header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Награда за злочин
СВЕТ ОКО НАС
уторак, 29 септембар 2009

Хрватска очекује да ће папа прогласити Степинца светим

        Кардинал Бозанић позвао Бенедикта Шеснаестог да идуће године дође на обележавање педесетогодишњице смрти кардинала Степинца
Детаљније...
 
Ући у европско царство - модерне потурице
ПИСМА ПОСЕТИЛАЦА
понедељак, 28 септембар 2009

УЋИ У ЕВРОПСКО ЦАРСТВО - МОДЕРНЕ ПОТУРИЦЕ

Наша историја садржи горки пример безнађа у коме су вековима живели припадници нашег Српског народа оковани турским ропством, без права на слободан живот, без основних људских и грађанских права.

Детаљније...
 
Еп. Григорије: На следећем Сабору бирамо домаћина
ПРАВОСЛАВЉЕ- Актуелно
понедељак, 28 септембар 2009

На следећем Сабору бирамо домаћина

Љ. БЕГЕНИШИЋ, 28.09.2009 21:00:00

Image
Еп. Григорије
      ЦРКВЕНА влада није исто што и државна, па да је пред падом. То није влада у том смислу, како је људи схватају. А што се оставки у тој влади тиче, сваки нормалан човек који има власт и одговорност треба да размишља о оставци.
Детаљније...
 
Ж. Которанин: Значај усвојеног документа...
Жељко Которанин
понедељак, 28 септембар 2009

Жељко Которанин

ЗНАЧАЈ УСВОЈЕНОГ ДОКУМЕНТА

О ИСТУПАЊУ СРПСКЕ ПРАВОСЛАВНЕ ЦРКВЕ ИЗ „СВЕТСКОГ САВЕТА ЦРКАВА"

 Свети Архијерејски Сабор СПЦ је донео на заседању мајско-јунском 1997. год. документ о иступању СПЦ из екуменистичке уније правоверних и јеретика, познате под називом „Светски Савет Цркава". Овај документ, иако је усвојен од литургијског Епископског Сабора наше помесне, Цркве, иако је као такав сведочанстов Цркве -што је у Духу Светом служба, живот саме Цркве (Дела 1. 8), доживео је да буде тако редигован да изгуби свој изворни смисао и значај, те да благоверни народ и већи део клира не дозна за истински документ своје Цркве, него да дозна прво за онај лажни, тзв. редиговани документ.

Детаљније...
 
Шта се догађа у Синоду?
ПРАВОСЛАВЉЕ- Актуелно
понедељак, 28 септембар 2009

Шта се крије иза новог раскола у Синоду СПЦ

Поново би да смене Павла

Понедељак - 28.09.2009
Image
Истомишљеници*
          Прича о поделама у Синоду Српске православне цркве део је медијске припреме за предстојећи јесењи Сабор на коме ће поједине владике, како сазнаје „Ало!“, трећи пут покренути питање избора новог патријарха.
Детаљније...
 
В.П. Филимонов: Велика лаж глобализма
АПОКАЛИПСА
недеља, 27 септембар 2009

В. П. Филимонов

ВЕЛИКА ЛАЖ ГЛОБАЛИЗМА

Реферат приликом сусрета са читаоцима весника Српски крст,

4. октобар 2001. г, Москва

Image          Драги сународници, часни оци, браћо и сестре!

            Желео бих да свој наступ започнем речима великог руског мислиоца И. А. Иљина. Требало би да данас те његове речи постану наше животно правило: "Русији су данас најпотребнији истина и слобода. Она ће до слободе доћи само кроз истину. Све док будемо лагали бићемо робови, који лажно сведоче о свом ропству и учвршћују га... Лицемери и лажови нашег времена одводе нас у ропство.

Детаљније...
 
Вања Вученовић: Србија у паради "Великог брата"
СВЕТ ОКО НАС
недеља, 27 септембар 2009
Вања Ј. Вученовић

СРБИЈА У ПАРАДИ ВЕЛИКОГ БРАТА

Image         "Ускоро ће бити могуће остварити скоро потпуну контролу над сваким грађанином и отварати досијеа, која ће садржати и најличније детаље о здрављу и понашању сваког грађанина. Ови досијеи ће стајати на располагању властима. Власт ће прелазити у руке оних који буду контролисали информације. Постојеће институције биће допуњене институцијама за управљање преткризним ситуацијама, чији ће задатак бити да унапред индентификују могуће друштвене кризе и развију програме који ће се са њима суочити."

                                                                                       Збигњев Бжежински

Детаљније...
 
Отац Арсеније: Они који владају хоће да буду христоси
ПРАВОСЛАВЉЕ- Актуелно
субота, 26 септембар 2009

БЕСЕДА ОЦА АРСЕНИЈА НА УСЕКОВАЊЕ ГЛАВЕ СВ. ЈОВАНА КРСТИТЕЉА

        ...О Свети Јоване, велики пред Богом, помози нам у овим данашњим тешким временима! Теби дође главе зло које је владало у време Ирода у Јерусалиму. Зло које се не да довољно описати штурим речником нашим. Али само мало ако се удубимо у ту страшну трагедију, мора човек да уздрхти. Шта је све у стању човек да уради због греха који га је опсео, због лажне и лицимерне речи своје коју даде.
Детаљније...
 
Еп. нишки Иринеј: Нема раскола
ПРАВОСЛАВЉЕ- Актуелно
субота, 26 септембар 2009
ШТА СЕ ДОГАЂА У СИНОДУ?
 +++
Незадовољни ставовима Амфилохија

Тројица владика напуштају Синод

Image         Тешком муком и дуготрајним преговорима на мајском заседању Сабора формирана црквена влада, како ствари стоје, распашће се после само четири одржане седнице.

Детаљније...
 
Грешни Милоје: Благо за вечност
ГРЕШНИ МИЛОЈЕ
петак, 25 септембар 2009

Грешни Милоје

БЛАГО ЗА ВЕЧНОСТ

-Емисија  „Ред по ред“, ТВ Чачак, марта 2006. - 

Водитељ: Књига Казивања, коју потписује грешни Милоје није честа врста објављене написане речи. У овом случају реч је делимично и о исповести пред самим собом. Зар не?

Детаљније...
 
<< Почетак < Претходна 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 Следећа > Крај >>

Резултати 8881 - 8900 of 9773
УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 22 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

Тело не може ни љубити ни мрзети. Не може се тело заљубити у тело. Способност за љубав припада души. Кад се душа заљуби у тело, то није љубав но жеља, пожуда. Кад се душа заљуби у душу, не кроз Бога, то је или дивљење или сажаљење. Кад се пак душа кроз Бога заљуби у душу, без обзира на изглед тела (лепоту, ругобу), то је љубав. То је права љубав, кћери моја. А у љубави је живот.

Свети Владика Николај, "Касијана"

Научник привлачи знањем, богаташ богатством, леполик лепотом, вештак вештином. Свак од њих привлачи ограничен број лица. Једино љубав привлачи сва људска бића. Привлачност љубави је неограничена. И учен и неук, и богат и сиромах, и вешт и невешт, и леп и ружан, и здрав и болестан, и млад и стар – сви хоће да буду љубљени. Христос је распростро своју љубав на све, и љубављу привукао к себи све. Својом љубављу Он је обухватио и мртве, давно иструлеле и од људи заборављене.

Свети Владика Николај , "Касијана"

Човек и мртав жели да буде љубљен. И после смрти бори се против смрти. Зато се многи труде, да завештањима и задужбинама обезбеде љубав према себи и после смрти. И жив и мртав човек жели да буде љубљен. Сродници могу да имају љубав према умрлим сродницима. А Христос рече: „Кад ја будем подигнут од земље, све ћу привући к себи“ (Јован. 12, 32). Подигнут на крст Он је својом жртвом из љубави према свима привукао к себи све, чак и душе умрлих из Ада. Пре Христа, кћери моја, није постојала наука о љубави, нити религија љубави.

Свети Владика Николај, "Касијана"


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.