“

 Са разлогом се обраћам читаоцима текстова Зорана Ђуровића, како онима који му се диве, тако и онима који га сажаљевају. Кад би имао уши да чује и очи да види, свакако бих се непосредно њему обратио. Али он спада у оне који „гледајући не виде, и слушајући не чују, нити разумију“ (Мт 13, 13).

Детаљније...
 
Вреди се борити, упркос свему - интервју са протом Кајевићем, последњим живим атентатором на Тита
Текстови Владимира Димитријевића
уторак, 06 новембар 2018

 Протојереј др Стојиљко Н. Кајевић рођен је у селу Бањанима у Скопској Црној Гори од оца Недељка и мајке Стоје. Малу матуру дао је у Скопљу, а припадао је првој петоразредној генерацији призренских богослова. Дипломирао је на Богословском факултету СПЦ, а постипломске студије је имао на Институту Светог Сергија у Паризу. Докторирао је философију не Де Пол универзитету у Чикагу, где је био и ванредни професор. Тренутно је професор етике, философије и критичке теорије на Универзитету Луис у Илиноису.

Детаљније...
 
Уредништво: Све одлуке врха Београдске патријаршије са предстојећег Сабора биће "округло па на ћоше"
ПРАВОСЛАВЉЕ- Актуелно
понедељак, 05 новембар 2018

 Сарадници „Борбе за веру“ из Београдске патријаршије јављају:

„Драга браћо и сестре из Уредништва,

Пред Сабор, који треба сутра да почне, дешавају се поново састанци на којима се деле инструкције или наређења из америчке амбасаде својим послушницима.  Тако да су  из поменуте амбасаде били на Цетињу и у још једној епархији (не знамо која је друга) и поделили своје захтеве.

Детаљније...
 
Архимандрит Филотеј (Зервакос): Наше време и Црква
МИСИОНАР
недеља, 18 септембар 2016

 У једној од старих књига, коју сам нашао пре много година, прочитао сам поред других ствари и о томе да кад су ученици упитали Учитеља, Господа нашег Исуса Христа, о горе описаним последњим временима, Он је рекао, да поред других знамења која, као и још много тога, нису била записана у Јеванђељу, биће и то да ће мушкарац постати жена, а жена - мушкарац.

+ + +

            Моје љубљено и најдраже у Господу духовно чедо, поздрављам те у Господу:
Детаљније...
 
Димитрије Марковић: Икона или slika?
МИСИОНАР
понедељак, 05 новембар 2018
         Ово није православна икона већ слика ”“Jesus wird vom Satan versucht” (”Сатана искушава Христа”) чији је аутор немачки сликар Georg Cornicelius (1825–1898). Насликана је 1888 године, а додатне информације о аутору и слици можете пронаћи овде:.
Детаљније...
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Резултати 41 - 60 of 9994
УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 41 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

Чувај се сине мој јеретика и њихове приче, јер се наша земља такође испунила њима! Ако ће ико да спасе душу своју, то ће бити само кроз живот у Православној вери. Јер нема боље вере од наше свете Православне вере. Сине мој, није добро хвалити нечију туђу веру. Ко год хвали страну веру, он је као онај који напушта своју властиту Православну веру. Ако неко хвали своју а и туђу веру, он је као човек са две вере и близу је јереси. Ако ти ико каже: "Твоја вера и моја вера су од Бога," ти сине мој треба да одговориш: "Јеретиче! Да ли мислиш да Бог има две вере? Зар не знаш шта пише у Писму: Један Господ, једна Вера, једно Крштење." (Ефе. 4,5) Зато се чувај таквих људи и увек стој у својој вери. Не братими се са њима него их избегавај и ходи у својој вери и добрим делима! Сине мој, чак ако буде потребно и да умреш за своју свету веру, не бој се смрти! Тако су и светитељи умирали за своју веру, и сада су живи и са Христом.

Св. Теодосије Кијевски
Из његовог писма принцу кијевском кога су паписти хтели обратити


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.