header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow МИСИОНАР
Лекција из породичног живота многодетне породице Артјомових Штампај Е-пошта
четвртак, 25 јул 2013

 Овим текстом ћемо почети низ разговора са родитељима многодетних породица у Србији и Русији, будући да су оне показатељ и пример који треба подражавати и следити, не само због ''беле куге'' и демографских проблема т.ј. из родољубивих порива, већ пре свега због заповести Господње: ''Рађајте се и множите и напуните земљу и владајте њоме'' (Постања 1, 27,28), т.ј. због тога што деце треба да буде онолико колико их да Бог.

Детаљније...
 
Отац Павле Гумеров: Како се борити с депресијом Штампај Е-пошта
среда, 24 јул 2013

 Као и свака страст, туга има сасвим природно порекло. Несрећа, туга, плач – то су обичне емоционалне реакције човека на неке тешке околности у животу. На пример, када умире блиски човек, ретко ко остане равнодушан к том догађају. Ми не можемо да останемо равнодушни при тешким ударцима. Наше емоције нам помажу, као прво, да преживимо стрес, као друго, да мобилишемо своје силе у борби с тешкоћама, оне нас покрећу к некаквим активностима. Али је лоше када емоције овладају нама. Када дођемо у дуготрајно стање туге, онда смо већ близу депресије. Шта је то страст туге, депресија?

Детаљније...
 
Архимандрит Арсеније: Ићи право кроз живот – значи из све снаге пливати против речног тока Штампај Е-пошта
уторак, 16 јул 2013

          Свет је лош зато што ја нисам добар. Када постанем добар, онда ће се и свет исправити

        Архимандрит Арсеније је познати старац, духовник келије Буразери на Светој Гори. Објављујемо једну од његових порука поклоницима.

Детаљније...
 
Монах алкохоличар Штампај Е-пошта
уторак, 09 јул 2013

 Некада је на Светој Гори живео један монах који се подвизивао у Кареји. Свакодневно се опијао и постао је узрок саблажњавања ходочасника. Једног дана је умро и неки верници су осећајући олакшање отишли код старца Пајсија да му пренесу са посебном радошћу да је коначно решен овај велики проблем. Отац Пајсије им је одговорио да зна за смрт монаха, јер је видео цео легион анђела који су дошли да му преузму душу. Ходочасници су се чудили и негодовали, а неки од њих су покушавали да објасне старцу Пајсију о коме је реч, мислећи да их старац није разумео.

Детаљније...
 
Обер-прокурор Светог Синода Константин Победоносцев: Црква и демократија (крај) Штампај Е-пошта
недеља, 07 јул 2013

 ШТАМПА ЈЕ ЈЕДНА ОД НАЈЛАЖЉИВИЈИХ ИНСТИТУЦИЈА НАШЕГ ДОБА

I

Откако је човечанство пало завладала је лаж у свету, у људским речима, делима, односима и институцијама. Али изгледа да још никада отац лажи није смишљао такав сплет лажи сваке врсте као у наше смутно доба, када се одасвуда може чути толико лажних прича о истини. Како се усложњавају облици свакодневног друштвеног живота настају нови лажни односи и читаве институције, потпуно натопљене лажју. На сваком кораку се срећу велелепна здања на чијој је фасади написано: "Овде је истина". Улази човек у њих и не види ништа осим лажи. Излази, и кад покуша да нешто каже о лажи којој се душа противи људи негодују и заповедају да се верује и проповеда да је то несумњива истина.

Детаљније...
 
Још...
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Резултати 631 - 735 of 998
УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 72 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.