header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Вељко Станковић: Отворено писмо Зорану Ђуровићу
ПИСМА ПОСЕТИЛАЦА
петак, 05 октобар 2018

 Зоране Ђуровићу, брате по пореклу,

После четири дана од објављивања вести о увреди коју си упутио брату Жељку Жугићу Которанину (овде:), пишем ти ово отворено писмо и, као „човек из народа“, преносим шта говори народ.

Ја тебе, донекле, могу да разумем. Разумем твоју љутњу и увреде које упућујеш људима са „Борбе за веру“. На њих имаш право да се љутиш. Јер они су, својевремено, сећаш се, разоткрили и објавили твоју највећу тајну:

 ДА ЈЕ ЈЕДНА ОД ГОЛИХ ЖЕНА НА ТВОЈИМ СЛИКАМА ЗАПРАВО ТВОЈА ЖЕНА, А ЗАДЊИЦА, У ПРВОМ ПЛАНУ,  - ЗАДЊИЦА ТВОЈЕ ЖЕНЕ.

Детаљније...
 
Грађани Лозничког поља: Отворено писмо патријарху Иринеју
ПИСМА ПОСЕТИЛАЦА
субота, 06 октобар 2018

 Ваша Светости,

У нади да ћете прочитати ово писмо, желимо да Вас упознамо са ситуацијом у којом се налазе верници Лозничког поља (насеље у Лозници - Епархија шабачка), са вапајем за помоћ. Пишемо Вам се великом бригом и узнемиреношћу, јер бахато поступање нашег свештеника Милана Алексића не можемо и не желимо више да трпимо.

Детаљније...
 
Митрополит Августинос Кандиотис: Хришћани - со свету
МИСИОНАР
уторак, 24 јул 2012
        Желите да видите шта значи духовна со? Отиђите у једну епархију, ако постоји, коју води један прави владика, прави епископ душа. Када једна епархија има таквог епископа, човека изнад корупције и новца, изнад страсти и пролазне славе, тада тамо не стоје непобожни јеретици али у тој епархији постоји светост и побожност. Постоји тамо велика сила нашег Христа. Желите да видите, супротно, када со недостаје? Крените у једну кућу где отац не пази на себе, где је мајка  ван куће и иде лево и десно а кућа је само хотел сна и јела. Крените у једну парохију где свештеник не види ништа осим сребреника, тридесет сребреника Јудиних и гледа само да их сакупи. Крените у једну епархију где је владика  супротност и субверзија (изопаченост) теорије и дела  Јеванђеља. Ту ћете видети рушевине и пропаст свих...
Детаљније...
 
Вукман Чејовић: Поздрав дон Зорану Ђуровићу
ПИСМА ПОСЕТИЛАЦА
четвртак, 04 октобар 2018

Ђе си Зоки, самурају стари!

Ође Вуле легенда, којег су твоји пајташи једно 1000 пута бановали са језуитско - масонске духовне тровачнице "поуке".

Детаљније...
 
Одговор оца Рафаила Карелина на питање о пресађивању органа
ПИСМА ПОСЕТИЛАЦА
петак, 05 октобар 2018

 Поштовани, молим вас да објавите одговор арх. Рафаила Карелина на питање о пресађивању органа.

Питање: Како Црква гледа на пресађивање срца и других органа?

Детаљније...
 
Митрополит Августинос Кандиотис: Ако треба мртав падам, али Еванђеље не газим!
МИСИОНАР
четвртак, 10 новембар 2011

 "Сада када почиње летње доба и опет почиње да се нечистоћа шири градом,

нећу дозволити овде у цркви никакву погрду, ружноћу, голотињу."

Нисам ни градоначелник, ни директор школе, нити инспектор. Ја сам епископ. А као епископ имам свој положај. Не владам у школи, ни у општини, нити у судници. Али владам овде унутра (у цркви). Мртав падам, али Еванђеље не газим!

Детаљније...
 
Жељко Рашо: О трнсплатацији срца – осврт на текст Михаила Марковићу
ПИСМА ПОСЕТИЛАЦА
четвртак, 04 октобар 2018

 Надам се да ће се наћи неко ученији да одговори господину Михаилу Марковићу на његово писмо о трансплатацији органа (овде:) него ли ја. Ја сам вам раније већ и писао указујући на зло које се зове трансплатација органа и на богохулне изјаве наших епископа, конкретно је повод била изјава митрополита Амфилохија у којој је поздравио скоро доношење закона о узимању органа од свих људи који се нису експлицитно изјаснили да су против тога и гдје се и сам понудио да се његови органи донирају након његове смрти (овде:) .

Детаљније...
 
Јерес новотарења у манастиру Гргетег се наставља
ПИСМА ПОСЕТИЛАЦА
четвртак, 04 октобар 2018

 Помаже Бог браћо! Христос по среди нас! И јест и будет!

Ево по други пут се јављам, смућен обновљенчеством архимандрита Доситеја из Гргетета.

Његово изношење часног престола пред вјерни народ, из олтара и служење пред вјерним народом, а да између наоса и Часног Престола нема везе са грађевинским радовима који су у току, него је чисто ријеч о екуменизму  - служењу ђаволу (овде:).

Детаљније...
 
Америчка авантура Патријарха Вартоломеја
ПРАВОСЛАВЉЕ- Актуелно
четвртак, 04 октобар 2018

 Покрет сматра да се води дугачак и сложен процес разбијања основних религија (поготово Православља и истинског система вриједности) и држава. Тај процес, вођен од противрелигиозног свјетског центра моћи који кроз законе намеће и озакоњује накарадност, изопаченост, лаж, није доживио своју кулминацију.

Детаљније...
 
Митрополит санктпетербургшки и ладошки Јован: Тајна безакоња
МИСИОНАР
среда, 03 октобар 2018

 НАПОМЕНА ПРЕВОДИОЦА 

Трагајући по својој архиви, нашао сам овај текст блаженопочившег митрополита петроградског Јована (упокојио се 1995. године), истинског ревнитеља побожности и државотворства руског. Текст је објављен 1993, на врхнуцу Јељцинове погубне власти, кад је изгледало да нема никакве наде за Русију. Ипак, ствари су се промениле. Видимо како. Иако овај текст говори о Русији, његов духовни увид тиче се и нас, данас и овде. Вреди послушати владику Јована, човека који је сазирао истину и умео да је саопшти.  

Владимир Димитријевић

Детаљније...
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Резултати 41 - 60 of 9773
УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 22 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

Тело не може ни љубити ни мрзети. Не може се тело заљубити у тело. Способност за љубав припада души. Кад се душа заљуби у тело, то није љубав но жеља, пожуда. Кад се душа заљуби у душу, не кроз Бога, то је или дивљење или сажаљење. Кад се пак душа кроз Бога заљуби у душу, без обзира на изглед тела (лепоту, ругобу), то је љубав. То је права љубав, кћери моја. А у љубави је живот.

Свети Владика Николај, "Касијана"

Научник привлачи знањем, богаташ богатством, леполик лепотом, вештак вештином. Свак од њих привлачи ограничен број лица. Једино љубав привлачи сва људска бића. Привлачност љубави је неограничена. И учен и неук, и богат и сиромах, и вешт и невешт, и леп и ружан, и здрав и болестан, и млад и стар – сви хоће да буду љубљени. Христос је распростро своју љубав на све, и љубављу привукао к себи све. Својом љубављу Он је обухватио и мртве, давно иструлеле и од људи заборављене.

Свети Владика Николај , "Касијана"

Човек и мртав жели да буде љубљен. И после смрти бори се против смрти. Зато се многи труде, да завештањима и задужбинама обезбеде љубав према себи и после смрти. И жив и мртав човек жели да буде љубљен. Сродници могу да имају љубав према умрлим сродницима. А Христос рече: „Кад ја будем подигнут од земље, све ћу привући к себи“ (Јован. 12, 32). Подигнут на крст Он је својом жртвом из љубави према свима привукао к себи све, чак и душе умрлих из Ада. Пре Христа, кћери моја, није постојала наука о љубави, нити религија љубави.

Свети Владика Николај, "Касијана"


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.