header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow МИСИОНАР
Архимандрит Рафаил Карелин: Сведоци вечности Штампај Е-пошта
понедељак, 23 јануар 2017

  Троје сведочи о души о вечности: море - огромна колевка земље; планине, које устремљују своје очи навише, и небо, напојено светлошћу. Чија невидљива рука покреће и окреће ту колевку?

Детаљније...
 
Свети Димитрије Ростовски: Свесрдно благодарење Богу за његова доброчинства Штампај Е-пошта
уторак, 17 јануар 2017
          О БЛАГОДАРЕЊУ

Тешко је, борба је непрестана, а живот је сложен. Разочарења је много, а идеали су стално на удару стварности. Па ипак, православни хришћанин нема разлога да се жали; свет нам није коначни дом, и нисмо овде заувек. Напротив – смисао нашег постојања је у благодарењу «о всјех и за всја». Има Неко Ко је свет саздао, и дао му Смисао, Сина Свога, да га утемељи у Свом Васкрсењу, чак и кад спољашње обличје космоса прође. Ми, људи, на први поглед космичка сирочад, плесан на ободу галаксије, у ствари смо синови Оца Небеског кроз Христа у Духу Светоме. И зато, уместо пролазних људских умовања, која нас прате само до гроба, после свега, речи једног свеца наше Цркве нека кажу, за крај, који је и почетак, оно што треба рећи.

Слава Ти, Боже, слава Ти, Боже, слава Ти, Боже!  

Детаљније...
 
Свети Владика Николај: Савремена Писма: Молитва и хлеб (из избеглиштав - одломак) Штампај Е-пошта
понедељак, 16 јануар 2017
           Какве везе има ово двоје, питате? Мора да има неке јаке везечим је Спаситељ учио нас да се молимо: “Хлеб наш насушни дај нам данас”. Знам, да ћете ви на ово брзо одговорити српском пословицом: Не тражи виноград молитве но мотике! Заиста, не можете се позивати на ову пословицу, прво што се она противи Христу, а друго што стоји у супротности са свом осталом религиозном мудрошћу српског народа. Она је несумљиво убачена у пословичну народну мудрост, као што су и неке ругобне “народне” песме убачене у збирке епске поезије српске, само да би је учиниле гломазнијом али не и светлијом.
Детаљније...
 
Поздрав Владике Николаја Заједници Храма Светог Ђорђа у Лорену Штампај Е-пошта
понедељак, 16 јануар 2017

 Драги мој председниче,

Брате Ралићу,

Веома ми је жао што Вама и српској црквеној заједници којој часно и ревносно преседавате не могу да упутим поздрав на други начин, осим писмено.

Детаљније...
 
Уместо честитке за српску Нову годину: Св. Владика Николај: О мученицима Христовим у наше дане Штампај Е-пошта
субота, 14 јануар 2017

  “Потом видјех, и гле, мноштво народа

којег не може нико избројати, од сваког

племена и рода и народа и језика, стајаше

пред пријестолом и пред Јагњетом, обучено

у хаљине бијеле, и палме у рукама њиховим.”

(Отк. 7,9)

Ово чудесно виђење вољеног Христовог ученика Светог Јована, који је надживео све друге апостоле. Пред старе дане видео је он Цркву Христову на земљи готово истребљену прогонима безбожника. У тузи својој он је морао питати Господа: “Шта је с Твојим обећањем, Господе, да врата паклена неће надвладати Твоју Цркву?”

Детаљније...
 
Још...
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Резултати 316 - 420 of 974
УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 37 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

МОЛБА

Молимо наше цењене посетиоце да се у својим молитвама помоле Господу и за здравље и спасење душе Данијеле, Љиљане и Радована.

 Унапред се захваљујемо!


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.