header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Пророчанства архимандрита Тавриона
АПОКАЛИПСА
среда, 01 март 2017
       Биће удар (напад) на Причешће. Печат буде на свему што иде за причешће. Уместо вина биће подметнут затамњен алкохол. И ако то видите не узимајте. Код тих пастира не идите. Ако пастир ћути, не говори о истини, носи електронске кодове он нема благодати.
Детаљније...
 
Папа Фрањо – узор свим екуменистичким циркузантима
Свејерес екуменизма
среда, 01 март 2017

 Игор Друз

Римокатоличанство се претвара у циркус

Језуита Бергољо је још једанпут позвао кловнове у Ватикан. У среду, 22. фебруара, он је поздравио цркуске артисте из Rony Roller Circus, који су, на његову молбу, извели циркуску представу за ходочаснике. Њиховим наступом завршена је општа аудијенција, прва ове године одражана на Тргу Светог Петра.

Детаљније...
 
Отац Симеон Рукумијски: О припреми за Свето Причешће
Беседе оца Симеона
недеља, 13 март 2011

ОТАЦ СИМЕОН РУКУМИЈСКИ У ЕМИСИЈИ „ПРАВОСЛАВЉЕ ДАНАС“ ТВ "ДУГА"

Детаљније...
 
Владимир Димитријевић: Мистички смисао Фебруарске револуције
Текстови Владимира Димитријевића
уторак, 28 фебруар 2017

 Фебруар – набавити мастила и плакати

(Борис Пастернак)

Мало смо себе познавали, мало ценили

(Иван Шмељов)

ЗНАЧАЈ ПРАВОСЛАВНЕ МОНАРХИЈЕ
           За разлику од Цркве, која је призвана да буде небо на земљи (иако, наравно, на њиви Божјој, поред жита, има и кукоља), и да људе приводи Христу, Богу љубави, баш љубављу, а не инквизиторским насиљем, задатак државе није у томе да створи рај на земљи. Морални смисао постојања државе јесте употреба земаљских средстава, од права до силе, ради ограничавања зла и подржавања добра (Рим. 13,3–4). Како је говорио Владимир Соловјов:она не треба да покушава да створи земни рај него да спречи да на земљи не завлада пакао.
Детаљније...
 
Оливера Икодиновић: На крају „игрице“ деца се убијају
СВЕТ ОКО НАС
уторак, 28 фебруар 2017

 У Русији и још неким постсовјетским земљама расте забринутост због језивих онлајн игара услед којих је повећан број самоубистава малолетника. Реч је о „игрaма смрти“, које се попут епидемије шире друштвеним мрежама, почињу безазлено а завршавају се самоубиствима.

Детаљније...
 
Владислав Ђорђевић: „Муж је глава жени“
Владислав Ђорђевић
понедељак, 27 фебруар 2017

 Принципијелни оснивач хришћанства – Св. Павле – учио је да мушкарац треба да има поглавничку улогу у породици, друштву и Цркви. То је лапидарно изразио речима: „Муж је глава жени” – „Kephalē de gуnaikòs o anēr” (Коринћанима посланица прва 11,3). Исту фразу понавља на још једном месту: „Јер је муж глава жени” – „Óti аnēr estin kephalē tēs gуnaikòs” (Ефесцима посланица 5,23). Када писац исту фразу понавља два пута, онда изгледа да му је до тога стало.

Детаљније...
 
Срђан Воларевић: Слово у Ђурђевим ступовима о Преподобном Симеону Мироточивом 2017.
ПИСМА ПОСЕТИЛАЦА
понедељак, 27 фебруар 2017

 Ми, данашњи,  чеда немоћи и слабости, отупели од самоугађања, кукавице у страху од бола и немаштине, обогаљени стрепњом над сутрашњим даном, поводљиво жељни непостојаног и пропадљивог, ревносне слуге привида и лажи, плаховито брзи на осуди и још бржи у хуљењу, спори у праштању а неверни у покајању, истрајни у незахвалности, огрезли у зависти, иза седам брава самољубиво закључани у саме себе  да ли смо се икад запитали у чему су и где темељи нашег отачаства.

Детаљније...
 
Ф. Вилијем Енгдал: Генетика је нова еугеника: како ГМО храна утиче на смањење становништва
СВЕТ ОКО НАС
понедељак, 27 фебруар 2017
           Текст који следи је транскрипт интервјуа

Прошле године је дошло до спајања низа ГМО агробизнис корпорација широм света. То је практично створило алармантану концентрацију корпоративне моћи у рукама три корпоративне групе.

Детаљније...
 
В. Димитријевић: Деведесете и рат за душе
Текстови Владимира Димитријевића
недеља, 26 фебруар 2017

 ДЕВЕДЕСЕТЕ И РАТ ЗА ДУШЕ 

Од када је објављен извештај о сектама на нашој територији, јуна 1993, почело је велико интересовање људи за оно што се у овој области дешава. Нарочито су се јављали родитељи и родбина жртава секташке манипулације. Веома су се заинтересовали и представници штампе.  

Детаљније...
 
Беле покладе у старом Пироту
ПРАВОСЛАВЉЕ- Актуелно
недеља, 26 фебруар 2017

 Данас су Беле покладе, дан праштања и лепих народних обичаја. Истраживач и етнолог Владимир Николић пише 1910. године да је у нашем крају „од Сретења до белих поклада бивало љуљање младежи по љуљашкама.

Детаљније...
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Резултати 81 - 100 of 8278
УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 9 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

СА СВЕТИМ ВЛАДИКОМ НИКОЛАЈЕМ ИЗ ДАНА У ДАН -

ПОУКЕ:

 

Не понеси се мудрошћу. Ни туђом, јер није твоја. Ни својом, јер чим си се понео, значи да је немаш много. Ниједна лампа не гори док се не долива. Све се лампе могу напунити, а лампа мудрости никада.

+ + +

„Знање је светлост“, говоре охоли зналци, без радости и милости. Но, гле, Сахара има највише светлости, но зато је она увек усијан кадавер.

+ + +

Што веће богатство изван Бога, то већа бедноћа. Што веће знање изван Бога, то већа празнина.
Бог једини чини богатим и мудрим. Свет без Бога ствара просјаке и глупаке.

 

 


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.