header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow МИСИОНАР
Монахиња Атанасија: Чуда Божија наших дана Штампај Е-пошта
уторак, 13 новембар 2012

 ЧИКО, НЕЋЕШ ВАЉДА ДА МЕ УБИЈЕШ, ДАНАС МИ ЈЕ 17. РОЂЕНДАН

Боривоје је био Титов официр, до краја одан и посвећен својој партији. Беше крај рата за цео свет. Али у Србији баш тада настаде крвави пир и обрачун са свим "непријатељима револуције" и онима који би могли да буду непријатељи. Једном речју, разви се хајка на све угледне и мислеће Србе.

Детаљније...
 
Отац Оливер Суботић: Важно, важније и најважније у хришћанским обичајима Штампај Е-пошта
понедељак, 12 новембар 2012

 Прави изазов за мисионарску делатност Православне Цркве данас није толико атеистичка или нехришћанска популација колико проблем номиналних хришћана који сматрају да је основна потврда православности нешто што није везано за активно учешће у литургијском животу.

Детаљније...
 
Архиепископ Аверкије Таушев: Како спасити душу у данашње време? Штампај Е-пошта
четвртак, 08 новембар 2012

  Питање: Често се чује да хришћанство треба да се усклади са духом савремености. Зар заиста није тако? Код нас је толико тога застарелог…

Хришћанско учење

Детаљније...
 
Архимандрит Рафаил Карелин: О изопачењима у молитви Штампај Е-пошта
среда, 07 новембар 2012
       Ако поредимо опис те демонске појаве, која се назива „прелест“ у делима Светих Отаца, молитвену праксу монашких редова у католицизму, вежбе јоге и методе многих савремених психотерапеута у ауто-тренингу, видећемо поражавајућу сличност: прелешћени су у време молитве визуелно представљали  духовни свет и доводили себе до таквог стања, када су чули гласове духова, које су примали за Анђеле, осећали задах, који су примали као мирис небеског света, итд., то јест, за њих као за следбенике Сведенборга, духовни свет се представљао продужетком и аналогом земног света, само припадајућем вишем степену постојања.
Детаљније...
 
Игуман Нектарије Морозов: Право на грех Штампај Е-пошта
понедељак, 05 новембар 2012

 Сваки хришћанин који живи одговорно, који се труди да размишља, на овај или онај начин покушава да стражи над собом, и обавезно пре или касније почиње да запажа одређене законитости: шта и како утиче на његово духовно стање, од чега зависи његова чврстина и постојаност у врлинама, и насупрот томе, склоност ка пороку. И наравно, не може да не анализира: зашто је поново пао у грех који је души већ постао одвратан, за које се кајао, не чак ни на десетине, већ можда и на стотине пута, за који се заклињао и одлучно је обећавао да ће престати да га упражњава. И Богу је обећао, и духовнику, и ближњима, које овај грех нервира. Наравно, и себи самом.

Детаљније...
 
Још...
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Резултати 736 - 840 of 1057
УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 151 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

(ОБЈАШЊЕЊЕ )

+ + +

Одговор светосавског верног народа на фарисејско-језуитско саопштење Синода

Детаљније...

+ + +

ПРАВОСЛАВНИ, НЕ БОЈТЕ СЕ КОРОНА ВИРУСА!

(Интервју са правоверним српских духовником, оцем Симеоном Рукумијским)

 

+ + +

"О ИЗОПАЧЕНИЦИМА" ОЛГЕ ЧЕТВЕРИКОВЕ - ПОРУЏБИНЕ


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.