header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Митрополит калавритски Амвросије: Међународни геј лоби ради на измени човечанства
ПРАВОСЛАВЉЕ- Актуелно
петак, 23 јун 2017

 Содомити не крију да желе да наметну изопаченост као варијанту норме, при чему је њихова пропаганда усмерена на ученике млађег школског, па чак и предшколског узраста.

Детаљније...
 
Ален Новалија: Поводом текста Владимира "Владика Николај и покушаји повратка англикана у Цркву"
ПИСМА ПОСЕТИЛАЦА
петак, 23 јун 2017

 Поштована и драга браћо у Христу,

Пратим прилично редовно објаве на вашој страници и драго ми је што постоји бар неки прозорчић у скоро потпуном мраку српских црквених медија, за што сам вам неизмјерно захвалан.

Пишем вам поводом чланка Владимира Димитријевића: "Владика Николај и покушаји повратка англиканаца у Цркву". Не знам да ли је ел. адреса г. Димитријевића јавно доступна, и колико сте ви повезани са њим, али се надам да му можете моју поруку прослиједити. Изузетно цијеним његов труд и сматрам га ријетким гласом здравог разума у Српској цркви.

Детаљније...
 
Буна попадија новотарки у епархији канадској
ПИСМА ПОСЕТИЛАЦА
петак, 23 јун 2017

 Ваше Преосвештенство,

Добили смо Ваш акт да све попадије, односно протинице, до 1.августа напусте чланство у Управама помоћних организација. Могу рећи да сте ми олакшали тешко бреме које сам носила као председница КСС Блага Марија у Киченеру, већ другу годину. И што се тиче располагања са новцем и то је у реду - НИСАМ НИКАДА НИ РАСПОЛАГАЛА као ЧЛАНИЦА. И све би то било нормално да не знам позадину зашто сте ово написали и какав ће ефекат ово оставити у народу, јер сте нас СВЕ ПОПАДИЈЕ,одн ПРОТИНИЦЕ ставили на стуб срама.

Детаљније...
 
Како је Свети Никола спасио породицу свештеника из руку НКВД
МИСИОНАР
четвртак, 22 јун 2017

 Из успомена протојереја Михаила Бојка

Познати кијевски протојереј о. Михаило Бојко († 2003) имао је огроман ауторитет у Кијеву и шире. Духовник кијевског свештенства и многобројне пастве привлачио је меким срцем, необичном љубављу и саосећајношћу према сваком ко би му долазио. Богослужења у Покровском женском манастиру, где је носио свештеничко послушање више од 30 година, нису ограничавала батјушку да буде чест гост своје духовне деце: током духовних беседа уз чај причао би о свом тешком животу. Многе беседе и проповеди старца су потом записане.

Детаљније...
 
Валентин Катасонов: Три су фатална духа европске цивилизација (крај)
ПРАВОСЛАВЉЕ- Актуелно
четвртак, 22 јун 2017

 Три су фатална духа европске цивилизације:

Дарвин, Ниче и Маркс.

Светитељ Николај Српски

Ипак, од три „научне“ теорије, поставше фаталним за Европу, светитељ посебно издваја дарвинизам, који је припремио тле за усвајање ничеанства и марксизма од широке јавности: „Дарвин је духовни родитељ философије Ничеове и социологије Марксове. Он је објавио нову биолошку науку, изражену углавном у ове три тврдње: еволуција, борба за опстанак, побѣда најспособнијега. У васионом свѣту, како га је Дарвин замишљао – и још изразитије Дарвинизам – присутне су све могуће силе и сви фактори изузев Бога, духа и морала.

Детаљније...
 
Александр Бовдунов: Збигњев Бжежински: смрт демијурга
СВЕТ ОКО НАС
четвртак, 22 јун 2017

 Бжежински је преминуо, а ми и даље живимо у свету који је он стварао.

Збигњев Бжежински је мртав. Истакнути глобалиста и атлантиста је напустио овај свет 27. маја, 2017. године. О смрт је прво известила његова ћерка, познати амерички ТВ водитељ, Мика Брзезински. У наредним посмртним почастима које су објављене, без обзира на идеолошке боје оних који га се сећају, највише је указивано на изванредне интелектуалне способности покојника, његове улога саветника председника Картера од 1977. до 1981. године, као и његов значајан допринос проучавању међународних односа.

Детаљније...
 
Свештеник Дмитриј Ненароков: Тровање владике Лонгина Жара
ПРАВОСЛАВЉЕ- Актуелно
среда, 21 јун 2017

 Браћо и сестре!

03.05.2017 у 18:30 Епископ Лонгин (Жар), звао ме је телефоном да би се опростио од мене и наше заједнице, јер је отрован и чека смрт.

Детаљније...
 
Валентин Катасонов: Три су фатална духа европске цивилизације (1)
ПРАВОСЛАВЉЕ- Актуелно
среда, 21 јун 2017

 Мисли светитеља Николаја Српског

"Три су фатална духа европске цивилизације:

Дарвин, Ниче и Маркс".

Светитељ Николај Српски

У многим својим проповѣдима, прѣдавањима и чланцима светитељ Николај Српски се дотиче теме дарвинизма. Он је сматрао да је без урачунавања чиниоца „дарвинизма“ тешко схватити многа трагична збивања ХХ вѣка. Рекло би се, каква може бити веза између теорије Чарлса Дарвина, која се односи на биолошку науку, и таквих друштвених катаклизми као што су два свѣтска рата, револуција 1917. године у Русији, Велика депресија 1930-их година и много другог? Светитељ разјашњава да је веза најнепосрѣднија. Почитајмо шта тѣм поводом пише Николај Српски у чланку „Три авети европске цивилизације“, објављеној у часопису „Хришћанска мисао“ уочи Другог свѣтског рата (Бѣоград, август-септембар 1939).

Детаљније...
 
Никола Милованчев: Истина о логору Земун 1941-1944.
Србоцид
среда, 21 јун 2017

 У »Политици“ од 6. јуна 2017. је на ст. 23 објављен интервју са г. Робертом Сабадошем, под насловом „Логор Старо Сајмиште  чека да буде достојно обележен“. Због поштовања према историјској истини али и према читаоцима „Политике“, осећам се дужним да исправим неке нетачности изнесене у делу интервјуа у којем се спомиње нацистичко-усташки логор Земун.

Детаљније...
 
Игуман светогорског манастира Дохијара архимандрит Григорије: „Грчка је брод који тоне“
ПРАВОСЛАВЉЕ- Актуелно
уторак, 20 јун 2017

 Агенција Agionoros.ru објавила је изводе из актуелног чланка игумана атонског манастира Дохијар, архимандрита Григорија (Зумиса).

Славна и знаменита Грчко! Морска хриди, о коју су се вековима разбијали таласи, али је нису могли померити с места... Висока горо, која је показала човечанству како треба живети и мислити. Огњиште, око кога су се сакупљали људи, како би се насладили топлотом. За твојом трпезом су пили вино сви народи.

Детаљније...
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Резултати 81 - 100 of 8587
УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 39 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

СА СВЕТИМ ВЛАДИКОМ НИКОЛАЈЕМ ИЗ ДАНА У ДАН -

ПОУКЕ:

 

 "О Српче моје златно, вредност твоја у вери је твојој. Ако би, не дај Боже, неки злокобни ишчупао веру из душе твоје, бићеш јефтинији од замуклог славуја и чудовишнији од очупаног пауна!"

"Брани, дакле, веру своју, јер она брани тебе. Вера ти је извор живота, вера - храна, вера - одело душе твоје, вера - здравље твоје, вера - песма твоја и радост и весеље, вера - вредност твоја, вера - цена бића твога, вера - пламен Божанства у теби, Србине брате мој."

 "Борба за веру борба је за душу; борба за душу борба за прави живот; борба за прави живот борба је за једну вредност већу и вишу од свега света и свега у свету. Јер Христова су уста изрекла ону велику реч: шта користи човјеку да цео свет задобије а душу своју изгуби? Заиста велика и света реч, изречена од најсветијих уста."

"Због тога ти говорим: бори се и не клони! Тајанствени сат времена, навијен руком Створитеља, сваки минут избија и откуцава земни рок земнородним. На сваки откуцај анђели изводе из овог живота чете Божје, и пресељавају их у други свет. Кад избије твој минут, ти ћеш морати оставити све и поћи једино са душом својом. Бори се за душу, да би имао с чим поћи у онај свет. А борба за душу, борба је за веру. Јер је речено и потврђено, да само душа са вером има намену и сврху. Душа без вере нема ни намене ни сврхе. Тако је речено и тако потврђено."

"Кад очуваш веру своју, очувао си душу своју. Кад очуваш душу своју, лако ћеш се растати са овим светом, и лако ћеш ући у живот вечни, који обећа Створитељ благословеним Србима Својим."

 

 


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.