header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow МИСИОНАР
Професор Александар Дворкин: Астрологија и уфологија Штампај Е-пошта
среда, 31 август 2011

  За наше време је такође карактеристично још један општи „New Age“ хоби – астрологија1, која је веома распротрањена на Западу (у своје време у рубрикама „њихове нарави“ читали смо о личним астролозима Западних председника и холивудских глумаца), а сада, ако пише на рекламним плакатима „већ у Русији“.

Детаљније...
 
Из дела светог Теофана Затворника: Свето Писмо и духовна литература Штампај Е-пошта
среда, 31 август 2011

 Од како је Сејач изашао на сетву, Он не престаје да сеје. Испрва је сејао Он Сам, потом преко Апостола, а на крају преко Божанских Књига и богомудрих учитеља (43, стр. 215-216).

Добро је читати житија светих и Чети Минеје: иако ми не можемо тако да живимо, обавезни смо да се угледамо на њих колико можемо, па чак и преко наших снага. У сваком житију представљена је општа скица живота светога који се слави тога дана... Из општег прегледа тих скица видећете шта је свима светима било заједничко, па из тога изведите закључак: дакле, ово или оно је – неопходно (3, п. 487, стр. 154).

Детаљније...
 
О. Владимир Јелисејев: Православни пут спасења и оријентално-окултна учења (2) Штампај Е-пошта
понедељак, 29 август 2011

 Пут класичне јоге и покајање

За атеистичку свест, у духовном смислу незналачку, религије су једнаке. У нашем друштву, као последица тога, влада опште распрострањена предрасуда да све религије имају исти циљ. Окултизам свесрдно подржава овакав став, тврдећи да све религије различитим путевима воде једном те истом циљу. Велики реформатор хиндуизма који је живео у XIX веку у Индији, Рамакришна, учио је да су богови разних религија у суштини исти пошто све религије говоре о истом Богу.

Детаљније...
 
Најбоља заштита од рака је монашки начин живота Штампај Е-пошта
понедељак, 29 август 2011

 Православни монаси могу да постану образац здравог начина живота за сваког ко жели да се на најбољи начин сачува од рака, сматра професор Солунског универзитета Хараламбос Аидонопулос...

Детаљније...
 
О. Владимир Јелисејев: Православни пут спасења и оријентално-окултна учења (1) Штампај Е-пошта
недеља, 28 август 2011

 Увод

У име Оца и Сина и Светога Духа!

У следећем огледу упоредићемо "технике духовнога раста" источњачких и окултних мистичних учења са православним путем спасења. У центру нашег интересовања налази се питање: каквим корацима, и којим начинима се остварује спасење у Православљу, и које су принципијелне разлике између овог пута и свих осталих путева?

Детаљније...
 
Још...
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Резултати 736 - 840 of 949
УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 6 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

 МОЛИТВА НА ПОЧЕТКУ ПОСТА

Благодаримо Ти Христе Боже наш, што си нам садашње време поста управио на спасење, и за кратко време наше највеће духовне ране вешто излечио и свукао са нас мноштво грехова.

Ми ти се молимо, Свеблаги, удаљи од нас, у време поста, свако фарисејско лицемерје и јудејску опорост. Одагнај (од нас) преузношење због уздржања и уклони свако забрањено дело, реч и помисао. Испуни нас Духом Светим, светлошћу и истином коју си законоположио. Учврсти нас у борби против страсти; укрепи нас у рату против греха. Припреми нас за уздржавање од хране и удаљавање од злих делâ да бисмо следили за Тобом, Који си нам преко поста показао победу над ђаволом, и били причасници смрти и васкрсења, и наслађивали се у вечном животу који си припремио гладнима и жеднима Твоје правде.

Род наш, постом и вером у Тебе, оснажи у борби против сваког непријатеља.

Јер си Ти Бог наш и Спаситељ, и Теби приличи слава, са беспочетним Оцем и пресветим и благим и животворним Твојим Духом, сада и увек и у векове векова. Амин!


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.