header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow МИСИОНАР
Дијалог једнога старца и атеисте Штампај Е-пошта
уторак, 17 јануар 2012

 Једног јутра, свети Старац ("Гjеронда") Епифаније Теодоропулос (1930-1989) беше у разговору са два - три посетиоца у свом дому. Један од њих је био идеолошки атеиста и комуниста. У једном тренутку, неко са стране улази, и обавештава их да je Атина преплављена фотографијама Мао Це Тунгa, са натписом "Слава великом Маоу". Био је то дан када је кинески диктатор умро.

Детаљније...
 
Митрополит Августинос Кандиотис: Долази патња Штампај Е-пошта
недеља, 15 јануар 2012

 «Долази велика патња на свет. Рекао сам то и пре, понављам и сада. Молите се да се не упали ватра на Балкану. Ако се упали ватра на Балкану, биће трећи Светски рат, који ће бити као електрична лопатa, која ће почистити цео свет».

(Мотрополит Флорине Августин, Флорина 31-4-1976, део јутарње проповеди)

Детаљније...
 
Поводом евроентузијазма екуменистичких „евроучитеља“ (4) Штампај Е-пошта
субота, 14 јануар 2012

 Свети Владика Николај

ГОВОРИ СРПСКОМ НАРОДУ КРОЗ ТАМНИЧКИ ПРОЗОР

(69)

Шта је Европа? Јерес. To je jepec. Најпре папска архијерес потом лутеранска јерес, па калвинска, па суботашка и тако скоро без краја. Конац свих тих јереси завршава се атеизмом, тј. безбожницима европским, каквих није било ни по броју нити по јарости никад и нигде у историји човечанства. Дакле: првенац архијеретик а мезимац архибезбожник. Како може такав град опстати?... Нека устану православни народи и буду трубачи јеретицима да се поврате ка истини и поштењу. To je задатак времена. Ако то учинимо благословиће нас Христос Бог!

Свети Владика Николај

Детаљније...
 
Поводом евроентузијазма екуменистичких „евроучитеља“ (3) Штампај Е-пошта
понедељак, 09 јануар 2012

 Свети Владика Николај

ГОВОРИ СРПСКОМ НАРОДУ КРОЗ ТАМНИЧКИ ПРОЗОР

(30)

Србија је сусед Европе, али Србија није Европа. Нека помогне Европи, ако хоће и може, али нека се не улева у Европу и не губи у Европи. Речју: нека буде с Христом, нека се хвали Христом и ничим више, па ће се небесна светлост просути пред њом на путу. И знаће куда иде. Видеће свој прави пут. Нека прославља Христа од сад као и до сад, и неће се постидети.

Свети Владика Николај

Детаљније...
 
"Тада погледа Бог све што је створио, и гле, добро беше веома" (1.Мој.1,31) - (фото) Штампај Е-пошта
четвртак, 22 децембар 2011

 Све што дише нека хвали Господа! Алилуја!

(фото)

Хвалите Бога у светињи његовој, хвалите га на тврђи славе његове. Хвалите га према сили његовој, хвалите га према високоме величанству његову. Хвалите га уз глас трубни, хвалите га уз псалтир и гусле. Хвалите га с бубњем и весељем, хвалите га уз жице и орган. Хвалите га уз јасне кимвале, хвалите га уз кимвале громовне. Све што дише нека хвали Господа! Алилуја! (Пс.150)

Детаљније...
 
Још...
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Резултати 736 - 840 of 974
УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 43 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

МОЛБА

Молимо наше цењене посетиоце да се у својим молитвама помоле Господу и за здравље и спасење душе Данијеле, Љиљане и Радована.

 Унапред се захваљујемо!


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.