header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Митрополит сурошки Антоније (Блум): О Цркви и сусрету са Христом
МИСИОНАР
субота, 04 новембар 2017
           Један важан моменат хришћанства јесте чињеница да Сам Христос ништа није написао. Јеванђеље које имамо - то је сећање Цркве, сећање Христових најближих ученика везано за оно што су доживели и чему су се научили будући поред Њега; Сам Христос, међутим, није иза Себе оставио књиге, као што су их иза себе остављали многи учитељи. Шта је Он оставио иза Себе?
Детаљније...
 
Православна “геополитика” (2)
БОРБА ЗА ВЕРУ
субота, 04 новембар 2017

 ЦИКЛУС: Дијагноза болести човечанства: Боголики човек и његова будућност; Глава пета, први део

 “ГЛОБАЛИЗАЦИЈА”, као коначна фаза обезбожавања и дивљања страсти на Западу (Лет џамбо-џетом изнад Долине плача)

Хиљадугодишња агресија и освајања остатка света од стране Запада, истовремено су и агресија и ширење римо-католичке “цркве” и обратно, с тим што је унијаћење и прозелитизам папства, по правилу, предходница освајању и прикључењу неког простора и народа систему западних “вредности”, или прецизније: примени начела “покори и опљачкај”. Тако је било у време крсташа у 11. веку, тако је и данас.

Детаљније...
 
Викторија Никифорова: Орбан и хакери раскринкавају Сорошеву „пету колону“
СВЕТ ОКО НАС
субота, 04 новембар 2017
          Разговори о томе да се милијардер и филантроп Џорџ Сорош активно меша у светску политику и да покушава да управља целим државама – обично су проглашавани плодом „теорија завере“.
Детаљније...
 
В. Димитријевић: Биополитика и насилно вакцинисање: Србија и неолиберални тоталитаризам
Текстови Владимира Димитријевића
петак, 03 новембар 2017

 ПИТАЊА КОЈА ПОСТАВЉАМО

Појам биополитике увео је француски философ Мишел Фуко, одређујући је као растућу бригу државе за биолошку добробит популације, укључујући контролу и превенцију болести, квалитетно снабдевање храном и водом, осигурање санитарних чворова, али и образовање. У 21. веку, бављење мапом људског генома, донација органа, промена пола, имплантанције, терапијско клонирање и еутаназија саставни су део биополитике. Држава постаје господар не само наших тела, него и наших органа. Ако се мултиналционалне компаније домогну наших држава, тада оне постају господари наших тела и органа. Зато је Фуко у свом делу “Рађање биополитике”, рекао:”Биополитика је неолиберализам”. Тако је и у области вакцинисања.

Детаљније...
 
Владислав Ђорђевић: Жене у Исусовој служби
Владислав Ђорђевић
петак, 03 новембар 2017

 Ко год хоће да одређује место и улогу жена данас у Цркви мора да баци поглед на улогу и место жена у Исусовој служби

1. Јединствена улога жена

Детаљније...
 
Владимир Димитријевић: Четврти Рајх против Трећег Рима или генетски рат против Русије
Текстови Владимира Димитријевића
четвртак, 02 новембар 2017

 Потписник ових редова је већ објавио текст о намери полиције да у Србији скупља ДНК податке од грађана и смешта их у базу података која лако може постати доступна и онима који немају добре намере према нашем народу. Да је тако нешто могуће, устврдио је недавно Владимир Путин, на заседању руског Савеза за људска права, када је истакао да извесни странци скупљају генетски материјал широм највеће државе на свету:

Детаљније...
 
Прослава "ноћи вештица" - наш зaјeднички пораз
ПИСМА ПОСЕТИЛАЦА
четвртак, 02 новембар 2017

 Ноћ 31-ог октобра. Сједим у стану и одмарам. Тога дана сам био код дугогодишњег пријатеља на славском ручку у част светога апостола и јевађелисте Луке. Лијепо се дружили и окупили. Причали, уживали, једном ријечју било је јако пријатно.

Детаљније...
 
Не куни се криво
МИСИОНАР
среда, 01 новембар 2017

 Догодило се то у доба кад су Србијом владали комунисти, а епархија била без владике.

Село … у Војводини настањено је поштеним, вредним и тврдоглавим људима, који су јако „држали до реда“, онаквог како су научили да држе од својих старих. Својим „редом“, јако су се поносили пред сељацима суседног села, који су се са своје стране поносили тиме што су „напредни“ и „модерни“, и били веома расположени према новој моди – комунизму.

Детаљније...
 
Писмо руског војника
МИСИОНАР
среда, 01 новембар 2017

 Још ниједан пут у животу нисам говорио са Тобом, aли данас желим да Те поздравим. Ти знаш да су ми од детињства говорили, да Те нема. И ја лудак сам поверовао.

Детаљније...
 
Луча даниловградских гимназијалаца: Путем ћирилице и аманета Светог Петра
СВЕТ ОКО НАС
среда, 01 новембар 2017

 Гимназија из Даниловграда „Петар I Петровић Његош“ прославила је данас дан школе. Ученици су на већ препознатљив начин, као носиоци слободарске Црне Горе дали допринос манифестацији када су развили транспарент „Свети Петре, каљају ти лице, школа твоја нема ћирилице“.

Детаљније...
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Резултати 41 - 60 of 8910
УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 2 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

СА СВЕТИМ ВЛАДИКОМ НИКОЛАЈЕМ ИЗ ДАНА У ДАН -

ПОУКЕ:

 

 "О Српче моје златно, вредност твоја у вери је твојој. Ако би, не дај Боже, неки злокобни ишчупао веру из душе твоје, бићеш јефтинији од замуклог славуја и чудовишнији од очупаног пауна!"

"Брани, дакле, веру своју, јер она брани тебе. Вера ти је извор живота, вера - храна, вера - одело душе твоје, вера - здравље твоје, вера - песма твоја и радост и весеље, вера - вредност твоја, вера - цена бића твога, вера - пламен Божанства у теби, Србине брате мој."

 "Борба за веру борба је за душу; борба за душу борба за прави живот; борба за прави живот борба је за једну вредност већу и вишу од свега света и свега у свету. Јер Христова су уста изрекла ону велику реч: шта користи човјеку да цео свет задобије а душу своју изгуби? Заиста велика и света реч, изречена од најсветијих уста."

"Због тога ти говорим: бори се и не клони! Тајанствени сат времена, навијен руком Створитеља, сваки минут избија и откуцава земни рок земнородним. На сваки откуцај анђели изводе из овог живота чете Божје, и пресељавају их у други свет. Кад избије твој минут, ти ћеш морати оставити све и поћи једино са душом својом. Бори се за душу, да би имао с чим поћи у онај свет. А борба за душу, борба је за веру. Јер је речено и потврђено, да само душа са вером има намену и сврху. Душа без вере нема ни намене ни сврхе. Тако је речено и тако потврђено."

"Кад очуваш веру своју, очувао си душу своју. Кад очуваш душу своју, лако ћеш се растати са овим светом, и лако ћеш ући у живот вечни, који обећа Створитељ благословеним Србима Својим."

 

 


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.