header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Разговор са др Александром Сашом Гајићем, поводом његове књиге „Нови феудализам“
СВЕТ ОКО НАС
субота, 11 март 2017

 МРАЧНИЈИ СРЕДЊИ ВЕК КОЈИ НАС ЧЕКА

 Др Александар Саша Гајић је виши научни сарадник Института за европске студије (ИЕС) чија се истраживања крећу на простору друштвене и правно-политичке теорије, међународних односа и студија културе. Своје радове, анализе и огледе објављује у стручној периодици и бројним писаним медијима. Аутор је књига „Нова велика игра“ (НСПМ, 2009), „Корпоративна носталгија“ (Службени гласник, 2011), „Духовне основе светске кризе“ (Конрас, 2011), „Идеја светске државе“ (Правни факултет Београд, 2012), „Огледало владара: Константин Михаиловић и Макијавели“(ИЕС, 2014), „У вртлогу транзиције“ (ИЕС, 2015), „Хероји и антихероји“ (Амонит, 2015), „Нови феудализам“ (Конрас и ИЕС, 2016)  

Детаљније...
 
Св. Теофан Затворник: Шта је анатема?
Антиекуменизам
уторак, 05 август 2008
            Ретко се догађа да се Молебан Православља, који се сада врши, врши без осуда и прекора на нечији рачун. И без обзира колико се много беседа говори и објашњава да Црква овде делује мудро ради спасења Своје деце – и даље незадовољни само понављају своје реченице. Или не слушају проповеди, или те проповеди не воде рачуна о каснијим сложеностима, или су вероватно створили своје сопствено схватање овог обреда и не желе да га напусте, без обзира шта би им могли рећи.
Детаљније...
 
Екумениста и новотарац Игњатије Мидић манипулише моштима Светог Деспота Стефана Лазаревића
Проф. др Србољуб Живановић
петак, 10 март 2017
          Епископ Браничевски Игњатије Мидић никако не може да се помири са одлуком патријарха СПЦ господина Германа и патријарха СПЦ господина Павла, као ни са одлуком Светог архијерејског Сабора СПЦ да се мошти Св. деспота Стефана Лазаревића налазе у ћивоту у манастиру Копорину.
Детаљније...
 
Епископ банченски Лонгин Жар анатемисао тзв. „Критски сабор“
Антиекуменизам
петак, 10 март 2017

 20. фебруара / 5. марта 2017. године, на празник Торжества Православља, епископ банченски Лонгин Жар анатемисао је свејерес екуменизма, међурелигијски синкретизам, Критски јеретички „сабор“, а такође и масонерију – закулисне силе таме, које су творци екуменизма и иницијатори Критског лажног сабора.

Детаљније...
 
Прича о малом Лазару
МИСИОНАР
понедељак, 18 август 2008

 У неком малом месту живео је дечак који се звао Лазар. Лазар је свакога дана јутром долазио у цркву, увек тачно у исто време у 7 сати. Пре него би се врата и отворила, он је био ту и чекао. Чим би се врата отворила он би трчао до олтара и био тамо први. Склопио би руке молитвено, али није дуго остајао. Исто тако трчећи одлазио би у школу, која је почињала нешто касније. 

Детаљније...
 
Протојереј Сергеј Адодин: Благослов
МИСИОНАР
четвртак, 09 март 2017
         Шта значи добити благослов од свештеника за неки подухват? Теоретски, када човек смисли нешто добро, он се обраћа свештенику како би овај призвао Божију благодат на извршење плана. Фактички, сам Господ, при благослову, силази с Небеса у срце човека, усмеравајући га ка доброму.
Детаљније...
 
Протојереј Јован Пламенац: Ученик Раде Рачић, наставник историје и црногорски режим
СВЕТ ОКО НАС
четвртак, 09 март 2017
       Ових дана читамо радосну вијест: Раде Рачић, ученик седмог разреда Основне школе „Владимир Назор“ у Подгорици, јединицу из историје поправио је на тројку

Почело је, на изглед, безазлено.

Детаљније...
 
Књиге стрељаних: Озна плански убила 35.000 људи у Србији!
СВЕТ ОКО НАС
четвртак, 09 март 2017

 Обелодањене књиге стрељаних које је открила државна комисија за тајне гробнице. Највише ликвидираних у односу на све бивше комунистичке државе

НАЈВЕЋЕ откриће Државне комисије за тајне гробнице јесу књиге стрељаних. То, за "Новости", открива историчар Срђан Цветковић, бивши секретар ове комисије, која је формално престала с радом крајем прошле године и чију је скенирану документацију Министарство правде уступило Институту за савремену историју.

Детаљније...
 
Лавров: ЦИА може да уђе и у фрижидере
СВЕТ ОКО НАС
четвртак, 09 март 2017

 Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров изјавио је да се труди да не носи телефон да разговоре који „се тичу осетљивих питања“.

Детаљније...
 
Архимандрит Рафаил Карелин: Демонизам греха - тајна вечних мука
ДУША ПОСЛЕ СМРТИ
среда, 08 март 2017
              Шта је то грех? То је тајанствена реалија нашег живота, невидљива радијација, која га прониче у потпуности; то је несхватљива сила, која приморава нашу земљу више од седам хиљада година да рањава нашу земљу (духовно срце космоса) у болним грчевима. Историја људског рода у многоме подсећа на историју хроничне болести.
Детаљније...
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Резултати 41 - 60 of 8266
УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 7 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

СА СВЕТИМ ВЛАДИКОМ НИКОЛАЈЕМ ИЗ ДАНА У ДАН -

ПОУКЕ:

 

Не понеси се мудрошћу. Ни туђом, јер није твоја. Ни својом, јер чим си се понео, значи да је немаш много. Ниједна лампа не гори док се не долива. Све се лампе могу напунити, а лампа мудрости никада.

+ + +

„Знање је светлост“, говоре охоли зналци, без радости и милости. Но, гле, Сахара има највише светлости, но зато је она увек усијан кадавер.

+ + +

Што веће богатство изван Бога, то већа бедноћа. Што веће знање изван Бога, то већа празнина.
Бог једини чини богатим и мудрим. Свет без Бога ствара просјаке и глупаке.

 

 


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.