header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow МИСИОНАР
Беседа архиепископа Јована (Шаховскоја) поводом 150 – годишњице од рођења Ф. М. Достојевског1 Штампај Е-пошта
четвртак, 17 мај 2012

 Човек је створен за рај и не може се умирити, док не нађе рај. Као риба, избачена на песак несавршених вредности, човек се својом дубином отима ка стихији, која му је сродна.

Детаљније...
 
Митрополит Августинос Кандиотис: Порука пастиру Штампај Е-пошта
среда, 09 мај 2012

 СПРЕМИТЕ СЕ ЗА МУЧЕЊЕ

 Спремите се за мучења, спремите се за цркву катакомби. Превише смо навикли на лепе столице и столове, на лепа јела и лепо друштвo...

Чују се застрашујуће трубе Откровења. Спремићеш се не за уживања и провод, али за мучење. Бићеш срећан и блажен ако будеш мучен за Онога који је пролио своју крв за тебе. Са таквим светим осећањима те данас рукополажем у чин ђакона, и желим да верујем да нећеш изневерити наду коју је у тебе положио наш народ и  паства.

Детаљније...
 
Татјана Леонидовна Миронова: Црквенословенски језик на путу православног богопознања Штампај Е-пошта
субота, 05 мај 2012

 ...А очистити људску душу, која је умртвљена греховним помислима, ослободити подсвест од рушилачког неуролингвистичког програмирања може црквенословенски језик, који као летња киша, омива душу непомућеним језичким смисловима и добром енергијом словесних символа. Ово данас признају и они, који разрађују методе неуролингвистичког програмирања, ради управљања масама у политичке и комерцијалне сврхе.

Детаљније...
 
Беседа проте Алексе Тодоровића на сахрани Св. Владике Николаја Штампај Е-пошта
понедељак, 30 април 2012

 СИЈАЋЕШ НАМ ТИ У ТАМИ ДАНАШЊИЦЕ!

(Посмртно слово протојереја-ставрофора Алексе Тодоровић, једног од најближих сарадника Светог Николаја Српског и уредника чувене религиозне библиотеке „Свечаник“ из Минхена, изговорено 27. марта 1956. године на сахрани Светог Владике у манастиру Светог Саве у Либертвилу у Америци)

Владико свети, родитељу премили!

Детаљније...
 
Архимандрит Лазар Абашидзе: Савремена магија Штампај Е-пошта
петак, 27 април 2012

 Нека се не нађе у тебе ,,ни врачар,  ни који гата по звездама,

ни који гата по птицама,  ни урочник, ни бајач,

ни који се договара са злим духовима,

ни опсенар који пита мртве.

Јер је гад пред Господом ко год тако чини...

(5.Мојс. 18:10-12)

Детаљније...
 
Још...
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Следећа > Крај >>

Резултати 631 - 735 of 906
УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 9 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

Чувај се сине мој јеретика и њихове приче, јер се наша земља такође испунила њима! Ако ће ико да спасе душу своју, то ће бити само кроз живот у Православној вери. Јер нема боље вере од наше свете Православне вере. Сине мој, није добро хвалити нечију туђу веру. Ко год хвали страну веру, он је као онај који напушта своју властиту Православну веру. Ако неко хвали своју а и туђу веру, он је као човек са две вере и близу је јереси. Ако ти ико каже: "Твоја вера и моја вера су од Бога," ти сине мој треба да одговориш: "Јеретиче! Да ли мислиш да Бог има две вере? Зар не знаш шта пише у Писму: Један Господ, једна Вера, једно Крштење." (Ефе. 4,5) Зато се чувај таквих људи и увек стој у својој вери. Не братими се са њима него их избегавај и ходи у својој вери и добрим делима! Сине мој, чак ако буде потребно и да умреш за своју свету веру, не бој се смрти! Тако су и светитељи умирали за своју веру, и сада су живи и са Христом.

Св. Теодосије Кијевски
Из његовог писма принцу кијевском кога су паписти хтели обратити


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.