header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow БОРБА ЗА ВЕРУ
Осам векова Цркве Светосавске Штампај Е-пошта
БОРБА ЗА ВЕРУ
субота, 10 август 2019

 УВОД УРЕДНИШТВА

Од данас, ако Бог да, почињемо да објављујемо текстове који ће бити у оквиру теме „Осам векова Светосавске Цркве“. То ће бити текстови о значају Цркве за историју нашег народа, који ће нас подсећати ко смо, шта смо и куда идемо. И шта морамо да бранимо, да никад не одустанемо. Господе, благослови!  

+ + +

Протојереј Бранко А. Цисарж

Неколико сведочанстава о верском животу у Србији у време устанка

Детаљније...
 
Огњен Војводић: Пропаганда новокалендарства Штампај Е-пошта
БОРБА ЗА ВЕРУ
недеља, 21 април 2019

 МЕДИЈСКА МИСИЈА „МЕКЕ МОЋИ“

‘Хришћани који се придржавају грегоријанског календара сјутра славе празник Васкрсења’, ‘хришћани који славе по грегоријанском календару сјутра славе Васкрс’,’све хришћанске цркве које су усвојиле грегоријански календар сјутра ће одржати богослужење’, тако се на јавним медијским сервисима Србије и Црне Горе најављује римокатолички Божић и Васкрс;

Детаљније...
 
Здравко Пено: Зачеци и темељи филодарвинизма Штампај Е-пошта
БОРБА ЗА ВЕРУ
четвртак, 18 април 2019

 Будући да се потреси поводом дарвинизма не смирују и да виновници тог зла, како они неприкривени, тако и прикривени, не престају да „прекорачују границе отаца“, настављајући да злоупотребљавају позиције у црквеној просвети, покренут савешћу и одговорношћу коју имам у повереној ми служби учитељства, и овом приликом ћу још једном указати на хришћански став у вези с теоријом еволуције и свим њеним негативним последицама.

Детаљније...
 
Свети Јосиф Волоцки: Сви треба да осуђују и проклињу јеретике и одступнике Штампај Е-пошта
БОРБА ЗА ВЕРУ
недеља, 20 јануар 2019

 Пре свега разјаснимо речи божественог Златоуста, који говори: «Не треба мрзети неког човека и творити му зло, чак и ако је нечастив и јеретик». Говорећи тако, велики Златоуст сведочи, да поступати тако треба до тада, док ми не задобијемо од таквих душевну штету. А тако раде и пастири: док их звери ничим не узнемиравају, они лежећи под храстом или под кедром, свирају на свирали, оставивши овце да пасу слободно; а када осете они приближавање вукова – тренутно бацају свиралу, узимају праћку и заборавивиши на свиралу, наоружавају се моткама и камењем...

Детаљније...
 
Поводом текстова др Миодрага М. Петровића Штампај Е-пошта
БОРБА ЗА ВЕРУ
четвртак, 06 децембар 2018

 Др Миодраг Петровић је, научно сасвим јасно и поуздано, доказао да се под богумилима у нашим средњовековним списима подрзаумевају латински јеретици – паписти. У прилог његовим тезама, које су, осим у главама савремених унијата – екумениста, неоспорне иде и овај текст нашем историчара уметности Млађана Цуњака, објављен у „Теолошким погледима“ у славно доба урeдниковања епископа будимског Данила Крстића, савременог бранитеља правоверја од латинске јереси. (https://teoloskipogledi.spc.rs/files/pdfs/1981/1-3/152-153.pdf)  

Детаљније...
 
Још...
<< Почетак < Претходна 1 2 3 Следећа > Крај >>

Резултати 1 - 105 of 251
УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 49 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

 


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.