header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow МИСИОНАР
Игуман Нектарије (Морозов): Сигуран начин да се не греши Штампај Е-пошта
среда, 05 фебруар 2014

 Човек често има прилике да чује да грех понекад није толико преступ, да није толико извршење зле намере, колико је грешка... И понекад у доброј мери заиста јесте тако. Не желимо да грешимо, уморили смо се од тога да грешимо, имамо чврсту намеру да не понављавмо своја ранија сагрешења. Али, околности се стичу тако, настаје ситуација која за нас представља искушење и падамо...

Детаљније...
 
Свети Нектарије Егински: Лик милостивога Штампај Е-пошта
субота, 01 фебруар 2014

 Милостив је помилован од Бога, јер је заиста дар Божји узети на себе милосрдно и ништељубиво живљење. Милосрдни по сав дан милује и дарује и његов је дом пун свакога блага, јер је Бог благословио и њега и дом његов. Он је постао верни управитељ и оним што му је Бог дао верно управља; верује да је примио да помогне потребитим; да је примио да би разрешио своја сагрешења кроз штедрост према другима; да је примио да би дао за спасење своје. Користи се благом као да је туђе, како би га вратио Ономе Који му га је поверио.

Детаљније...
 
Духовне поуке старца Јефрема Ватопедског Штампај Е-пошта
субота, 01 фебруар 2014

 У четртак 23. јануара 2014 године Игуман Јефрем светогорског манастира Ватопеда одржао је предавање у Атини на тему Савремни човек и духовни живот. Почевши са молитвом Старац је одржао предавње, до нас су дошле неке од његових поука које могу бити од користи.

Детаљније...
 
Архимандрит Рафаил Карелин о убиству нерођене деце контрацептивним средствима Штампај Е-пошта
четвртак, 23 јануар 2014

 Пи­та­ње: Мно­ги сма­тра­ју да је абор­тус уби­ство, за хри­шћа­не не­до­пу­сти­во, али да се упо­тре­ба кон­тра­цеп­тив­них сред­ста­ва, иако се не сла­же с хри­шћан­ским схва­та­њем бра­ка, ипак мо­же то­ле­ри­са­ти, с об­зи­ром на да­на­шњи на­чин жи­во­та. У сва­кој апо­те­ци по­сто­ји ши­рок асорти­ман тих сред­ста­ва, а по­себ­но је по­пу­лар­на та­ко­зва­на спи­ра­ла. Ка­жу да се при упо­тре­би контра­цеп­тив­них сред­ста­ва ба­рем не до­га­ђа уби­ство пло­да, од­но­сно жи­вог чо­ве­ка. Да ли је то исти­на?

Детаљније...
 
Раде Јанковић: Окултне замке наше барокне иконографије (крај) Штампај Е-пошта
понедељак, 13 јануар 2014
       Презир према крсту заједничка је црта свих средњевековних гностичких јереси. Тако и за све модерне окултисте, нововековне настављаче гностичке традиције, крст је сибол пада трансцендентног човека, божанства, у свет материје, пропадљивости – распеће је симбол зла а не наде у васкрсење. Отуда обртање крста значи извртање принципа наде: делатне силе Неба заменити делатним силама нижег реда; обрнути смер духовне вертикале надоле, са висине у дубину – ка земном и још дубље, ка подземном, хтонском - демонском. Пробудити демонске силе да би се покренуо принцип тренутне сатисфакције: „Ти можеш све, и то одмах!“ Тада, уместо Неба имате пред собом само „хоризонт дешавања“. И једног „Бога“ који стално ишчезава на том хоризонту!
Детаљније...
 
Још...
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Резултати 631 - 735 of 1046
УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 27 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ДОНАЦИЈЕ ЗА САЈТ:

(ОБЈАШЊЕЊЕ )

Порука од нашег читаоца Александра коју нам је послао скупа са својом донацијом:

„Коначно сте нам дали могућност да и ми читаоци помогнемо вама, који толико чините за све нас. Хвала вам на томе. Свако добро у Господу“.

Александар

+ + +

ДУШЕКОРИСНЕ  ПОУКЕ ИЗ ОПТИНСКЕ ПУСТИЊЕ:

(избор и превод са руског: "Борба за веру"
 
"Својство истинског покајања је да отвара очи за сопствену греховност и грех уопште".
 (Преподобни Никон Оптински)
 
"Када је Бог у твојој лађи, то не значи да олује неће бити, већ да твоја лађа неће потонути".
 
"Јеванђеље је као падобран - неће ти користити ако је затворено".


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.