header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Владимир Фролов: Travanjska obljetnica
Србоцид
недеља, 09 април 2017

 У садашњој еуропској Хрватској,  као датума проглашења NDH постало је уобичајена, иако још неформална свечаност. Тзв „леви антифашисти“, који су у неофашистичкој средини само декорација за приказивање у медијима, и интересна група за покретање свих регионалних акција против јачања „српског фашизма“, обавезно осуде појаве обележавања „десетотравањске пригоде“ и појео вук магарца до следеће године, када ће сама манифестација бити видно израженија!

Детаљније...
 
ЗЛО «ДУРНОГО ПРЕДАНИЯ»
Борьба за веру на русском языке
субота, 08 април 2017

        Несколько лет назад (в №№ 6 (78) и 7 (79)) мы публиковали интервью с редакцией сербского православного сайта «Борьба за веру». Тогда братья-славяне рассказали о бедственном состоянии их Поместной Церкви, фактическая власть в которой находится в руках модернистов (http://borbazaveru.info/content/view/5590/1/; http://borbazaveru.info/content/view/5642/102/) .

В частности, они говорили о том, что «богослужебные реформы в Сербской Церкви инициировали <…> иеромонахи Амфилохий (Радович), Афанасий (Евтич) и Ириней (Булович).

Детаљније...
 
Да ли ће бити цара у Русији? - Пророк Јездра о Помазанику Божијем и крају времена
АПОКАЛИПСА
субота, 08 април 2017

 Пророчанство Треће књиге пророка Јездре о Цару – Помазанику Божијем који треба да дође прије Другог Христовог Доласка да утеши верни народ. Помазаник Божији је назван лавом по свом карактеру и начину изобличавања и кажњавања непријатеља.

Детаљније...
 
Усташе: Између клања и тисућљетне културе - разговор са др Срђом Трифковићем
Србоцид
субота, 08 април 2017

 Срђа Трифковић (Београд 1954) дипломирао је међународне односе на Универзитету Сасекс и политичке науке у Загребу, а докторат из савремене историје одбранио је 1990. на Саутхемптонском универзитету. Био је радио новинар Светске службе BBC у Лондону (1980-86) и Гласа Америке у Вашингтону (1986-87), а потом дописник за југоисточну Европу америчког недељника U.S. News & World Report и дневника The Washington Times.

Детаљније...
 
Духовне поуке оца Тадеја: Господ никад никог не оставља, осим оног ко оставља Господа
МИСИОНАР
петак, 07 април 2017

            Основно учење старца Тадеја јесте да је Бог свуда, и да помаже свакоме: „И слабима и јакима, свакоме коме је помоћ потребна. Зато непрестано треба вежбати себе да срце отворимо Богу“.

Детаљније...
 
Старац Герасим - велика љубав и поштовање монаха Свете Горе према Пресветој Мајци Божијој
МИСИОНАР
петак, 07 април 2017

 Сада ћу вам испричати о Старцу Константину Агиопавлитису, који је због своје велике љубави према Мајци Божијој био удостојен да је види.

Када је био војник у битци код Килкилиса, био је окружен непријатељима. Због велике опасности која му је претила, призвао је Мајку Божију и обећао да ће постати монах. Чудом, Мајка Божија га је спасила од сигурне смрти. Након тога је добио дозволу да се врати кући у Кефалонију где је својој мајци испричао шта му се догодило и шта је обећао. Пошто му је мајка била побожна жена, посаветовала га је да испуни оно што је обећао. Тако да је 1926 године напустио свет и отишао у Манастир Светог Павла на Светој Гори где је постао монах. 

Детаљније...
 
Драган Николић: Поводом полемике Димитријевић - Радојчић
ПИСМА ПОСЕТИЛАЦА
петак, 07 април 2017

Поштовани,

Пратећи наведену преписку двојице господина, као неко кога интересују духовно-теолошке размене мишљења, приметио сам поделу на модернисте и оне који то нису или прате тренд времена са дозом конзервативизма.

Детаљније...
 
Виђење монахиње Татјане (Исусова молитва у загробном животу)
ДУША ПОСЛЕ СМРТИ
среда, 03 август 2011

 У једном женском манастиру у Петрограду почетком 20. века, живела је монахиња Татјана. Виђења која она описује допуштају претпоставку да она није имала нарочитих духовних достигнућа. Зато је описани догађај имао за њу саму поучно-покајни карактер, а за следећа поколења постао је поуздано сведочанство о важности Исусове молитве.

Детаљније...
 
Сабат против Русије: Украјински расколници и јеретици одржали „молебан“ у центру Кијева
Свејерес екуменизма
четвртак, 06 април 2017

 Лажни патријарх Филарет Денисенко, који је одавно прекршио све могуће каноне и одлучен од Православне Цркве, изгубио је сваки осећај мере у својој мржњи према Русији, па је 2. априла 2017. године, на Софијском тргу у Кијеву, предводио екуменистичку молитву против Русије. Осим расколника, у њој су учествовали и унијати, пентакосталци и римокатолици.

Детаљније...
 
Осврт на: „Православни Срби у Аустрији“: Писмо Патријарху Иринеју
ПИСМА ПОСЕТИЛАЦА
четвртак, 06 април 2017

Помаже Бог,

Обраћамо се директно потписницима наведеног писма (овде:) и питамо вас, зашто се нисте предходно обратили надлежном епископу СПЦ? Зар не знате да је и епископ СПЦ члан такозване епископске конференције у Аустрији, којом управља фанарски митрополит? Зар такве „епископске конференције“ нису усвојене на скупу прошле године на Криту? Зар то није потписао и Србски патријарх? Риба од главе смрди или мирише.

Детаљније...
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Резултати 41 - 60 of 8342
УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 45 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

СА СВЕТИМ ВЛАДИКОМ НИКОЛАЈЕМ ИЗ ДАНА У ДАН -

ПОУКЕ:

 

Не понеси се мудрошћу. Ни туђом, јер није твоја. Ни својом, јер чим си се понео, значи да је немаш много. Ниједна лампа не гори док се не долива. Све се лампе могу напунити, а лампа мудрости никада.

+ + +

„Знање је светлост“, говоре охоли зналци, без радости и милости. Но, гле, Сахара има највише светлости, но зато је она увек усијан кадавер.

+ + +

Што веће богатство изван Бога, то већа бедноћа. Што веће знање изван Бога, то већа празнина.
Бог једини чини богатим и мудрим. Свет без Бога ствара просјаке и глупаке.

 

 


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.